Dolar 32,4804
%-0.18
Euro 34,9460
%0.34
Altın 2.435,430
%0.51
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sürekli’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı: ‘Ya istiklâl ya ölüm’ sözü iyi okunmalı!

Başkan Sürekli’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı: ‘Ya istiklâl ya ölüm’ sözü iyi okunmalı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un 100. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

  • Ege Postası
  • 30.08.2022 - 09:12

Bu tarihin; ‘Bir milletin hürriyet ve vatanına kavuştuğu tarih’ olduğuna dikkat çektiği mesajında; “30 Ağustos 1922; tüm dünyaya örnek bir kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlandığı gündür. Esaret ve sömürüye karşı gösterilen eşsiz bir direnişin adıdır. 30 Ağustos; Türk Milletini boyunduruk altına almak, toprağımızı yağmalamak isteyen düşmana ve tüm dünyaya derstir. Bu büyük taarruzdur ve neticesinde elde ettiğimiz zafer, tüm dünyaya ilan ettiğimiz bağımsızlık ilanıdır. Bu ilanın 100. yılında aynı ruh ve cesaretle yolumuza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘Ya istiklâl ya ölüm’ sözü iyi okunmalı!

Atatürk’ün Büyük Taarruz öncesi söylediği “Ya istiklâl ya ölüm” sözünün iyi okunması gerektiğini belirten Başkan Sürekli, mesajını şöyle sürdürdü; “Bu ifade, durumun ne kadar vahim olduğunun ifadesidir. Türk milleti eğer o gün, sathı müdafaa yolunda canını hiçe saymasaydı; hedefine Akdeniz’i koyarak düşmanı, işgalin başladığı İzmir’e kadar sürüklemeseydi; bugün ne halde olacağımızı kimse hayal dahi etmek istemezdi. İstiklal mücadelemizin tarihi şartlarını, bu mücadelede kimin hangi safta yer aldığını, kazanılan zaferin yokluk içindeki bir milletin azim ve kararlılığının ürünü olduğunu iyi idrak etmek gerekir. En önemlisi de bunun bir var olma, onurunu ve toprağını çiğnetmeme savaşı olduğunu idrak etmektir ki bu milli şuurumuz açısından çok önemlidir. Kocatepe’den İzmir’e varan bu taarruz, bize şerefle taşıyacağımız bir zaferin tarihi emanetini teslim etmiştir. Kurtuluş ve kuruluşun şehri olarak özel bir yere sahip; işgalin ve zaferin durağı olarak tarihe geçen İzmir’in aynı ruh ve cesareti 100 yıl sonrasında da taşıdığından hiç şüphemiz yoktur. Bizlere düşen; emaneti sonuna kadar ve tavizsiz korumaktır. Zaferle birlikte tesis edilen Türkiye Cumhuriyet’ini koruyarak, tarihten aldığımız dersleri unutmadan yola devam etmek; bu ülkenin her ferdinin görevi olmalıdır.”

Tarihimize ve zaferlerimize sahip çıkmazsak…

Gazi Mustafa Kemal’in Nutuk’ta bu büyük zaferi; “Bu eser, Türk Milletinin özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtıdır. Bu eseri yaratan bir milletin çocuğu olduğum için sevincim sonsuzdur.” sözleriyle tarif ettiğini hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “Tarihimize ve zaferlerimize sahip çıkmazsak; Cumhuriyetimizi tehlikeye atabileceğimiz gibi, bu uğurda ömrünü ve canını verenlere de ihanet etmiş sayılırız. Zaferin 100. yılında bir kez daha idrak etmemiz gereken gerçek şudur ki; Türkiye Cumhuriyeti, birlik ve beraberliğimizin; azim ve kararlılığımızın devamıyla yaşayacaktır. Sözümüz, sözdür. Kahraman ecdadımızın emanetleri başımızın üstündedir. Ülkemizi daha güçlü bir konuma getirmek için verdiğimiz medeniyet ve demokrasi mücadelemiz 21 yıldır olduğu gibi yarın da devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Destanını yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.