Dolar 32,5688
%0.29
Euro 34,7538
%0.06
Altın 2.491,290
%0.27
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Ersoy’dan İzmirlilere ‘Tekel Fabrikası’ müjdesi

Bakan Ersoy’dan İzmirlilere ‘Tekel Fabrikası’ müjdesi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 137 yıllık tarihiyle İzmirlinin belleğinde önemli bir yere sahip olan ve en önemli mimari eserleri arasında yer alan İzmir Tekel Fabrikasına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Bakan Ersoy, tarihi fabrikada, İstanbul ve Ankara’yla eş zamanlı olmak üzere İzmir Kültür Festivali düzenleneceğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 14.12.2021 - 15:31

EGEPOSTASI- 137 yıllık tarihiyle İzmirlinin belleğinde önemli bir yere sahip olan ve en önemli mimari eserleri arasında yer alan İzmir Tekel Fabrikası’nın akıbeti geçtiğimiz Eylül ayında belli olmuştu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İzmir Alsancak Tekel Fabrikasının Kültür - Sanat Kompleksine Dönüştürüleceğini açıklamış ve tanıtım toplantısı 9 Eylül’de yapılmıştı.

Bugün gerçekleştirilen Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe görüşmesinde konuşan Bakan Ersoy, İzmir’e bir müfdesi olduğunu duyurdu. Başkan Ersoy, Tekel Fabrikası’nda İzmir Kültür Festivali düzenleyeceğini duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu yıl ilkini düzenlediği Galataport’tan Atatürk Kültür Merkezi’ne kadar 4 kilometrelik güzergahta gerçekleşen getiren Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’yle eş zamanlı olacağını duyurduğu festival için şunları söyledi; “Biliyorsunuz geçen ay  Tekel Binası’nın temelini atti, orada bir restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışması başlattık. Bunu da 2022 yılının sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Bu mekanların da restorasyonunu tamamlayıp 2023 ilkbaharında Beyoğlu Kültür Yolu Festivaliyle paralel olarak hem Başkent Kültür Yolu Festivali’ni  hem de İzmir Kültür Festivali’ni gerçekleştireceğiz.

CUMHURBAŞKANI SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Öte yandan, geçtiğimiz haftalarda İzmir Menemen’de miting düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “İzmir'de gençlerimizin ihtiyacını karşılayacak kütüphane olmadığını öğrendim. Tekel Fabrikasının içinde kütüphanesi de olan bir kültür sanat merkezine dönüştüreceğiz” demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.