Dolar 32,6845
%0.65
Euro 34,9280
%0.56
Altın 2.512,070
%1.11
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atatürk ve İnönü’den 80 yıl sonra Kılıçdaroğlu da ziyaret etti

Atatürk ve İnönü’den 80 yıl sonra Kılıçdaroğlu da ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Milli Kütüphanesi’ni ziyaret ederek Şeref Anı Defteri’ni imzaladı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’den 80 yıl sonra CHP Genel Başkanı sıfatıyla kütüphaneyi ziyaret eden Kılıçdaroğlu deftere, “Bu kütüphanede gelecek kuşaklara devredeceğimiz bir hazine yatıyor” diye yazdı.

  • Ege Postası
  • 18.06.2022 - 19:01

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programının üçüncü gününde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’den 80 yıl sonra İzmir Milli Kütüphanesi’ni ziyaret ederek anı defterini imzaladı.

“Milli” unvanı taşıyan tek sivil toplum kütüphanesi İzmir Milli Kütüphanesi’ne büyük ilgi gösteren CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ev Oğuz Kaan Salıcı, CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da eşlik etti. 1912 yılında kurulan kütüphanede Türkiye’de basılan bütün yazılı ve basılı yayınların yanı sıra yaklaşık 1,5 milyon kitap, 4 bin civarında el yazması bulunuyor.

Kütüphanenin 110’uncu yılı anısına şeref defterini imzalayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, deftere şunları yazdı: “Bu kütüphanede gelecek kuşaklara devredeceğimiz bir hazine yatıyor. Kütüphaneyi kuranlara bugününe kadar yaşatanlara minnet borçluyuz.”

Tarihi kütüphaneyi Mustafa Kemal Atatürk üç kez ziyaret etmiş ardından CHP Genel Başkanı sıfatıyla son olarak 1942 yılında İsmet İnönü ziyaret etmişti. 110’uncu yıl anısına kitaplaştırılacak şeref defterinin içerisinde Kazım Karabekir’den, Sabahattin Ali’ye, Yahya Kemal’e kadar birçok değerli ismin notu yer alıyor.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ'dan Milli Kütüphane Vakfı bünyesindeki nadide eserler hakkında bilgi aldı.

“80 YIL SONRA GELEN İLK GENEL BAŞKANSINIZ”

Bu sene Vakfın 110. Yıldönümü olduğunu söyleyen Başkanı Puğ, “Atatürk üç kere gelmiş. O ümmetten millet, enkazdan devlet, istibdattan cumhuriyet yarattığı o çok yoğun dönemde. CHP Genel Başkanı olarak 1942’de Genel Başkanımız İsmet İnönü’nü gelmiş. Tam 80 yıl sonra gelen ilk Genel Başkan sizsiniz” dedi.

Puğ, “1,5 milyona yakın kitap koleksiyonumuz var. Her baskıdan her nüshadan geliyor. İnşallah, Büyükşehir belediye Başkanımız ile cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yeni bir kütüphane kazandıracağız” bilgilerini verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.