Dolar 32,4643
%-0.07
Euro 34,8355
%-0.39
Altın 2.446,990
%0.44
Bist-100 9.878,00
%1.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Allah şahittir, bunların 10 katı çok daha iyi yönetiriz'

'Allah şahittir, bunların 10 katı çok daha iyi yönetiriz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altı siyasi parti genel başkanıyla ikinci kez bir araya geldiklerini anımsatırken, "Diyorlardı ki ‘bunlar hayatta bir araya gelemez.’ Bir araya geldik. ‘Bunlar mümkün değil anlaşamazlar.’ Anlaştık. Güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda kamuoyuna deklarasyonu sunduk. Şimdi, ‘Efendim bunlar gelirlerse yönetemezler.’ Allah şahittir, bunların 10 katı çok daha iyi yönetiriz. Bizim boğazımızdan aşağıya haram lokma inmeyecek. Biz beşli çetelere değil, 84 milyona hizmet edeceğiz. Biz esnafa, çiftçiye, alın teri dökene, üretene hizmet edeceğiz. Bizim hizmet edeceğimiz alan Türkiye Cumhuriyeti. Onların hizmet ettiği bir avuç insan" dedi.

  • Ege Postası
  • 31.03.2022 - 15:07

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa'da Akhisar Belediyesi Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Akhisar Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi önünde yapılan törene Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP İzmir ve Manisa milletvekilleriyle ilçe belediye başkanları katıldı.

Törende konuşan Kılıçdaroğlu, Akhisarlı yurttaşlara, "Türkiye’nin bütün sorunlarını çözeceğiz. Türkiye’nin var olan bütün sorunlarına, sorunları yaşayanlarla beraber kilitleneceğiz ve beraber çözeceğiz. Türkiye’nin önü aydınlıktır" diyerek söz verdi. 

Millet İttifakı olarak iktidara geldikleri takdirde Türkiye'nin sorunlarını çözeceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Herkesin kazandığı bir ülke, zenginleşen bir ülkedir. Herkesin kaybettiği, bir avuç kişinin kazandığı ülke yoksulluğun büyüdüğü, derin yoksulluğun yaşandığı ülkedir. Biz Türkiye’yi buradan çıkartmak ve sınıf atlatmak istiyoruz. Beş yılda Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz. Vatandaş şunu söyleyecek, iyi ki Millet İttifakı kuruldu, iyi ki Türkiye’yi bunlar yönetiyorlar, iyi ki Türkiye’ye barış, huzur geldi diyecekler" diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“BELEDİYE BAŞKANIMIZI YÜREKTEN KUTLUYORUM: Her birimiz, siyasetçiler, vatandaş vergi toplarız, para alırız. Belediye başkanlarımız bu hizmetleri yaparken sizlerin desteğiyle, sizlerin verdiği paralarla yapıyorlar. Ama o paralar yerli yerinde, doğru yerde harcanırsa hizmet olarak size döner. Belediye Başkanımızın heyecanı sizden aldığı güçle size verdiği hizmeti paylaşmasıdır. Dolasıyla hepinizin huzurunda belediye başkanımızı yürekten kutluyorum.

DOSTLARIMIZLA BERABER GÜZEL BAŞARILARA İMZA ATTIK: Yerel seçimlerde şunu söylüyorlardı. 'Aman ha, sakın CHP’ye oy vermeyin. Ne olur? CHP’ye oy verirseniz bütün sosyal yardımlar kesilir.’ Hatta İstanbul için, Ankara için söylemişlerdi, ‘CHP’ye oy verirseniz elektrik faturalarını teröristler toplayacak'. Buna benzer aklın mantığın alamadığı dünyanın iftirasıyla karşılaştık. Ama bu ben bu ülkenin insanlarının ferasetine güveniyorum. Onlar doğruyu, yanlışı görüyorlar. Bunu hissediyorlar zaten. Bütün bu olumsuz söylemlere karşı yerel yönetimlerde dostlarımızla beraber güzel başarılara imza attık. Önemli başarılar elde ettik. Belediye başkanlarımızın gösterdiği çabalar, verdikleri mücadeleler, vaat ettiğimiz pek çok hizmeti hayata geçirmeleri, bizim Türkiye’yi çok daha iyi, çok daha kararlı, nitelikli, kucaklayıcıyı yöneteceğimiz konusundaki algıyı gün geçtikçe pekiştiriyor.

BERABER KİLİTLENECEĞİZ VE ÇÖZECEĞİZ: Buradan söz veriyorum. Türkiye’nin bütün sorunlarını çözeceğiz. Türkiye’nin var olan sorunlarına, sorunları yaşayanlarla beraber kilitleneceğiz ve beraber çözeceğiz. Türkiye’nin önü aydınlıktır, herkesin bunu bilmesini isterim.

BU ÜLKEDE HAKKI, HUKUKU, ADALETİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN SANDIĞA GİDECEĞİZ: Gittiğim yerlerde söylüyorlar; ‘şuna zam geldi, buna zam geldi, mazot, ilaç, gübre.’ Esnaf da çiftçi de şikâyet ediyor. İşsizler var milyonlarca. Ama diyorum ki biraz sabredin. Nasıl olsa bu sandık gelecek. Bugün olmazsa yarın, yarın olmaz öbür gün, bu ay olmaz iki ay sonra sandık gelecek. Beraber gideceğiz. Bu ülkede hakkı, hukuku, adaleti gerçekleştirmek için sandığa gideceğiz.

BEŞ YILDA TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ: Vatandaşlarımdan sadece şunu istiyorum. Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun. Ve oyunuzu öyle kullanın. Bu ülkenin işsizlik, zam, pahalılık, kadına şiddet sorunu olmamalı. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmemeli. Bu ülkede esnaf da sanayici de çiftçi de taksici de dolmuşçu da tır şoförü de kazanmalı. Herkesin kazandığı bir ülke, zenginleşen bir ülkedir. Herkesin kaybettiği, ama bir avuç kişinin kazandığı ülke yoksulluğun büyüdüğü, derin yoksulluğun yaşandığı ülkedir. Biz Türkiye’yi buradan çıkartmak ve sınıf atlatmak istiyoruz. Nasıl üç yılda Akhisar’da çok önemli başarılara imza atıldıysa, beş yılda Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz. Hangi partiden olursa olsun her vatandaş rahat bir nefes alacak. Ve şunu söyleyecek, ‘iyi ki Millet İttifakı kuruldu, iyi ki Türkiye’yi bunlar yönetiyorlar, Türkiye’ye huzur ve barış geldi’ diyecekler.

BU İŞİN KAYBEDENİ YOK: Belediye başkanları arkadaşlarıma dedim ki hiçbir ayrım yapmayacaksınız, bütün vatandaşları kucaklayacaksınız. Eğer bir pozitif ayrımcılık yapmak istiyorsanız fakir mahallelerden başlayacaksınız. O mahallelere yıllardır gitmediği hizmeti götüreceksiniz. Kadın kollarında çalışan arkadaşlarıma söyledim, fakir mahallelere gideceksiniz. İhtiyaçları varsa karşılayacaksınız. Süt dağıtımını hemen hemen bütün belediyelerimiz bir şekliyle yapıyor.  Kim kazanıyor, süt üreticisi kazanıyor, belediye başkanı kazanıyor, yoksul ailelere süt giriyor, çocuklar kazanıyor. Bu işin kaybedeni yok. Bu işte herkes kazanıyor. Biz bunu büyütmek istiyoruz. Türkiye’nin bütün coğrafyasında bunu yapmak istiyoruz.

GÜNEŞ TARLALARI…: Şanlıurfa’ya gittim, çiftçiler elektrikten şikâyet ediyorlar. Doğru dürüst ürünlerini satamıyorlar ama cezalar, yüksek faizler, faturalar… Onlara şunu söyledim, Şanlıurfa’nın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı bize verin, Şanlıurfa’daki bütün çiftçilere elektriği bedava vereceğiz, dedim. Herkes önce bir düşündü, acaba bu doğru mu, diye. Biz bunu yapacağız, dedim. Diyarbakır’a gittim, aynı şeyi söyledim. Bize dediler ki ‘siz yapamazsınız, yapın elinizden tutan mı var’ diye. 2 milyon 300 bin dekar taşlık arazi var Şanlıurfa’da. Burası güneş tarlaları olduğunda sadece Şanlıurfa’daki çiftçi kardeşlerimize değil önce altı ilimize, daha sonra bütün illerimizdeki çiftçilerimize elektriği ücretsiz vereceğiz.

ÇİFTÇİNİN TAMAMINA EN GEÇ İKİ YIL İÇERİSİNDE ELEKTRİĞİ ÜCRETSİZ VERECEĞİZ: Elin oğlu yapıyor da sen niye yapamıyorsun. Yine çağrı mı yapıyorum, öyle beşli çeteye verdiği avantajları da istemiyorum. Normal bir sanayiciye hangi teşvikleri vermişlerse aynı teşvikleri versinler bütün Türkiye’ye güneş santralleri kuracağız, çiftçinin tamamına en geç iki yıl içerisinde elektriği ücretsiz vereceğiz. Çağrımı yapıyorum.

ALLAH ŞAHİTTİR, BUNLARIN 10 KATI ÇOK DAHA İYİ YÖNETİRİZ: Altı sayın liderle ile bir araya geldik. Diyorlardı ki, ‘bunlar hayatta bir araya gelemez.’ Bir araya geldik. ‘Bunlar mümkün değil anlaşamazlar.’ Anlaştık. Güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda kamuoyuna deklarasyonu sunduk. Şimdi, ‘Efendim bunlar gelirlerse yönetemezler.’ Allah şahittir, bunların 10 katı çok daha iyi yönetiriz. Bizim boğazımızdan aşağıya haram lokma inmeyecek. Biz ‘beşli çetelere’ hizmet etmeyeceğiz, 84 milyona hizmet edeceğiz. Biz esnafa, çiftçiye, alın teri dökene, üretene hizmet edeceğiz. Bizim hizmet edeceğimiz alan Türkiye Cumhuriyeti. Onların hizmet ettiği bir avuç insan. Aramızda dağlar, siyah ile beyaz kadar fark var. Biz bunları yapacağız. Her evde, huzur olacak. Kadına yönelik şiddeti engelleyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’ni en geç bir hafta içinde yürürlüğe koyacağız.

VATANDAŞTAN TOPLANAN VERGİLERİN NERELERE HARCANDIĞININ HESABINI VERECEĞİZ: Milletimize yaptığımız her işin hesabını vereceğiz. 84 milyon vergi öder. Çocuk doğduğu andan itibaren vergi öder. Altına bez alırsınız, mama alırsınız, su içirirsiniz. Elektrik düğmesine bastığınızda 4 çeşit vergi; musluğu açtığınızda 5 çeşit vergi ödüyorsunuz. Biz vatandaştan toplanan vergilerin nerelere harcandığının hesabını vereceğiz.”

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ise törendeki konuşmasında, toplumun her kesimine ayrım yapmadan eşit hizmet götürdüklerini söyledi. Dutlulu, şöyle konuştu:

"Göreve başladığımızdan beri insan odaklı bir belediyecilik anlayışı geliştirdik. Toplumun tüm kesimlerini kucakladık. Din dil siyaset ayrımı yapmadık. Eşit hizmet götürdük. Bizim derdimiz hiçbir zaman siyasi görüşler olmadı. Betona değil insana yatırım yaptık. Her hizmetin insana dokunmasına önem verdik. Bakkal Kart ile 12 ay vatandaşlarımıza destek olduk. Sadece bakkallarımızdan alışverişle esnafa da destek olduk. Süt her çocuğun hakkı dedik. İzmir ve İstanbul'dan ilham alarak her çocuğa süt ulaştırmaya çalıştık. Her ay 5 bin çocuğa süt götürüyoruz. Akhisar Belediyesi şeffaf ve hesap verilebilir hale geldi. Akhisar Belediyesi 15 bin haneye düzenli yardım yapıyor."

"12 YIL BOYUNCA ATIL KALMIŞTI"

Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nin geçmişte 12 yıl boyunca atıl kaldığını vurgulayan Dutlulu şöyle devam etti:

"Burası eski belediye binamızdı. Şehrin göbeğinde 12 yıl atıl kaldı, etraftaki esnaf etkilendi. Anıtlar Kurulu'ndan izin aldık. Ön cepheyi tekrar inşa ettik. Akhisar'ın kalbinde 10 dersliği olan, konferans salonu, kadın kooperatifimizin işlettiği kafesiyle kültür ve sanat merkezi haline getirdik. 'Akhisar Belediyesi için hayaldir, işi değil, bütçesi el vermez' denilen iki adet güneş enerjisi projesi yaptık. Akhisar Belediyesi buralardan yılda yaklaşık 5 milyon TL gelir elde ediyor. Aynı zamanda temiz enerji sağlıyor. Bu ileride çiftçiye sağlayacağımız ücretsiz elektriğin ayak sesleri. Baskılardan yılmadık, yılmayacağız. Akhisar için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Çok yakında Türkiye'ye baharı getireceğiz."

9 PROJENİN AÇILIŞI YAPILDI

Toplu açılış töreniyle, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi, Boyalılar Güneş Enerji Santrali, Hanpaşa Güneş Enerji Santrali, Efendi Mahallesi Kreşi, Hürriyet Mahallesi Kreşi, Sokak Hayvanları Doğal Yaşam, Alanı, Kadın ve Aile Danışma Merkezi, Akhisar Belediyesi Aşevi ve Akhisar Belediyesi Bisiklet ve Trafik Eğitim Parkı hizmete girdi.

KILIÇDAROĞLU, AKHİSARLI EV KADINLARI İLE BULUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa’da Akhisarlı ev kadınları ile bir araya geldi. Kadınların sorun ve taleplerini dinleyen Kılıçdaroğlu, “Benim temel hedefim her evde huzur olsun, her evde bereket olsun, her evde insanların yüzü gülsün, benim en büyük arzum bu” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa’da esnaf, üretici ve yurttaşlarla görüştü. Kılıçdaroğlu, daha sonra, ev kadınları ile bir araya geldi. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'in de katıldığı toplantıda kadınların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Kılıçdaroğlu, başta Aile Destekleri Sigortası olmak üzere CHP iktidarında yaşama geçirilecek uygulama ve çözüm önerilerini anlattı.

Kılıçdaroğlu, buluşmada kadınlara şöyle seslendi:

“Sizler huzur içinde evinizde görev yaparsanız, çalışırsanız, üretirseniz, kazanırsanız evde huzur olur. Evde huzurun olması, kadının huzurlu olmasından geçer. Benim temel hedefim her evde huzur olsun, her evde bereket olsun, her evde insanların yüzü gülsün, benim en büyük arzum bu, dolayısıyla bu arzumu gerçekleştirmek için elbette sizin önerilerinizi de tavsiyelerinizi de almak zorundayım”

Kılıçdaroğlu’nun dinlediği çiftçi bir kadın şunları söyledi:

“Emeğimizi hiç alamıyoruz, mazotlarımız çok pahalı, buğday ekiyoruz gübre de alamıyoruz şimdi tütün yerlerine gübre atılacak ama alamıyoruz. Biz bunu atamazsak tütünlerimiz ne olacak? Buğday ektik kirayla, bunun sürmesi var, biçer döver girecek mazotu dönümünü alacak. Bir çuval un 500 (lira). Nasıl çıkacağız bu işin içinden, durumumuz çok zor, buna bir çare bulunmasını istiyoruz.”

Başka bir kadın yurttaş ise Köy Enstitülerinin tekrar kurulmasını istediğini belirterek şöyle konuştu:

“Bizim 6 yıldır burada mahkememiz sürdü. Bu süreçte vekilimiz Özgür bey, Akhisar Kadın Kollarımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Huzurunuzda onlara teşekkür etmek istiyorum. Ben adalet istiyorum çünkü çocuğum kanının hakkını istiyorum ama bunu vermediler. Benim torunum şimdi 2. Sınıfa gidiyor. Geçen 18 Mart’ın anmasında okulda belgesel göstermişler, torunum belgeselden sonra kendini tutamamış başlamış ağlamaya. Arkadaşı da demiş ki ‘Ulaş ağlıyor ama nedenini söylemiyor.’ Öğretmeni geldiğinde, ‘Öğretmenim savaşlar olmasın çünkü savaşlar olursa o kadar çocuk babasız kalacak çünkü ben babasız kaldım’ demiş. Köy enstitülerinin kurulmasını istiyorum başkanım. Anneler yetişirse güzel nesiller yetişir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.