Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Soylu İzmir'de Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı

Bakan Soylu İzmir'de Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'deki 30 Ekim 2020’de yaşanan depremde evleri ağır hasar gören vatandaşlar için yapılan konutları inceledi. Soylu, daha sonra AK Parti İl Başkanlığına ziyarette bulundu. Burada partililere hitap eden Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu "Tam 20 yıldır muhalefetteler, biz 20 yıldır iktidardayız. Millet bizimle beraber. Onlara da bir arpa boy yol aldırmıyor. Muhalefeti beceremiyorsun, iktidarı nasıl becereceksin Kılıçdaroğlu" sözleriyle eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 05.11.2021 - 19:42

Bakan Soylu, İzmir'deki 30 Ekim 2020’de yaşanan depremde evleri ağır hasar gören vatandaşlar için yapılan konutları inceledi. Tamamlanan örnek daireleri gezen Soylu, yetkililerden bilgi aldı.

Burada vatandaşlar ve esnafla sohbet eden Soylu, sonrasında AK Parti İl Başkanlığına ziyarette bulundu. Soylu'yu AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ve parti yöneticileri karşıladı.

İl başkanlığında bulunan konferans salonunda partililere hitap eden Soylu, Türkiye'nin gençliğiyle gurur duyduklarını, gençlerin Türkiye'yi daha iyi bir noktaya ulaştıracağına inandıklarını söyledi. Bugünkü İzmir programı kapsamında, asayişten uyuşturucuyla mücadeleye, diğer güvenlik meselelerinden aile içi şiddete kadar kentin durumuna ilişkin konuların ele alındığı toplantıya katıldığını kaydeden Soylu, davet üzerine MHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret ettiğini, depremde evleri ağır hasar gören vatandaşlar için yapılan konutları incelediğini söyledi.

AK PARTİ HİZMETLERİNİ ANLATTI

AK Parti'nin Türkiye'de büyük ve önemli hizmetler gerçekleştirdiğini kaydeden Soylu, her afette vatandaşın yanında olduklarını dile getirdi. Afet konusunda zarurete düşen vatandaşlara "Devlet nerede?" diye sordurmadıklarını, milletin sorunlarından kaçmadıklarını kaydeden Soylu, deprem, sel, yangın yerinde hemen milletle birlikte olduklarını ve güçlü bir Türkiye yönetimi ortaya koyduklarını ifade etti.

AK Parti kadrolarının 20 yılda büyük bir devrim gerçekleştirdiğini aktaran Soylu, şöyle konuştu:

"Uçağa binmek lüks işiydi, şimdi çoluk, çocuk, aile herkes bir yerden bir yere hava ulaşımının yapılabildiği bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Burada bir nesil var, Türkiye'de çok şeyler gördü. Bir Başbakanın idam edildiği hikayesiyle beraber yürüdük. Hepimizi korkuttular. Anneler, çocuklarını siyasete sokmak istemediler. Milletin iradesiyle ve siyasetle Türkiye'nin kendi özgürlüğüne kavuşmasını engellemek için üzerimize vesayet koydular. Bizi birbirimize düşürdüler. Amerika'dan, Avrupa'dan bize parmak salladılar. 'Siz yapamazsınız, siz terörle mücadele etmek için yurt dışına çıkamazsınız, sınırları aşamazsınız, siz istediğiniz gibi karar veremezsiniz' diye bizi küçümsemeye, bizi aşağılamaya çalıştılar. Hep siyasetin önünü kesmeye çalıştılar. Siyasetin önünü keserken demokrasinin, milli iradenin ve ayın zamanda milletin önünü kesmeye çalıştılar. Bunu kırmak zordu. AK Parti kurulduğu günden itibaren bunu kırmak için mücadele yaptı."

Bakan Soylu, AK Parti'nin sadece şehir hastaneleri, dünyanın en büyük havalimanı, barajlar, yollarla devrim yapmadığını kaydederek, "AK Parti başka bir devrim yaptı. Türkiye'yi küçültmeye çalışanlara, Türkiye'ye özgüven kaybettirmeye çalışanlara, 'siz yapamazsınız.' diyenlere karşı bütün tehditleri itti ve 'Biz gerçekleştiririz." diyerek devrim gerçekleştirdi." diye konuştu.

SEÇİM TARTIŞMALARI

Partililerin "Vur vur inlesin, Kılıçdaroğlu dinlesin" şeklindeki tezahüratına, "Ben ne Kılıçdaroğlu'na vurayım, millet 10 senedir vuruyor, anlamıyor. Ben ne diyeyim..." şeklinde karşılık veren Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birileri diyorlar ki 'Biz 2023'te iktidara geleceğiz'. Hesap yapıyorlar, anketlerden araştırmalardan bahsediyorlar. AK Parti ilk seçime 34,5 ile başladı ve birçok seçimde CHP ile karşı karşıya geliyor. Bir tek CHP yöneticisi çıksın desin ki bugün, 'Biz araştırmalarda yüzde 24-25 puana ulaştık.' 24-25 puanı daha göremiyorlar. Tam 20 yıldır muhalefetteler, biz 20 yıldır iktidardayız. Millet bizimle beraber. Onlara da bir arpa boy yol aldırmıyor. Muhalefeti beceremiyorsun, iktidarı nasıl becereceksin Kılıçdaroğlu... Bir söz söyleyeyim de kulağına küpe olsun o belediye başkanların var ya, hani uğraştığın belediye başkanları var bilesin onlar sadece senin değil milletin kuyusunu da kazıyorlar. Onların yapamadıklarından dolayı 2023'te bu millet sana ayrı fatura kesecek."

Milletin her şeyi gördüğünü ifade eden Soylu, "Biz twitter'dan anlamayız. AK Parti tweet atmaz atarsa bile iş yaparak tweet atar, dedikodu yaparak tweet atmaz." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, İzmir programı kapsamında AK Parti İzmir İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, yapacak daha çok işleri olduğunu belirtti.

AK Parti'nin Türkiye'nin perspektifini bir başka çizgiye yükselttiğini anlatan Soylu, "Etrafımızdaki coğrafyayı ateş çemberine sokanlardan alıp kardeşlerimizi huzurla beraber buluşturacağız, güvenle buluşturacağız. Sadece Orta Doğu değil, Balkanlar'dan Orta Asya'ya kadar Türkiye'de 20 yıllık AK Parti iktidarlarının ortaya koyduğu süreç herkesi umuda sevk etmektedir." dedi.

Bakan Soylu, oyunlarını Türkiye'de kuramayanların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saldırdığını ifade ederek, geri adım atmayacaklarını, büyük ve güçlü Türkiye'yi hep beraber oluşturacaklarını ifade etti.

AK Parti kadrolarının çok güçlü olduğunu dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

"6-8 Ekim olaylarında yaktılar yıktılar. Üzülüyorum, CHP'liler de üzülüyorlardır. Türkiye terörle mücadeleyi bir PKK terör örgütüyle vermiyor. Onların arkasındakilerle veriyor terörle mücadeleyi. Tayyip Erdoğan bunu bilmiyor mu, kiminle mücadele ettiğini, kimle dünya siyasasında mücadele ettiğini bilmiyor mu? Ona çamur atanlar, ona saldıranlardan çok daha iyi biliyor ama ona saldıranlardan ve çamur atanlardan bir farkı var, o milletini, o bu ülkeyi seviyor ve o bu coğrafyanın görevli bir coğrafya olduğuna, bu milletin de görevli bir millet olduğuna inanıyor."

Diyarbakır'ı ziyaret ettiğini ve gecenin 03.00-04.00'üne kadar sokaklarda gezdiğini söyleyen Bakan Soylu, "Kimse bizim önümüze çıkıp da hiçbir şey söyleyemedi. 'Burası Kürdistan'dır.' diyemedi. Burası Türkiye'dir. Burası Türkiye topraklarıdır. Bakın bugün huzur içinde Türkiye." diye konuştu.
Soylu, Kılıçdaroğlu'nun tezkere konusunda milletin huzurunda cevap vereceğini söyleyerek, "Ne istiyor yani, Afrin'den Türkiye'ye füze mi gelsin istiyor. Kılıçdaroğlu, sabahtan akşama Türkiye terörü konuşsun, insanlar endişe içinde olsun mu istiyor? Cumhurbaşkanımız talimat vermiştir ve terör kaynağında kurutulacaktır." dedi.

Türkiye'nin özgürlüğü konusunda pazarlık yaptırmayacaklarını belirten Soylu, "Bu ülkenin toprakları kanla sulandı, bunu unutamayız. Senin siyasi pazarlıkların, vereceğin rüşvetlerle birlikte bu ülkenin özgürlüğünün üzerine pazarlık yaptırmayız. Milletimiz bu tiyatroların hepsini görüyor, kimin Türkiye'nin yarınına ambargo koydurmak isteyenlerle el ele tutuştuklarını, kimin kapalı kapılar ardında hesap yaptıklarını, 10 büyükelçilik Türkiye'yi tehdit ettiğinde kimin pısırık gibi sus pus olduğunu, sesini çıkaramadığını, kiminse ben ülkemin hakkını yedirmem diyerek meydan okuduğunu hepsini görüyor." diye konuştu.

Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz gecesi kaçıp evinde kahve içtiğini söyleyerek, "2023'ten itibaren ona bol bol kahve içireceğiz." dedi.

Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok çalıştığını, AK Parti İzmir İl Teşkilatı üyelerinin de çok çalışmasını istediklerini sözlerine ekledi.

CHP'LİLER KILIÇDAROĞLU'NDAN RAHATSIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise yaklaşık 4 yıl önce yapılan kamuoyu araştırmalarında Türkiye'nin en büyük sorunlardan birinin terör olarak çıktığını söyledi.
"Bugün ise aynı soruyu halkımıza sorduğumuzda ilk 10 içinde çıkmayan bir durumla karşı karşıyayız" diyen Dağ, "Burada Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sayın Soylu Bakanımızın, Savunma Bakanımız ve MİT'in çok ciddi çalışmaları oldu. Hepsini canı gönülden ve kalpten tebrik ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. " diye konuştu.

Tezkere oylaması hakkında da değerlendirmelerde bulunan Dağ, şunları kaydetti:

"Biz canla başla mücadele ederken, o sınır bölgelerinde askerlerle cesaret verme adına ziyaretler yaparken, Suriye'de terör devleti oluşturmaya çalışanlara karşı bu kararı verip sahaya yansıtırken, o terör devletini dağıttıktan sonra bu teröristlere cesaret veren kim? Bir hafta önce tezkere oylaması yapıldı. Tezkere oylamasında 'hayır' oyu verenler bugün yeniden terörü mü canlandırmak istiyor?"

Tezkerenin sadece şu anda Türkiye'de bulunan askerlerinin yurt dışına çıkması anlamına gelmediğinin altını çizen Dağ, "Aynı zamanda Suriye'de, Irak'ta bulunan askerlerimizin tezkere hayır çıktığında geriye dönmesi demektir. İzmir'deki CHP'liler hepinizi iyi biliyoruz, iyi tanıyoruz. Siz Kılıçdaroğlu CHP'sinden rahatsızsınız. Bunu da biliyoruz. İzmir'de CHP'li milletvekilleri ve yöneticileri hem tezkeredeki tavırları hem de büyükşehir belediyesinin bugün yapılan araştırmalarda yüzde 35 düşen desteğinde dolayı sokağa çıkamaz haldedirler." ifadelerini kullandı.

Dağ, AK Parti'nin bugüne kadar sabit gelirliyi enflasyon karşısında ezdirmediğini, bundan sonra da ezdirmeyeceğini sözlerine ekledi.

AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de İzmir'de 500 bininci üyeye ulaşmak üzere olduklarını söyledi. 2023'teki seçimlerde AK Parti'nin İzmir'de ilk parti olması için çalışacaklarını belirten Sürekli, ziyaretinden dolayı Bakan Soylu'ya teşekkür etti.(AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.