Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0551
%-0.03
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,09
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Akar'dan F-16 açıklaması: Somut adım bekliyoruz

Bakan Akar'dan F-16 açıklaması: Somut adım bekliyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “40 F-16 tedariki ve 79 uçağımızın modernizasyonu için çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmaların bir an önce olumlu ve süratli bir şekilde sonuçlanması için gayret gösteriyoruz. Bütün gelişmeleri, çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu konuda, başlangıçtan itibaren Amerikalı muhataplarımızın olumlu yaklaşımlarını gördük. Başta Amerikan Savunma Bakanı Lloyd James Austin olmak üzere heyetler arası yapılan görüşmelerde veya Bakanlığın yaptığı görüşmelerde, Amerikan tarafında olumlu bir yaklaşım gördük. Bu olumlu yaklaşımlara bağlı olarak, artık Amerikan tarafından olumlu ve somut adımlar bekliyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.12.2022 - 16:42

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Finlandiya Savunma Bakanı Antti Kaikkonen ile bugün Milli Savunma Bakanlığı’nda bir araya geldi. Akar ve Kaikkonen, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Akar, şunları söyledi:

“40 F-16 tedariki ve 79 uçağımızın modernizasyonu için çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmaların bir an önce olumlu ve süratli bir şekilde sonuçlanması için gayret gösteriyoruz. Bütün gelişmeleri, çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu konuda, başlangıçtan itibaren Amerikalı muhataplarımızın olumlu yaklaşımlarını gördük. Başta Amerikan Savunma Bakanı Lloyd James Austin olmak üzere heyetler arası yapılan görüşmelerde veya Bakanlığın yaptığı görüşmelerde, Amerikan tarafında olumlu bir yaklaşım gördük. Bu olumlu yaklaşımlara bağlı olarak, artık Amerikan tarafından olumlu ve somut adımlar bekliyoruz. Bir an önce bu çalışmaların, sürecin olumlu ve süratli bir şekilde sonuçlanmasını istiyoruz.

Türkiye'nin terörle mücadelesini ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) modernizasyonunu, başta Finlandiya olmak üzere tüm müttefiklerimizin desteklemesini bekliyoruz. Katkılarını bekliyoruz.

“GÜÇLÜ TSK, GÜÇLÜ NATO, GÜÇLÜ İTTİFAK DEMEKTİR”

TSK’nın terörle mücadelesi, hepimizin kabul ettiği, hepimizin karşı olduğu teröristle mücadele. Dolayısıyla bu konuda, doğal olarak tüm müttefiklerimizin katkısını bekliyoruz, desteğini bekliyoruz. Dolayısıyla hem terörle mücadele konusunda hem de NATO içindeki görevlerimizi tam olarak yerine getirebilmemiz konusunda, benzer şekilde müttefiklerimizden de Silahlı Kuvvetlerimizin lojistik desteğinin sağlanması konusunda gerekli katkıyı bekliyoruz. F-16 da bunun bir parçası. Diğer müttefiklerimizden temin ve tedarik etmek için yaptığımız çalışmalar var, fakat bazı tahditlerle karşılaşıyoruz. Bu tahditlerin de bu vesileyle kaldırılmasını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Çünkü doğal olarak hepimizin bilmesi gereken en önemli konulardan biri şu; güçlü TSK, güçlü NATO, güçlü ittifak demektir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.