Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Barış Yarkadaş'ın iddialarının ardından Mehmet Ali Çelebi'den dikkat çeken paylaşımlar

Barış Yarkadaş'ın iddialarının ardından Mehmet Ali Çelebi'den dikkat çeken paylaşımlar

Memleket Partisi'nden istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye geçeceği iddiaları sonrasında Çelebi'nin yaptığı paylaşımlar dikkat çekti. Çelebi, paylaşımlarında Cumhur İttifakı ve Erdoğan'a destek verirken altılı masayı ise eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 07.08.2022 - 13:12

Eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin AK Partili yetkililerle görüştüğünü ve AK Parti'ye katılacağını iddia etti.

TV100'de yayınlanan "Gündeme Dair" programında iddiayı dile getiren Barış Yarkadaş, "Ergenekon operasyonlarında tutuklanan ve kamuoyunun 'Teğmen Çelebi' olarak tanıdığı bir süre önce CHP'den istifa etti, Memleket Partisi'ne geçti. Muharrem İnce'yle de bazı anlaşmazlıklara düşünce Memleket Partisi'nden de istifa etti. Mehmet Ali Çelebi son 20 gündür, önce Cumhur İttifakı'nı öven bazı paylaşımlarda bulundu, ardından bazı AKP milletvekilleriyle fotoğraf vermeye başladı" diye konuştu.

Yarkadaş'ın iddiaları sonrası sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan Çelebi, iddiaları kesin bir dille yalanlamazken, paylaşımları ise dikakt çekti.

Çelebi'nin paylaşımlarında Cumhur İttifakı'na yeşil ışık yakarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdiği görüldü. Çelebi ayrıca, altılı masayı da eleştiri yağmuruna tuttu.

'6+1 değil Cumhur İttifakı derim'

Çelebi'nin paylaşımları şöyle:

"Asker kökenli bir vekilim. Silahlı Kuvvetlerimizin namuslu ellerinde yetiştim.Birçok devre arkadaşım şehit oldu.40bin vatan evladımız boşuna toprağa düşmedi. PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerle işim olmaz net! Sìyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur ittifakı derim!"

'Babacanlara karşı mücadelem kesintisiz sürecek'

"Ali Tatar,Cem Çakmak,Murat Özenalp ve tüm kumpas şehitlerimizin dün sesiydim,yarın da olacağım. KHK’lar üzerinden FETÖYE alan açmak isteyenlere, Kumpas davaları yeniden açacağım diyen Babacanlara karşı mücadelem kesintisiz sürecektir."

'Her türlü katkıyı sunarım'

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurtuluş Savaşından sonraki en ciddi ve çok cepheli EGEMENLİK Mücadelesini vermektedir. -PKK-FETÖ ile kararlı mücadele şarttır. -Terör devletine müsaade edilemez, Mavivatanda oldubitti yapılamaz. “MİLLİ BİRLİK”şarttır.Buna her türlü katkıyı sunarım."

'Erdoğan 15 Temmuz'da direnmese hepimiz katledilmiştik'

"Çabuk unutanlara önemli bir hatırlatma: Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, 15 Temmuz’da direnmese ben dahil kumpaslarda yargılanan istisnasız herkes, ölüm listelerindeki Türkiye’nin binlerce önemli ismi bugün hayatta olmayacaktı.Hepimiz katledilmiştik."

'Takım tutma değil ilke tutma zamanı'

"6 lı masanın aylardır cevaplayamadığı 20 soru! Takım tutma değil ilke tutma zamanıdır. Aslolan devlettir, millettir!"

Yarkadaş ne demişti?

'AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ VE MKYK ÜYESİYLE GÖRÜŞME YAPTILAR'

Çelebi'nin paylaşımlarını AKP bir iş insanına sorduğunu belirten Yarkadaş, şunları söylemişti:

"Ben de bunu merak ettim, bugün AK Partili bir işadamı arkadaşıma da sordum, 'Mehmet Ali Çelebi'yle bir temasınız mı var' diye. Kendisini de aradım 2 kere, Mehmet Ali Çelebi'nin telefonu kapalıydı. İsmini veremeyeceğim AK Partili bir iş insanı, söylediği şu: 'Mehmet Ali Çelebi'yle AK Parti Grup Başkanvekillerinden biri ve AK Parti MKYK üyesi bir arkadaşımız temas kurdular, görüşmeler yaptılar ve Mehmet Ali Çelebi'nin Ekim ayından itibaren AK Parti sıralarında milletvekilliğine devam etmesi hususunda anlaştılar'. Yani Ekim ayında, TBMM açıldığında eğer son anda fikrini değiştirmezse, ki değiştireceğini de zannetmiyorum. İşin özeti şu, Mehmet Ali Çelebi, Ekim ayından itibaren AK Parti sıralarında milletvekilliğine devam edecek."

"Zaten Mevlüt Çavuşoğlu'nun iki açıklamasını da Twitter'da paylaşmıştı" diyen Yarkadaş, "Önceki gün de AKP milletvekili İsmail Ok'la gazileri ziyaret etti. Biliyorsunuz İsmail Ok da İYİ Parti'den AK Parti'ye geçmişti. Artık AK Parti'de diyebilirsiniz çünkü AKP'li iş insanı arkadaşımıza iki kez sordum, 'Televizyonda anlatacağım' dedim, 'Rahatlıkla söyleyebilirsin, bir grup başkanvekili ve bir MKYK üyesiyle görüştüler, üst düzey de görüşmeler oldu ve Mehmet Ali Çelebi Ekim ayında itibaren AK Parti'de siyaset yapacak' dedi" ifadelerini kullanmıştı.

Mehmet Ali Çelebi kimdir?

Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Ergenekon Davası sanıkları arasında yer almasıyla tanınmıştı. 2003 yılında İzmir Maltepe Askeri Lisesi'nden birincilikle mezun olan Çelebi, 2007'de Kara Harp Okulu'nu dördüncülükle bitirdi.

18 Eylül 2008 tarihinde Ergenekon davası kapsamında "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklandı ve 16.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 41 ay cezaevinde kalan Çelebi, davada sahte delillerin üretildiğinin bilirkişi raporlarıyla kanıtlanmasının ardından 2014 yılında tahliye oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'den istifa eden Çelebi, siyasete atıldı. CHP'nin 35'inci Olağan Kurultayında 378 oy alarak Parti Meclisi'ne girdi. Şubat 2018'deki kurultayda da Parti Meclisi'ne seçilen Çelebi, 2018 Genel Seçimleri'nde CHP'den İzmir Milletvekili seçilerek TBMM'ye girdi.

2018 seçiminde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'nin CHP'den ayrıldıktan sonra kurduğu Memleket Partisi'ne katılan Mehmet Ali Çelebi, 25 Şubat 2022'de Memleket Partisi'nden istifa ettiğini açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.