Dolar 32,5877
%0.35
Euro 34,8366
%0.3
Altın 2.508,650
%0.97
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Anayasa değişikliği çalışmaları 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Programı’nda

Anayasa değişikliği çalışmaları 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Programı’nda

Anayasa değişikliği çalışmaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmî Gazete’de yayınlanan 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na girdi. Programda, “Anayasa değişikliği teklif taslağı hazırlama çalışmalarına başlanmıştır. Bu çalışmaların, aile kurumunun güçlendirilmesi ve kadınların kıyafet tercihlerinin teminat altına alınmasına ilişkin düzenlemeleri de içermesi öngörülmektedir” ifadeleri kullanıldı.

  • Ege Postası
  • 26.10.2022 - 13:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nı onayladı. Cumhurbaşkanlığı 2023 Yılı Programı, Resmî Gazete’nin dünkü mükerrer sayısında yayınlandı.

Yeni anayasa çalışmalarının programda yer alması dikkat çekti. Programın, “Hukuk Devleti ve Demokratikleşme” başlığı altında şu değerlendirmeler yapıldı:

“Hukuk devletini güçlendirmek amacıyla, ‘özgür birey, güçlü toplum; daha demokratik bir Türkiye’ vizyonuyla katılımcı ve şeffaf bir yöntemle hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı, 2 Mart 2021 tarihinde kamuoyuna açıklanmıştır.

11 temel ilke etrafında, 9 amaç, 50 hedef ve 393 faaliyet içermektedir. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla Belge’de yer alan 393 faaliyetin 238’i hayata geçirilmiştir. Belge’nin uygulanma oranı yüzde 60,55 olmuştur.

İnsan Hakları Eylem Planında, temel felsefesi bireyin özgürlüğü ve korunması olan, yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını güçlendirmeye yönelik kurumsal güvenceleri içeren yeni bir anayasa yapılmasının, Türkiye’de demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünün kökleşmesi bakımından vazgeçilmez öneme sahip olduğu vurgulanmıştır.

Bu çerçevede, anayasa değişikliği teklif taslağı hazırlama çalışmalarına başlanmıştır. Bu çalışmaların, aile kurumunun güçlendirilmesi ve kadınların kıyafet tercihlerinin teminat altına alınmasına ilişkin düzenlemeleri de içermesi öngörülmektedir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.