Dolar 32,3749
%0.18
Euro 35,0165
%-0.14
Altın 2.325,460
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Pakdemirli, İzmir'de üreticilere yerli fide ve tohum dağıttı

Bakan Pakdemirli, İzmir'de üreticilere yerli fide ve tohum dağıttı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Menemen ilçesinde üreticilere yerli tohum ve fidelerin dağıtımı için düzenlenen törene katıldı. Konuşmaların ardından Bakan Pakdemirli, Yerli ve Milli Çeşitlerin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Menemenli üreticilere sebze fidanı ve tohumu dağıtımı gerçekleştirdi.

  • Ege Postası
  • 19.04.2021 - 17:21

Bir dizi programa katılmak üzere İzmir Menemen'e gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin ilk durağı 2021 yılında İzmir tarımında gerçekleştirilecek 20 milyon TL değerindeki projelerin “Tarımda 35'in İzi” adıyla Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsünde düzenlenen lansman toplantısı oldu. Bakan Pakdemirli daha sonra AK Parti Menemen İlçe Başkanlığını ziyaret ederek ilçe başkanı Ahmet Can Çelik ve yönetimi ile bir araya geldi. 

Daha sonra Menemen Belediyesine geçen Pakdemirli, hizmet binası bahçesinde düzenlenen "Yerli ve Milli Çeşitleri Yaygınlaştırma Projesi Fide ve Tohum Dağıtım Töreni"nde, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) enstitülerinde üretilen yerli domates, biber ve patlıcan fidelerinin ilçenin verimli arazilerine bereket getirmesini dilediğini söyledi.

Menemen'in önemli bir üretim merkezi olduğunu belirten Pakdemirli, "Menemen sanayi kenti olduğu kadar önemli bir tarım kentidir. Biz de il müdürlüğümüz ve Bakanlığımız olarak özellikle Menemenli hemşehrilerimize pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Menemen’in AK belediyecilik ile tanışacağı için çok mutlu olduğunu dile getiren Pakdemirli, “Aydın kardeşim Menemen için büyük bir fırsattır. Menemen’in sorunlarını ve projelerini Ankara’ya götürme noktasında bir sorun yaşamayacaktır. Bu manada bizler de belediyemize pozitif ayrımcılık yapacağız” diye konuştu. 

Dağıtılan tohum ve fideler Tarım ve Orman Bakanlığının araştırma enstitülerinde geliştirilen çeşitler ve gen bankalarında muhafaza edilen yerel tohumlarından oluştu. Bu kapsamda; bütçesinin yüzde 75'i bakanlığın hibesiyle desteklenen, “Yerli ve Milli Çeşitlerin Yaygınlaştırılması Projesi'' kapsamında 1 milyon 200 bin domates, biber, patlıcan fidesi ile 438 kg bamya ve kavun tohumunu çiftçilere teslim edilmiş oldu. Diğer taraftan, “Salep, Stevia ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği Projeleri'' kapsamında, 164 bin 800 fide ile birlikte toplamda 200 kg anason, rezene, kimyon, adaçayı, kekik, stevya, ekinezya ve salep soğanı tohumu da üreticilerle buluşturuldu. 

Pakdemirli, üreticilere fide dağıtımının ardından Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan'ı makamında ziyaret etti. Menemen ile ilgili projelerinden bahseden Pehlivan, günün anısına Bakan Pakdemirli’ye Menemen’e özgü toprak vazo hediye etti.  

Programı kapsamında Bakırçay Üniversitesine de geçen Bakan Pakdemirli, Rektör Prof. Dr. Mustafa Berktaş ile görüştü.

Bakan Pakdemirli'nin ziyaretlerine Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti İzmir Milletvekilli Ceyda Bölünmez Çankırı, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve kurum müdürleri de eşlik etti. (AA-İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.