Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Oğuz: Biz durduğumuz yerdeyiz, Çelebi Cumhur İttifakı'na yaklaştı!

Başkan Oğuz: Biz durduğumuz yerdeyiz, Çelebi Cumhur İttifakı'na yaklaştı!

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin Memleket Partisi’nden istifasıyla ilgili ortaya attığı “Rotalarından çıkıp 6’lı masaya yanaştılar” şeklindeki iddiasına yanıt verdi. Çelebi'nin partiden ayrılma sebebinin tamamen ideolojik olduğunu dile getiren Başkan Oğuz, “Memleket Partisi’nin 6’lı masaya yaklaşması değil, Mehmet Ali Çelebi’nin Cumhur İttifakı’yla yakınlaşması söz konusudur. Çelebi’nin partiden ayrılma sebebi, kendisinin Cumhur İttifakı’na yaklaşmasından dolayı düşmüş olduğumuz fikir ayrılıklarıdır” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.08.2022 - 13:16

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI – Geçtiğimiz aylarda Memleket Partisi’nden istifa eden Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sosyal medya üzerinden kendisine Memleket Partisi’nden ayrılma nedenini soran bir kullanıcıya “Memleket Partisi rotasından çıkıp 6’lı masaya yanaştığı için. Genel merkezden istifa dilekçemi rica et gerekçeler orada kardeşim” yanıtını verdi.

OĞUZ: ÇELEBİ’NİN AYRILMASI İDEOLOJİKTİR

Konuyla ilgili Ege Postası’na açıklamalarda bulunan Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, Çelebi’nin sözlerini ‘talihsizlik’ olarak nitelendirerek, şunları söyledi:

“Memleket Partisi’nin 6’lı masaya yaklaşması değil, Mehmet Ali Çelebi’nin Cumhur İttifakı’na yakınlaşması söz konusudur. Çelebi’nin partiden ayrılma sebebi tamamen ideolojiktir, kendisinin Cumhur İttifakı’na yakınlaşmasından dolayı düşmüş olduğumuz fikir ayrılıklarıdır. Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu’nda yaşanan tartışmalar da bu yönde olmuştur. Çelebi’nin bu tavırları Memleket Partisi’ni Cumhur İttifakı’nın yandaşı olarak göstermeye çalışanların ne kadar yanıldıklarını ve Memleket Partisi’nin ne kadar değerleri ile ilkelerine bağlı olarak siyaset yaptığının göstergesi olduğunu teyit ettirmiştir”

“KİMSEYE YAKLAŞMADIK, DURDUĞUMUZ YERDEYİZ”

Memleket Partisi olarak kurulduğu ilk günden bu yana ilkelerinden ve değerlerinden ödün vermediklerinin altını çizen Oğuz, “Memleket Partisi’nin kurulma amacı mevcut hükümeti alaşağı ederek ülkedeki kötü gidişata dur deyip, Cumhuriyet’in değerlerini tekrar yerine getirmektir. Öbür taraftan bizim 6’lı masayla ilgili yapmış olduğumuz eleştiriler de sabittir. Biz sadece bu modelin şu anda tutmayacağını ve birtakım çelişkiler olduğunu söylüyoruz. Bizim herhangi bir gruba ne yakınlaşmamız, ne de uzaklaşmız söz konusudur. Durduğumuz yerdeyiz. Atatürk, İstanbul Sözleşmesi, laiklik, eğitim ve Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değiştirilemeyeceği konularında kesinlikle bizim tavizimiz yoktur. Biz yola çıktğımız ilk günden beri aynı şeyleri söylüyoruz. Memleket Partisi’nin kesinlikle ilkelerinden, değerlerinden taviz vererek bir yere yakınlaşması söz konusu değildir. Bizim birinci önceliğimiz Türkiye’yi uçurumun kenarına sürükülemiş olan bu hükümetten kurulup, yerine mevcut hükümetin yaratmış olduğu tahribatı düzeltecek, insanlara umut olabilecek bir yapı oluşturmaktır” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.