Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ali Babacan: Öğretmenlerimizin sıkıntılarla boğuşmasına izin vermeyeceğiz

Ali Babacan: Öğretmenlerimizin sıkıntılarla boğuşmasına izin vermeyeceğiz

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 24 Kasım Öğretmenler Günü'yle ilgili olarak, "En ulvi hedeflerle andığımız öğretmenlerimizin sıkıntılarla boğuşmasına razı gelmeyeceğiz. Gençleri susturmayacağız. Gençlere ‘Başımıza yeni yeni icatlar çıkarın’ diyeceğiz. Hiç kimsenin hayallerini sınırlandırmayacağız. Okula aç giden çok sayıda öğrenci var. Bizim için mesele, çocukları eşit ve kaliteli eğitim imkânlarıyla buluşturmaktır" açıklamasını yaptı.

  • Ege Postası
  • 24.11.2022 - 14:45

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda; Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen ile Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen’in ev sahipliğinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen basın toplantısına katıldı. 

“ÖĞRETMENLERİN RAHAT KAFAYLA ÇALIŞMASI 85 MİLYONUN FAYDASINA”

“Böylesine ulvi hedeflerle andığımız öğretmenlerimizin sıkıntılarla boğuşmasına razı gelmeyeceğiz" diye konuşmaya başlayan Ali Babacan, şöyle konuştu:

"Öğretmenlerin değersizleştirilmesine, ekonomik yönden sıkıntı çekmesine razı gelmeyeceğiz. Öğretmenlerin rahat bir kafayla çalışmasının 85 milyonun faydasına olacağını biliyoruz. Öğretmenlik mesleğinin saygınlığını ve cazibesini hem maddi hem de manevi yönden artırmak zorundayız. 

OKULA AÇ GİDEN ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ VAR: Bizim için mesele hiçbir ayrım yapmadan, çocukların nitelikli eğitime ve sağlıklı gıdaya erişmesini sağlamaktır. Okula aç giden beslenme çantasını dolduramayan çok sayıda öğrenci var. Annesi-babası ister devlet memuru olsun ister esnaf ister iş insanı ister kapıcı olsun. İster köyde yaşasın ister şehirde ister ülkemizin kuzeyinde olsun ister güneyinde, doğusunda batısında hiç fark etmez. Bizim için mesele, çocukları eşit ve kaliteli eğitim imkânlarıyla buluşturmaktır.

EN ANLAMLI HİZMET, DEVLET OKULLARININ KALİTELİ EĞİTİM VERECEĞİNE DAİR İNANCI TESİS ETMEK: İnsanımıza sunacağımız en anlamlı hizmet; devlet okullarının kaliteli eğitim vereceğine dair inancı gerçekçi şekilde tesis etmektir. Cumhuriyet tarihinde hiçbir zaman maddi imkânları sınırlı olan ailelerin çocukları ile varlıklı ailelerin çocukları arasında bu kadar büyük bir fırsat eşitsizliği olmamıştı.

GENÇLERE İMKN SAĞLAYACAĞIZ: Gençleri susturmayacağız. Gençlere ‘Başımıza yeni yeni icatlar çıkarın’ diyeceğiz. Hiç kimsenin hayallerini sınırlandırmayacağız. Hayallerini gerçeğe çevirmek için gençlere imkân sağlayacağız. Bu ülkeyi, analitik düşünen, hayalleri kalıplara sokulmayan, özgür bir nesil yetiştirmenin heyecanıyla yöneteceğiz.

KADINLARIN HAYATI KOLAYLAŞINCA TÜRKİYE ZENGİN, MUTLU VE ADİL OLACAK: Türkiye ne zaman zengin, mutlu ve adil bir toplum olacak, biliyor musunuz? Kadınların hayatı kolaylaştığı zaman, kadın-erkek eşitsizliğini yıktığımız zaman. Geçmişte de ülke politikasının en şiddetli tartışmaları hep kadınlar üzerinden yapıldı. O gün kadınlar üzerinden kavgalarını yürütenler hiçbir yere varamadı.”

25 KASIM YÜRÜYÜŞÜNE ÇAĞRI

Ali Babacan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne ilişkin de “Kadına yönelik şiddeti kınıyorum. Kadınlara dayanışma duygularımı iletiyorum” diyerek, yarın Kadıköy’de saat 10.30'da Moda İlkokulu önünden başlayacak olan yürüyüşe vatandaşları davet etti. 

Babacan, konuşmasının sonunda Halide Edip Adıvar’ın, “Dünyanın genel eğilimi şiddetten yana oldukça, şiddeti teşvik etmek için cesarete ihtiyaç yoktur. Tek başına şiddete karşı çıkmak ise güçlü olmaktır” sözünü anımsatarak, “Güçlü olmak, şiddete karşı çıkmaktır. Güçlü devlet de şiddeti uygulayanın değil, şiddete maruz kalan kadının yanında durur” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.