Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,7988
%0.19
Altın 2.495,790
%0.45
Bist-100 9.480,00
%-0.47

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bahçeli: Bizim gözümüzde PKK neyse HDP odur. Bu kesindir

Bahçeli: Bizim gözümüzde PKK neyse HDP odur. Bu kesindir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bir AK Parti heyetinin anayasa değişikliği konusuyla ilgili Meclis’te grubu bulunan partileri ziyaret etmesi ve bunu da bizim doğal karşılamamız, anlaşıldığı kadarıyla münafıkları rahatsız etmiştir. Bizim gözümüzde PKK neyse HDP odur. Bu kesindir. HDP neyse CHP aynısıdır. Bu da belgelidir” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.11.2022 - 16:38

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün partisinin Elazığ’da düzenlediği ‘2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net’ mitinginde konuştu. Bahçeli, özetle şunları söyledi:

“HEDEFİMİZ, SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN AÇIK ARA FARKLA TEKRAR CUMHURBAŞKANI SEÇİLMESİ, ÇOK GÜÇLÜ BİR MHP GRUBUNUN VE CUMHUR İTTİFAKI’NIN ORTAYA ÇIKMASIDIR”

“2023 yılı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümüdür. 2023 yılı, lider ülke Türkiye’nin önsözüdür, ön yüzüdür. 2023 yılı, 13’üncü Cumhurbaşkanı’yla birlikte 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin yapılacağı demokrasi ve sandık yılıdır. 2023 yılına hazır mısınız? 2023 yılında sandığa gidecek misiniz? Bu atılgan iradeniz, bu tavizsiz ifadeniz, Türkiye üzerinde hesap yapanların uykularını kaçırıyor, dengelerini sarsıyor. Kötü niyetli hiç kimse boş hayale kapılmasın, boşuna heves etmesin. Çünkü Cumhur İttifakı, alayına birden göğüs germeye ve kirli oyunlarını birer birer bozmaya muktedirdir. Artık 2023 seçimlerine az bir süre kalmıştır. Kader anı yaklaşmaktadır. Demokratik hesap günü ufukta görülmektedir. Bizim adayımız belli, kararımız nettir. Cumhurbaşkanı adayımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Hedefimiz, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açık ara farkla tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesi, TBMM’de milletvekili sayısı ve siyasal destek itibariyle çok güçlü bir MHP grubunun ve Cumhur İttifakı’nın ortaya çıkmasıdır. Türk milletine yeni bir anayasa kazandırmak için Cumhur İttifakı olarak, Meclis’te nitelikli çoğunluğa ulaşmamız lazımdır. Amacımız budur, arzumuz budur, arayışımız buna yöneliktir.

“CARİ AÇIĞIN UYUŞTURUCU PARALARIYLA KAPATILDIĞINI VİCDANI SIZLAMADAN TELAFFUZ ETTİ”

Türkiye’yi yabancı ülkelerde şikayet edip adeta düşman sevindiren yüzsüzlerle ortak bir geleceğimiz yoktur. Türkiye’nin kuyusunu kazanlara tahammülümüz çoktan bitmiştir. CHP Genel Başkanı, selin içinde sürüklenen bir kütüğe dönüşmüştür. Eylemleriyle beslediği, fıtratıyla bilediği siyasi nefretini Türkiye’ye karşı silah gibi kullanmaya başlamıştır. PKK’ya kol kanat gerip arka çıkan, Kılıçdaroğlu’dur. FETÖ’yü aklama sözü veren, Kılıçdaroğlu’dur. Terörle mücadeleye karşı çıkan, Kılıçdaroğlu’dur. Yalan üstüne yalan söyleyen, Kılıçdaroğlu’dur. Bu Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP, uçurumun kenarındadır. Aynı zamanda Türkiye’nin huzur ve güvenliğini de tehdit etmektedir. Londra’ya giderken ‘Temiz para bulacağım’ dedi. Bu şaibeli yolculuğa çıkmadan evvel, Türkiye’yi uyuşturucu ticareti yapmakla suçladı. Askerimize ve polisimize en hayasız iftiraları reva gördü. Cari açığın uyuşturucu paralarıyla kapatıldığını vicdanı sızlamadan telaffuz etti. Ülkemizin gri listede olduğunu utanmadan iddia etti. Asıl bu listede bulunan Birleşik Krallık’tan haberi olmadığını da cahilce söyledi.

“ATATÜRK’ÜN KURDUĞU PARTİ, REHİN VE İŞGAL EDİLMİŞTİR”

Kılıçdaroğlu ve CHP yönetiminin Türkiye alerjisi, tamir ve tedavi edilemeyecek boyutlardadır. Bu muhalefet anlayışı olduktan sonra düşmana gerek bile yoktur. Dünyanın hangi medeni ve gelişmiş ülkesinde kendi devletini suçlayan, kendi milletine sırtını dönen bir muhalefet vardır? Dünyanın neresinde Kılıçdaroğlu gibi bir muhalefet partisi başkanı bulunmaktadır? Türkiye karşıtları, Kılıçdaroğlu’nu kafese sokmuş, ele geçirmiş, boyunduruk altına almıştır. Atatürk’ün kurduğu parti, rehin ve işgal edilmiştir. CHP, kuruluş çizgisinden bütünüyle uzaklaşmıştır. Kılıçdaroğlu, CHP’yi tanınmaz hale getirmiştir. Terörist Demirtaş’a özgürlük isteyen, CHP yönetimidir. Sorosçu Osman Kavala’ya avukatlık yapan, CHP yönetimidir. HDP’ye bakanlık vaadinde bulunan, CHP yönetimidir. Türkiye düşmanlarıyla düşüp kalkan, CHP yönetimidir. Milli haklarımıza, egemenlik hukukumuza dört bir koldan saldıran da bugünkü CHP yönetimidir.

“ONLAR ABD’YE GİDER, BİZ ELAZIĞ’IN HUZURUNDAYIZ”

Milli irade buradadır. Karar da milletin, söz de milletin, hüküm de milletindir. Milletin önünde ve üstünde hiçbir bir güç yoktur. Kılıçdaroğlu ve zilletin diğer ortaklarının dış güçlerden icazet beklentileri rezalettir, düpedüz teslimiyetçiliktir. Biz, binlerce kilometre uzaklıktaki bir benzinlikte Türkiye’nin siyasi ve yönetim geleceği hakkında alçak kurguların yapıldığı hamburgerli masalara oturmadık, Allah muhafaza, oturmayı aklımızdan dahi geçirmedik. Onlar ABD’ye gider, biz Elazığ’ın huzurundayız. Onlar Birleşik Krallık’ta sokağa düşer, biz Adıyaman’ın kalbindeyiz. Onlar zalimlerden medet umar, biz Diyarbakır’ın yüreğindeyiz. Onlar kapı kapı gezer, biz Malatya’nın gözündeyiz. Onlar muhannete minnet eder, biz Tunceli’nin gönlündeyiz.

“2023 SEÇİMLERİNE YAKLAŞIK 7 AY KALMASINA RAĞMEN BİR CUMHURBAŞKANI ADAYI BİLE ÇIKARAMADILAR”

Bunların ciddiye alınacak, itibar edilecek hiçbir projesi, hiçbir vizyon hazırlığı yoktur. Temelleri çürük, kolonları yıkık, çatısı uçuk Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem lakırdısı dışında söyledikleri bir başka şey yoktur. Kaldı ki Türkiye’ye inançları yoktur. Türk milletine mensubiyet ve muhabbetleri buharlaşmıştır. Henüz kimi cumhurbaşkanı adayı gösterecekleri de derin bir anlaşmazlık ve tartışma konusudur. Altılı Masa; istikrarsızdır, iradesizdir, ilkesizdir. Dış güçlerle yan yana gelerek Türkiye’nin aleyhine sinsi bir tertibin içinde oldukları ayan beyan ortadadır. 2023 seçimlerine yaklaşık 7 ay kalmasına rağmen bir cumhurbaşkanı adayı bile çıkaramadılar. Kimi aday gösterecekleri belli değildir.

“BİZİM GÖZÜMÜZDE PKK NEYSE HDP ODUR. BU KESİNDİR”

Zillet partilerinin her birisi ayrı tavda, ayrı havadadır. Gündemleri başka başkadır. Hiçbir siyasi başarısı olmayan, hiçbir tecrübesi bulunmayan, devlet nedir bilmeyen, diplomasiye kafaları basmayan malum belediye başkanlarının isimleri tekrar ısıtılıp kamuoyuna servis edilmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın acemilerle, Acem oyunlarına gömülmüş basit ve basiretsiz isimlerle aynı terazide tartıya çıkartılması; cumhura, cumhurun başkanlık onuruna hem saygısızlık hem de nankörlüktür. Zillet partileri, çatışma ve çelişki halindedir. Bölücü terörün siyaset ayağı HDP ise alayını markaja almıştır. Bir AK Parti heyetinin anayasa değişikliği konusuyla ilgili Meclis’te grubu bulunan partileri ziyaret etmesi ve bunu da bizim doğal karşılamamız, anlaşıldığı kadarıyla münafıkları rahatsız etmiştir. Bizim gözümüzde PKK neyse HDP odur. Bu kesindir. HDP neyse CHP aynısıdır. Bu da belgelidir.

“ANAYASA MAHKEMESİ TARAFINDAN HDP’NİN KAPATILMASI DA MUTLAK VE HUKUKİ BİR MECBURİYETTİR”

PKK’nın siyasi bünyesi olan HDP, ihanetin ve bölücülüğün merkez üssü, toplar damarıdır. Daha fazla gecikmeye meydan bırakmadan Anayasa Mahkemesi tarafından HDP’nin kapatılması da mutlak ve hukuki bir mecburiyettir. Hiç kimse HDP’yle ilgili bize parmak sallayamaz. Sallayan olursa o parmakları kırmasını çok iyi bileceğimizi hiç kimse de unutmamalıdır. HDP’yle ortaklık kuran, belediye başkanlığı kazanan, bu belediyeleri kazanç kapısına çeviren işbirlikçiler, bize asla laf edemez, üst perdeden konuşamaz. Aynı kaptan yiyenler, aynı hedefe kilitlenenler, aynı masada beşlik simit gibi dizilenler, evvelemirde karanlık ilişkilerinin hesabını vermek zorundadır. HDP-PKK, Mehmetlerimizin katilidir. HDP-PKK, polislerimizin kanlısıdır. HDP-PKK, Türkiye’nin husumet cephesindeki melanettir. Kürt ve Zaza kökenli kardeşlerimin HDP’yle bağı asla yoktur. Kürt ve Zaza kökenli kardeşlerim, bizim can beraberimiz, ciğer paremizdir.

Kılıçdaroğlu, en son grup toplantısında ‘Ayağa kalk CHP, ayağa kalk Türkiye’ demiş. Üstelik ‘Nefsine hakim olanların iktidarı geliyor’ diye konuşmuş. CHP, ayakta değil, ayaklar altındadır; sorumlusu da Kılıçdaroğlu’dur. Türkiye ise zaten ayaktadır, seferdedir, zafere kilitlenmiştir. Mühürlü kalpler bunu göremez. Kalbi yabancı başkentler için atan gayri milli zihniyetler bu gerçeği anlayamaz, anlasa da anlatamaz, açıklayamaz. Bunlar, nefsine falan hakim değil, yabancılara hadim olan kötürüm siyaset anlayışlarıdır. Sayın Kılıçdaroğlu, polemiği bırak da mertsen çık söyle, adamsan kararını açıkla, aday mısın, değil misin? Neden susuyorsun? Niçin duruyorsun? Neyi bekliyorsun? Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olacak yürek sende var mı, onu söyle? Gözün kesiyor mu, ondan bahset? Er meydanına çıkabilecek cesaretin var mı, onu ifade et? Cumhurbaşkanı adayını belirlemekten aciz bir zihniyete ve siyaset köhneliğine aziz milletimiz hiç onay verir mi? Böylesi bir dağınıklığa, böylesi bir çarpıklığa, cumhurbaşkanının yetkilerini protokole bağlamayı düşünen siyaset ve hukuk cahillerine Türkiye’nin yarınları emanet edilebilir mi?

“CUMHURİYET’İN YENİ YÜZYILI TÜRK VE TÜRKİYE YÜZYILI OLACAKTIR”

Geleceğin mimarı, Cumhur İttifakı’dır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle her mesele kökünden çözülecektir. Bu yeni yönetim sisteminin birinci beş yılı başarıyla geçmiş, onca zorluğa rağmen Türkiye, her alanda ve her sahada yıldız gibi parlamıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, ikinci beş yılına çok güçlü bir şekilde girmeli; hayaller, hedefler ve özlemler yarım kalmamalıdır. Maceraya atılmak, müphem ve muammaya davetiye çıkarmak çok tehlikelidir. Sosyal ve ekonomik sorunların hepsi bitecektir. İşsizliği yeneceğiz, yoksulluğun tıpkı terör gibi kökünü kurutacağız. Her insanımızın elinden tutacağız, emeklilikte yaşa takılan, sözleşme çilesi yaşayan kardeşlerimize deva olacağız. Bunların hepsini Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin imkanlarıyla yapacağız. Cumhuriyet’in yeni yüzyılı, Türk ve Türkiye Yüzyılı olacaktır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.