Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Kurum'dan Tunç Soyer'e asbestli gemi yanıtı: 40 yıllık çamı keserken çevreci değilsiniz ama...

Bakan Kurum'dan Tunç Soyer'e asbestli gemi yanıtı: 40 yıllık çamı keserken çevreci değilsiniz ama...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Brezilya donanmasına ait asbest yüklü Nae Sao Paulo gemisi ile ilgili açıklamalarına yanıt veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum “ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız her ne hikmetse, gidip 40 yıllık çamı keserken çevreci değilsiniz ama asbestli gemi, çevre mevuzaatına uyan, her türlü kanuna, yönetmeliğe uyan gemi gelirken de dünyanın en önemli çevreci kişisi oluyorsunuz. Diğer işlerinizi yapamadınız ve bunu da böyle bir anlayışla örtme çabanız boşadır. Biz vatandaşımızı senden daha çok düşünüyoruz, kusura bakma da... " dedi.

  • Ege Postası
  • 24.08.2022 - 23:20

EGEPOSTASI- Brezilya donanmasına ait olan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İzmir-Aliağa’da sökümüne izin verilen asbestli Nae Sao Paulo gemisinin ilerleyen günlerde İzmir karasularına girmesi beklenirken kararın iptali için başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere DİSK, KESK, Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türk Tabipler Birliği, TMMOB geminin durdurulması için bugün dava açmıştı.

Davanın ardından adliye önünde açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Geçmişte emperyalistler çizmeleriyle işgal edermiş. Şimdi tohumlarıyla, zehirleriyle yapıyorlar. Yağma yok, geçit yok. Bu İzmir, bu memleket buna geçit vermeyecek. Geldikleri gibi gidecekler, geri göndereceğiz. Bu vatan bizim. Bize bu vatanı emanet edenler bağımsızlığın, özgürlüğün, barışın ve cumhuriyetin bedelini ödediler. Bizim görevimiz de gelecek nesillere barışı, özgürlüğü, cumhuriyetin erdemlerini ve demokrasiyi devretmek olacak. Bir belediye başkanının asli görevi şehrini korumaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Soyer’in açıklamalarına Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan yanıt geldi.

"O GEMİYİ BİR SANİYE TUTMAYIZ"

Bakan Kurum, "Milletimizin içi rahat olsun! İzmir’imize zarar verecek bir şeye asla müsaade etmeyiz. Her bir vatandaşımızı, çevremizi herkesten çok düşünüyoruz. Brezilya’dan gelen gemide en ufak bir tehlike söz konusuysa o gemiyi bir saniye tutmayız, tutmayacağız!" mesajını paylaştı.

"BİZ VATANDAŞIMIZI SENDEN DAHA ÇOK DÜŞÜNÜYORUZ"

Bakan Kurum konuya ilişkin yayınladığı videoda şunları söyledi;

"Bize bildirilen tutarlar ve bilgiler dışında herhangi bir bilgiye rastlarsak gemiyi ülkemize sokmayacağımızı da net bir şekilde söyledik. Olay bu kadar netken maalesef İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız her ne hikmetse, gidip 40 yıllık çamı keserken çevreci değilsiniz ama asbestli gemi, çevre mevuzaatına uyan, her türlü kanuna, yönetmeliğe uyan gemi gelirken de dünyanın en önemli çevreci kişisi oluyorsunuz. Diğer işlerinizi yapamadınız ve bunu da böyle bir anlayışla örtme çabanız boşadır. Biz vatandaşımızı senden daha çok düşünüyoruz, kusura bakma da... Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini düşünüyoruz. Yani sen çok seviyorsun da ben sevmiyorum öyle mi? Bu mu gösterge? Biz vatandaşımızın nasıl depremde canını, malını koruduysak, onlara verdiğimiz sözü tuttuysak, bir haftada seferberlik ruhuyla Marmara'da müsilajı bertaraf ediyorsak, Muğla'da, Marmaris'te o güzelim koylarda bizim koylarımıza zarar veren yapıları iradeyi koyarak yıkıyorsak, çevrede de her çevre sorununda problemlerinde de aynı iradeyi koyarız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.