Dolar 32,5418
%0.17
Euro 34,9253
%-0.13
Altın 2.443,630
%0.3
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay: Bir AK Parti klasiğini hep birlikte yaşadık

Altay: Bir AK Parti klasiğini hep birlikte yaşadık

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, teklifin tümünün oylanmasından önce şunları söyledi:“Bir AK Parti klasiğini hep birlikte yaşadık. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek var. Bu kanun, bu torba; Türkiye’de 300-400 bin insanımızın beklentilerini karşılayacak ama gönül isterdi ki, gecenin bu saatinde EYT’yi konuşsaydık, emeklilerinin bayram ikramiyelerini 4 bin yapabilseydik, asgari ücret şimdiden bin 400 lira eksildi, bunu yapsaydık."

  • Ege Postası
  • 08.04.2022 - 15:16

AK Parti Grubu’ndan gelen torba teklif Genel Kurul’da gece yarısı kabul edilerek kanunlaştı. Kabul edilen kanuna göre; Hazine taşınmazlarının rayiç bedel üzerinden doğrudan satışlarında satış bedelinin peşin ödenmesi halinde yüzde 20 indirim uygulanacak. Yapı kayıt belgesi alınan yapıların üzerinde bulunduğu hazine taşınmazlarının satışına ilişkin başvuru süresi 31 Aralık 2022'ye kadar uzatılacak. Hazineye ait tarım arazileri, 31 Aralık 2019'dan önce en az üç yıldan beri tarımsal amaçla kullanan ve kullanmaya devam edenlere, cari yıl ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden 10 yıla kadar doğrudan kiralanabilecek.

MUHTAR MAAŞINA ASGARİ ÜCRET AYARI

Muhtarlara 14 bin 750 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucunda bulunan miktarda verilen aylık ödeneğin net tutarının, net asgari ücret tutarının altında kalması halinde aradaki fark, ödenek için öngörülen usul ve esaslar çerçevesinde herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ayrıca ödenecek.

OKUL SERVİSİNE GÜNCELLEME

Taşıma yoluyla eğitime erişim kapsamındaki hizmet alımlarında ek fiyat farkı getirilecek. Ayrıca kamu müteahhitlerine fiyat farkı düzenlemesine dair talepler de düzenlendi. Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa eklenen yeni düzenleme ile 1 Nisan 2022 tarihinden önce Kamu İhale Kanununa göre ihalesi yapılmış mal ve hizmet alımları ile yapım işlerine dair Türk lirası üzerinden yapılan ve kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren devam eden sözleşmelerde; 1 Ocak 2022 tarihinden sonra gerçekleştirilen kısımlar için ihale dökümanında fiyat farkı hesaplamasına dair madde bulunanlarda sözleşmeye göre hesaplanan fiyat farkı oranı arttırılabilecek. İhale dökümanında fiyat farkı düzenlemesi bulunmayanlar ile hüküm bulunmakla beraber sadece girdilerin bir kısmı için fiyat farkı hesaplananlarda hesaplanmayan kısımlar için de fiyat farkı verilecek.

ENGİN ALTAY: BİR AK PARTİ KLASİĞİNİ HEP BİRLİKTE YAŞADIK

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, teklifin tümünün oylanmasından önce şunları söyledi:

“Bir AK Parti klasiğini hep birlikte yaşadık. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek var. Bu kanun, bu torba; Türkiye’de 300-400 bin insanımızın beklentilerini karşılayacak ama gönül isterdi ki, gecenin bu saatinde EYT’yi konuşsaydık, emeklilerinin bayram ikramiyelerini 4 bin yapabilseydik, asgari ücret şimdiden bin 400 lira eksildi, bunu yapsaydık. Namuslu müteahhitin, çiftçinin, EVİM mağdurlarının sorunlarını çözemiyoruz ama okul taşımacılığı yapan firmaların sorunlarını çözüyoruz. Muhtarlarımız da daha fazla ücrete layıktır. Türkiye’de sadece ve sadece bankalar kar ediyor. Bankalar vatandaşı faizle hortumluyor. Bu kanuna her halde ve şartta okullara emek veren firmalarımız ve muhtarlarımız için evet oyu vereceğiz. Ama bu vesileyle bir şey söylememiz lazım. 40 maddelik kanunu iki üç günde tamamladık. Bir avuç için gelmeyin 84 milyon için gelin.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.