Dolar 32,3413
%0.28
Euro 35,0987
%-0.07
Altın 2.310,120
%1.43
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Babacan 'pişmanlığını' açıkladı: Keşke konuşsaydım...

Babacan 'pişmanlığını' açıkladı: Keşke konuşsaydım...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili, "Türkiye'yi bir felakete götüreceğini ben görüyordum. Ama bunu kamuoyuna açıkça konuşmadım. 2015 Ağustos'ta bir karar aldım ben artık konuşmayacağım, artık sessiz bir şekilde eski hayatıma döneceğim dedim şimdi diyorum ki keşke konuşmama kararımı bozsaydım. 'Sistem değişikliği yanlış bir iş, felakete götürecek' deseydim" dedi.

  • Ege Postası
  • 18.12.2021 - 11:47

2002–2015 yılları arasında 13 yıl dışişleri ve ekonomi bakanlığı yapmış olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AK Parti saflarında olduğu dönemle ilgili bir pişmanlığını dile getirdi.

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in sorularını cevaplayan Babacan, ekonomideki son gelişmeler üzerine konuşurken "Şu anda ülkeyi yönetenlerin kasıtlı olarak aldığı kararlarla attığı adımlarla gerçekleştirdiği bir çöküşü yaşıyoruz. Bu durumun nasıl bir felakete yol açtığını insanlar birkaç ay sonra anlayacak. Çok yaygın bir yoksullaşma olacak. Bu krizde zengin ve fakir arasındaki uçurum daha da artacak" ifadelerini kullandı. 

Erken seçimin hemen olması gerektiğini belirten Babacan, "Orta direk çöküyor şu an. Zengin daha zenginleşiyor, fakir daha da fakirleşiyor. Böyle bir tabloda derhal seçime gitmeli. Fakat daha gitmez, Erdoğan '1,5 senem daha var' diyor" şeklinde konuştu.

Babacan, konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili pişmanlığını dile getirdi.

"FELAKETE GÖTÜRECEĞİNİ GÖRÜYORDUM"

Babacan şunları söyledi:

"Ben 6 yıldır yokum. Kendi sorumluluk alanlarımda yaptığım çalışmalardan benim içim rahat. Ancak yapmadığım ya da söylemediğim keşkelerim var. Mesela diyelim ki bu 2017 referandumunda. Takvim çok enteresan, 15 Temmuz 2016'da darbe teşebbüsü oldu, OHAL ilan edildi hemen 6 ay sonra anayasa değişikliğine başlandı.Referanduma giderken hazırlık gizli tutuldu. AK Parti ve MHP'den üçer kişilik dörder kişilik ekipler oluşturuldu. Anayasa değişikliği hazırlandı ve birden gündeme geldi. Çok hızlı bir şekilde Meclis'ten geçirilip referanduma sürüldü. Bunun Türkiye'yi bir felakete götüreceğini ben görüyordum. Ama bunu kamuoyuna açıkça konuşmadım. 2015 Ağustos'ta bir karar aldım ben artık konuşmayacağım, artık sessiz bir şekilde eski hayatıma döneceğim kararı aldım. Şimdi diyorum ki keşke o kararımı bozsaydım, keşke konuşsaydım. Kamuoyuna keşke açıklasaydım."

"KASITLI ÇÖKÜŞÜ YAŞIYORUZ"

Son ekonomik gelişmeler üzerine yaygın yoksullaşma beklediğini kaydeden Babacan, "Şu anda ülkeyi yönetenlerin kasıtlı olarak aldığı kararlarla attığı adımlarla gerçekleştirdiği bir çöküşü yaşıyoruz. Bu durumun nasıl bir felakete yol açtığını insanlar birkaç ay sonra anlayacak. Çok yaygın bir yoksullaşma olacak. Bu krizde zengin ve fakir arasındaki uçurum daha da artacak" ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN'IN MERKEZ BANKASI'NA MÜDAHALE ETMESİNE İZİN VERMEDİK"

Babacan kendi bakanlığı döneminde başbakan Erdoğan'ın Merkez Bankası'na müdahale etmeye çalıştığını, ancak kendisinin buna izin vermediğini söyledi.

Babacan, "Ben ayrıldıktan sonra milli gelir düştü. O dönemde Merkez Bankası bağımsızdı. (Erdoğan) Müdahale etmeye çalışıyordu 2011-2012 yıllarında. Merkez Bankası'na müdahale etmesine izin vermedik" dedi.

"DERHAL ERKEN SEÇİME GİTMELİ"

Erken seçimin hemen olması gerektiğini belirten DEVA lideri, "Orta direk çöküyor şu an. Zengin daha zenginleşiyor, fakir daha da fakirleşiyor. Böyle bir tabloda derhal seçime gitmeli. Fakat daha gitmez, Erdoğan '1,5 senem daha var' diyor." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.