Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Kurum'dan 'kesilen çınar' tepkisi: Onlar kıyar biz dikeriz

Bakan Kurum'dan 'kesilen çınar' tepkisi: Onlar kıyar biz dikeriz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir Karşıyaka’da İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yol yapımı sırasında yarım asırlık fıstık çam ağacını kesmesine tepki gösterdi. Bakan Kurum, “Yönettikleri hiçbir yerde yeşil yatırımı olmayan CHP yine şaşırtmadı!" dedi.

  • Ege Postası
  • 14.08.2022 - 17:40

Bakan Murat Kurum, İzmir Karşıyaka’da İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yol yapımı sırasında yarım asırlık fıstık çam ağacını kesmesine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bakan Kurum, “Yönettikleri hiçbir yerde yeşil yatırımı olmayan CHP yine şaşırtmadı! İzmir’de bir ağacı kurtaramayıp, katletmişler. Lafta en ‘Çevreci’ kendileri, ama iş icraata gelince ağaçlara Kıyıyorlar! Biz onları kurtarırız, yenilerini dikeriz. Siz sosyal medya belediyeciliğine devam!” ifadelerini kullandı.

HAMZA DAĞ DA TEPKİ GÖSTERDİ

Yarım asırlık ağacın kesilmesine AK Parti'li Hamza Dağ da sosyal medyadan tepki gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi de ağacın Orman Bölge Müdürlüğü'nün onayıyla kesilmek zorunda kalındığını açıkladı.

Şemikler Mahallesi Ordu Bulvarı'ndaki çalışmalar sırasında yolun ortasında kalan yarım asırlık çam ağacı, belediye ekiplerince kesildi. O görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "Anladık hizmetten, icraat ve projeden bi habersiniz. Anladık ortaya elle tutulur, gözle görülür bir eser koyamıyorsunuz. Anladık bir fidan bile dikemiyorsunuz. Anladık, anladık da bari olanı yıkmayın. Hangi projenize engel oldu o yarım asırlık çınar? Yazıklar olsun" dedi.

'AĞAÇ ZORUNLULUKTAN KESİLMİŞTİR'

İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi'nce konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada, "Şemikler 6286/8-6276 sokak arasında açılacak yolun ortasında kalan çam ağacının taşınmasının mümkün olmadığı anlaşılmıştır. Trafik güvenliği için Karşıyaka Belediyesi'nin başvurusu, Orman Bölge Müdürlüğü'nün onayının ardından ağaç zorunluluktan kesilmiştir" denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.