Dolar 32,5611
%0.04
Euro 34,8933
%0.08
Altın 2.431,340
%0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altılı Masa'nın 10. toplantısı 10 saatten uzun sürdü

Altılı Masa'nın 10. toplantısı 10 saatten uzun sürdü

Altı siyasi partinin genel başkanı; Millet İttifakı’nı oluşturan Altılı Masa’nın ikinci tur görüşmelerinin dördüncüsü için, bugün saat 12.00’de Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Ev sahibi Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 10 saatten uzun süren toplantının ardından genel başkanları tek tek uğurladı.

  • Ege Postası
  • 05.01.2023 - 11:14

Altı siyasi parti genel başkanının onuncu toplantısı Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’nun ev sahipliğinde yapıldı.

Ahmet Davutoğlu, beş genel başkanı Genel Merkez binası önünde tek tek karşıladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal; Gelecek Partisi Genel Merkezi’nin girişinde Ahmet Davutoğlu ile beraber fotoğrafı çektirdikten sonra içeriye geçti.

Altılı Masa'nın, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem vaadiyle 13 Şubat 2022 tarihinde başlattığı görüşmelerin ikinci tur çalışmalarının dördüncü toplantısı saat 12.00’de başladı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 10 saatten uzun süren toplantının ardından genel başkanları tek tek uğurladı.

Millet İttifakı’nı oluşturan altı siyasi partinin genel başkanının 13 Şubat 2022 tarihinde başlattığı görüşmelerin ilk tur çalışmaları Saadet Partisi ev sahipliğinde 21 Ağustos 2022 tarihinde tamamlanmıştı.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Altılı Masa’nın ikinci tur görüşmelerinin ilki 2 Ekim’de, CHP Genel Merkezi’nde yapılmıştı. Liderlerin dokuzuncu buluşması, 28 Kasım’da Demokrat Parti Genel Merkezi’nde yapılmıştı.

ALTI LİDER, BULUŞMA ÖNCESİ ORTAK VİDEO PAYLAŞTI: “YARININ TÜRKİYESİ İÇİN CESARET ZAMANI”

Liderler buluşmasından hemen önce altılı masayı oluşturan siyasi partilerin sosyal medya hesaplarından “Yarının Türkiyesi İçin Cesaret Zamanı” başlığıyla ortak bir video paylaşıldı. Videoda altı genel başkanın kısa açıklamalarına yer verildi. Genel başkanların açıklamaları şöyle:

“KEMAL KILIÇDAROĞLU: Temiz bir Türkiye, aydınlık bir Türkiye, herkesin mutlu olduğu bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz, hep beraber inşa edeceğiz, birlikte inşa edeceğiz.

ALİ BABACAN: Bu toprakların insanı ne badirelerden, ne krizlerden, ne afetlerden, ne savaşlardan çıkarttı bu ülkeyi. Yine başaracağız. El ele, omuz omuza hep birlikte başaracağız.

GÜLTEKİN UYSAL: Milletin gücü, azmi, kararlılığı her daim önüne örülmüş o duvarları yıkıp atmıştır.

AHMET DAVUTOĞLU: Geçmişe değil geleceğe, nefrete değil sevgiye, öfkeye değil merhamete, korkuya değil ümide ayarlıyız.

MERAL AKŞENER: 2023’te milletimizle birlikte öyle bir tarih yazacağız ki 1923’te kavuştuğumuz bayram havası memleketimize yeniden yayılacak.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: Ülkemizin problemlerine çözüm üretmek adına bir yola çıktık. Bu masada sadece altı genel başkan yok. 85 milyon insanımız bu masada oturmaktadır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.