Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bahçeli'den Soyer'e sert tepki: Devşirme hastalığı

Bahçeli'den Soyer'e sert tepki: Devşirme hastalığı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kurtuluşun 100. yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşmayı hedef aldı. Bahçeli açıklamasında ''tarihimizi düşman gözüyle yorumlaması iflah olmaz bir cahillik, tedavisi imkansız devşirme hastalığıdır’’ dedi. 

  • Ege Postası
  • 10.09.2022 - 13:12

EGEPOSTASI-  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kurtuluşun 100. yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşma sonrası ortalık karıştı. Konuşması sebebiyle Başkan Soyer Cumhur İttifakı'nın hedefi oldu. 

‘Devşirme hastalığı’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Soyer’in ecdada ve tarihe hakaret ettiğini ileri sürdüğü açıklamasında, ‘’Vatan topraklarına kanlı çizmeleriyle basan müstevlilere tek kelime edemeyen bugünün işbirlikçi siyasetçilerin, 9 Eylül 1922 tarihinin 100’üncü yıl dönümünde tarihimizi düşman gözüyle yorumlaması iflah olmaz bir cahillik, tedavisi imkansız devşirme hastalığıdır’’ dedi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 741. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. B

ahçeli, yaptığı açıklamada; “400 çadırlık bir Türkmen beyliğinden cihan imparatorluğuna gidilen süreçte, Söğüt’ün eşsiz bir stratejik konumu, emsalsiz bir jeopolitik şartları desteği vardır, nihayet tarihi gerçekler ortadadır. Büyük ceddimiz Ertuğrul Gazi ile başlayan gelişme, müteakip çağlarda yalnızca Türklerin değil, Dünya tarihinin de akışını değiştirecek dinamikleri peş peşe tetiklemiştir. 624 yıllık cihanşümul bir kudrete Söğüt’ten atılan inançlı adımlarla ulaşılmış, coğrafyalar Türk milletinin muazzam atılımlarıyla yeni baştan biçim ve şekil almıştır. Bu muvaffakiyet hali, ilhamını Oğuzlar’ın gücünden, duasını Hayme anadan, desteğini Gündüz Alp’ten alan Ertuğrul Gazi’yle ivme kazanmıştır” dedi.

"BUGÜN KORKULAN ESASEN BUDUR"

Osmanlı’nın kuruluş sürecine değinen Bahçeli, “Ertuğrul Gazi’yle birlikte başlayan asırları aşan yolculuk, Osman Gazi’yle sınırlarını zorlamış, Orhan Gazi’yle devletleşmiş, Murat Hüdavendigar’la imparatorluk seviyesine terfi etmiştir. Son tahlilde Kanuni Sultan Süleyman ile zirveye taşınmıştır. Yalnızca batıyla sınırlı kalmayan Türk’ün ilerleyişi, fırsat ve zemin buldukça doğuya da yönelmiş, hatta Afrika’ya kadar ulaşmayı başarmıştır. Dönemin jeopolitik şartlarının gereği olarak Söğüt’ü yurt tutan 400 çadırlık Türkmen varlığı; iç çelişkilerin aşıldığı takdirde dünya üzerinde nasıl bir küresel güç mertebesine vasıl olunacağını da açıklıkla göstermiştir. Bugün de korkulan esasen budur” dedi.

“İFLAH OLMAZ BİR CAHİLLİK”

Bahçeli’nin açıklaması şöyle:

“Büyük Türk milletinin tarihi tekerrür ettirerek böylesi bir mevkie erişmesini sekteye uğratmak maksadıyla alçak tertipler planlanıp tatbik edilmektedir. Tuzaklar kurulmakta, karanlık oyunlar sahnelenmektedir. Ecdadımıza ve tarihimize hakaretler edilmektedir. Vatan topraklarına kanlı çizmeleriyle basan müstevlilere tek kelime edemeyen bugünün işbirlikçi siyasetçilerin, 9 Eylül 1922 tarihinin 100’üncü yıl dönümünde tarihimizi düşman gözüyle yorumlaması iflah olmaz bir cahillik, tedavisi imkânsız devşirme hastalığıdır. Geldiğimiz bugünkü aşamada, Türkiye’miz Söğüt müktesebatıyla, Ertuğrul Gazi neslinin onuruyla bütün iç ve dış tehditlere direnmekte, çok şükür zalim ve zillet kuşatmayı her noktadan parçalamaktadır.

“HER NEVİDEN DÜŞMANCA MUAMELEYE KARŞI DURACAĞIMIZ HERKESÇE ÇOK İYİ BİLİNMELİDİR”

Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin yüksek yönetim mirasının bir devamı, yüzyıllardır milli vicdanda taşınan kutlu veraset zincirinin son halkasıdır. Bu şuurdan mahrum gafillerin ecdadımıza karşı nefret ve ihanet suçu işlemesi fıtratlarının gereğidir. Bununla mündemiç olmak suretiyle, son zamanlarda muhatap kaldığımız sıkıntılar, iç ve dış işgal cephesinin genişleyen tahrikleri dünden devraldığımız tarihi mirasa alenen husumet beslendiğini de göstermektedir. 400 çadırlık Türkmen ruhuyla, aynı şekilde dünyaya meydan okuyan milli varlıkla her neviden düşmanca muameleye karşı duracağımız herkesçe çok iyi bilinmelidir. Sultan Alparslan’la başlayan ve Ertuğrul Gazi’yle birlikte hakimiyetimizin daha da tescillendiği Anadolu coğrafyası uğruna verdiğimiz şehitlerle beraber vatan yapılmıştır. Böylelikle Türk’süz Anadolu arayışındaki Haçlı zihniyetine yönelik en kati ve keskin cevap verilmiştir.”

OSMANAĞAOĞLU: YUNAN SÖZCÜSÜ

Tunç Soyer’in ‘Yunan sözcüsü’ olduğunu öne süren MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı" sıfatını taşıyan, Yunan sözcüsü Tunç Soyer'in "bölücü, parçalayıcı" bir üslupla Türk milletine, ecdadımıza ve bizi biz yapan değerlerimize saldırması elbette ilk değildir. Gözüken o ki son da olmayacaktır!’’ dedi. 

"ÖLÜSÜ OLAN BİR GÜN, DELİSİ OLAN HER GÜN AĞLARMIŞ" 

Soyer için işgal komutanı benzetmesi yapan MHP’li Tamer Osmanağaoğlu, ‘’Ölüsü olan bir gün, delisi olan her gün ağlarmış" sözünü İzmirlilere her gün hatırlatan kendini bilmez bu densizin gerçek yüzünü, 9 Eylül heyecanını konser coşkusuyla yaşamak için toplanan İzmirliler bir kez daha görmüştür.  Daha önce de ifade ettiğim gibi; Tunç Soyer seni ancak ve ancak Yunanistan vatandaşlığı paklar. Çünkü 9 Eylül onlar için matem, Osmanlı onlar için düşman, Cumhuriyetin kurucu iradesi onlar için kabustur. Daha önce de dile getirmiştim. Yunan işgalinden sonra, İzmir'in başına gelen en kötü şey; Tunç Soyer'dir. Soyer'in İzmir’e hizmet etmek için çalışan bir belediye başkanı gibi değil; bu şehri istila eden bir işgal komutanı gibi davranması bunun en büyük ispatıdır’’ ifadelerini kullandı. 

"İZMİR'İ SYMRNA YAPMA HAYALİ"

Osmanağaoğlu, ‘’İzmir'in iskelelerine, Yunan kralı Agamemnon ismini; şanlı al sancağın dalgalandığı Kadifekale için ise Pagos adını uygun gören Tunç Soyer'in yeri Gazi Paşa Atatürk'ün hemşerisi olmakla övündüğü İzmir değildir! Onun yeri ancak ve ancak denizin öte yakasıdır!  Ecdada olan kinini her fırsatta kusan Tunç Soyer ve sözcülüğünü yaptığı eşkali bozuklar şunu iyi bilmelidir: İzmir’i Symrna yapma hayali kuranlar 100 yıl önce nasıl tokat yediyse; Türk milleti o tokadı daha sert şekilde atmaya muktedirdir’’ ifadelerini kullanarak sözlerini bitirdi.  

KALYONCU: TAHRİP VE TAHRİK İÇİN KONUŞAN SOYER 

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu ise, ''Soyer, İzmir'in kurtuluşu kutlamalarında yine Türk milletinin adını anmadan, işgalcinin Yunan olduğunu söylemeden konuşmuş. Evet yurdu emperyalist işgale açık tutan, iş başındaki bir kısım idarecilerin gaflet, dalalet ve hatta ihanetidir. Ancak unutmamak gerekir ki, kurtuluşun liderleri de Osmanlı kurmaylarıydı. Milli mücadelenin ilk adımını atan Osmanlı ordusunun Anadolu'ya gönderdiği müfettişi Mustafa Kemal Paşa'dır. Kazım Karabekir, I. Dünya Savaşını kaybeden Osmanlı'nın ordusunu dağıtmayan bir komutanıdır. Mareşal Fevzi Çakmak Osmanlı genel kurmay başkanıdır.Dolayısıyla İzmir'in ve Türkiye'nin işgalden kurtuluşunu, işgalcinin zulüm ve emperyalist heveslerine değinmeden Osmanlı husumeti ile kutlamayı sadece gaflet ile açıklamak mümkün değildir. 1919 Mayıs'ında işgale kapı açan valinin ihaneti İzmir halkına genellenemeyeceği gibi Tunç Soyer'in dalaleti de bugün İzmir halkına mal edilemez. Ancak bunu alkışlayan ve Tunç Soyer'i İzmir'e belediye başkanı adayı yapan parti yönetimini töhmet altına alır. Binlerce yıllık tarihimizin her anına, şerefine, anısına, acısına ve hatasına sahip çıkmak ve bunun sağladığı bir şuurla geleceğe bakmak önemlidir. Bugünü dünle kavga ettiren bir anlayış ile sadece tahrip ve tahrik için konuşan Soyer, Türk'e yaban herşeye sevgi duyduğunu daha açık nasıl söylesin!'' dedi. 

VEYSEL ŞAHİN: PAGOSÇU TUNÇ SOYER

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ‘’İzmirin kurtuluşunun 100. yıldönümünde işgalden, vahşetten, zaferden, bağımsızlıktan, Türk’ten, Atatürk’ten bahsetseydin keşke. Bağımsızlık tutkumuzu, insanlık onurumuzu ayaklar altına alan işgalci yunan ordusuydu hatırlatırım sana pagosçu Tunç Soyer’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.