Dolar 32,5880
%0.35
Euro 34,8018
%0.2
Altın 2.507,560
%0.93
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ali Babacan'dan İzmir’de iktidara sert eleştiriler

Ali Babacan'dan İzmir’de iktidara sert eleştiriler

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İzmir İl Başkanlığı binası açılışı Parti Kurucu Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımıyla gerçekleşti. Açılış öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Babacan, İzmirlilere seçimlerde çözüm odaklılığı mesajı verdi ve “Problemler ve sorunlar konusunda farkındalığın yüksek olduğu bir kentte çözüme bu kadar hazır bir partiyi tercih edeceğine inanıyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 27.05.2021 - 11:10

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İzmir İl Başkanlığı binası açılışı Parti Kurucu Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Babacan açılış öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek sorularını yanıtladı. Toplantıya Babacan’ın yanı sıra DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Ösen Kaya ve İl Başkan Yardımcıları Sadullah Ergin ve Sanem Oktar katıldı.

Kuruldukları günden itibaren hızlı bir teşkilatlanma sürecine girdiklerini ve 81 ilde hızla yapılandıklarını ifade eden Babacan, “Bugün İzmir İl teşkilatımızın açılışı için buradayız. Alında burası 4 aydır faal. Bugün resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. DEVA bir yaşını doldurdu. Şu an 14 aylık bir siyasi partiyiz. Bu sürede, biz 81 ilimizin 81’inde de il başkanlarımızı görevlendirdik. Türkiye’deki 973 ilçenin 600’ünde ilçe başkanlarımız görevinin başında. DEVA, kurulmasıyla seçime gire hakkını rekor bir sürede kazanan ilk parti oldu. Bunun en önemli sebebi, bizim teşkilatlanmamızda web sitemiz üzerinden üye ya da gönüllü olmak isteyen arkadaşlarımızla yola çıkmamız oldu. Yani DEVA, ilişki zinciriyle kurulmadı. Partimize üye ya da gönüllü olmak isteyen tüm vatandaşlarımıza fırsat eşitliği içinde teşkilatta yer alma imkanı sunduk. Bu da siyasi parti tarihimizde bir ilk. Biz hazır teşkilat yapısı üzerine kurulmuş bir parti değiliz. Biz sıfırdan bir teşkilat kurduk” dedi.

Partilerinin kuruluş temellerinin ikincisinin de ülke yarınları için atılım olduğuna dikkat çeken Babacan, ““Bir başka önemli çatı ülkemizin yarınları. Bir sonraki seçimlerden kurulacak ilk 90 ve 365 günde yapılacakların listesini yaptık Daha sonra bölüm bölüm konu başlıkları altında hazırlıklarımızı açıklayacağız bu da siyasi tarihte bir ilk. Muhalefetken sadece yanlışları öne koyup eleştiren bir parti değil çözüm önerileri de sunan bir parti olacağız. Bizim çok etkili bir ekibimiz var, bunun yanında çok geniş bir networkümüz var. Bu da bizim ikinci önemli çalışma alanımız, yani Türkiye’nin yarınlarıyla ilgili atılım” ifadelerini kullandı.

“ÜSTÜMÜZE DÜŞENLERDEN BİRİ VATANDAŞLARIMIZI DOĞRU BİLGİLENDİRMEK”

Ülke gündeminin yoğun olduğunu ve an be an erişme özelliği gösterdiğini ifade eden Babacan, parti olarak misyonlarından birinin de enformasyon kirliliği ortamında vatandaşları doğru bilgi ile buluşturmak olduğunu ifade etti ve “Bir diğer konu da ülkemizin hızla değişen gündemi. Son zamanlarda ülkenin içinden geçtiği süreci düşünürseniz Türkiye gündem zengini bir ülke. Keşke bu gündem pozitif olsa ama maalesef değil. Pek çok üzücü, can sıkına ve gençlerin yarınlarıyla ilgili umutlarını karartan gelişmeler oluyor. Bizler, bu gelişmeleri izleyerek kendi partimizin ilkeleri doğrulusunda tavır ortaya koyuyoruz. Çünkü bu kadar bilgi kirliliğinin olduğu bir ortamda vatandaşların doğruları olduğu gibi duyması çok önemli. Basınımızın bir kısmı bunu karşılıyor ama bir kısmı karşılayamıyor. Yani bizim üstümüze düşenlerden biri de vatandaşlarımızı doğru bilgilendirmek” diye konuştu.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR SORUMLULUĞUMUZ VAR”

Konuşmasına ülkedeki mevcut iktidarın ülkeyi buhrana sürüklediğini belirterek son veren Babacan, kuruluş amaçlarından birinin de ülkenin içinde olduğu mevcut iklimi iyileştirmek olduğunun altını çizdi ve şunları söyledi; “Ülkemizin sıkıntıları çok büyük. Her alanda problemler var ve bunlar büyüyor. Çözüm yok, eski sorunların üzerine yenleri ekleniyor. Biz bunun böyle olacağını gördük. Zaten DEVA parti bunun için kuruldu. Mevcut iktidarın ülke sorunlarına çözüm bulamayacağına kanaat getirdiğinde kuruldu. Kaldı ki vatandaşlarımızın mevcut yapıyı tümüyle reddettiğini ve yeniliklere ihtiyacı olduğunu görerek bu adımı attık ve büyük bir ihtiyacı doldurduğumuzu düşünüyorum. Her gün iyi ki bu yola çıkmışız diyorum. Çok önemli bir sorumluluğumuz var. Bunu hissediyoruz. Bunun için de düzgün ve korkusuz bir kadroya ihtiyacımız var. Geçmişinden ve bugününden endişe etmeyen kadrolara ihtiyacımız var. Bugün çıkıp da bir şeyleri eleştirmek kolay değil. Bugün, bir toplumsal zorunluluk geri biz bunu yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.”

“ERKEN SEÇİM ANCAK İTTİFAKIN BOZULMASI DURUMUNDA OLUR”

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Babacan, erken seçimin gerekliliğine vurgu yaparken Cumhur İtttifakı’nın seçimi kaybedeceklerini düşündükleri için erken seçimin muhtemel olmadığı mesajını verdi ve “Şu an Türkiye’ye baktığınızda sanki her an seçim olacakmış gibi. Neredeyse her gün seçim kampanyasının ortasındayız gibi geçiyor. İzmir'e seçim otobüsü ile girdik. Bu şunu gösteriyor: Bir iktidar değişimine ihtiyaç var. Şu an mevcut iktidarın ülkenin sorunlarını çözeceğine dair inanç çok düşük. Bu nedenle seçim kelimesi sık sık geçmeye başladı. Bugün bir seçim olsa başarılı olma şanslarının çok çok düşük olduğunu düşünüyorum. Bu seçime kim karar veriyor? Bir imzayla Cumhurbaşkanı veriyor. Ben kaybedeceklerini düşündükleri bir seçime göz göre göre gideceklerini düşünmüyorum. Erken seçim ancak ittifakın bozulması durumunda olur. Cumhurbaşkanı uzun süren sessizliğini bozdu ve mevcut durumun devamına karar verdiğini açıkladı. ‘Hadi ülke bir temizlenme sürecine girsin ve vatandaşların güvenini tazeleyelim’ diyemedi Cumhurbaşkanı. Ama vatandaşlarımız söyleyeceklerini seçim günü geldiğinde söyleyecektir. Ülkenin bu karmakarışık tablosunu vatandaşlarımız ve ekonomimiz taşıyabilir mi bunu zaman gösterecek” dedi.

“MİLLET İTTİFAKI’NA KARŞI DEĞİLİZ AMA…”

Olası bir seçiminde ittifak kurmaya olumsuz bakmadıklarını aktaran Babacan, önceliklerinin DEVA Partisi olarak var olmak olduğunu ifade ederek, “İttifak, adı üstünde seçim ittifakı. Seçim yaklaşırken siyasi partiler mutabık kalabiliyorlarsa ittifak kuruyorlar. Ve bu şekilde yüzde 1 baraj engeli ortadan kalkıyor. Bizim açımızdan baktığımızda ise DEVA partisi çok yen bir siyasi parti. Önceliğimiz kendi özgün kimliğimizi ortaya koymak. Vatandaşlarımızın bizi farklı bir siyasi parti olarak anlaması ve bizi anlaması önceliğimiz. Biz Millet İttifakı’na karşı değiliz ama ‘İttifak istiyoruz ve şunu içinde yer alacağız’ demiyoruz. Evet bir ittifak içerisinde yer alabiliriz ama bunu konuşmak için erken olduğunu düşünüyoruz. Bugüne kadar diğer siyasi partilerle olan diyaloglarımızda ittifak kelimesi dahi geçmedi hiç” diye konuştu.

“YA BAKANLARINA TUTUM ALIP İTTİFAK ORTAĞINI KAYBEDECEKTİ YA DA…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Suç Örgütü Lideri Sedat Peker ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili iddialar karşısındaki açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Babacan, “Şu an olanları ancak iddia olarak görebiliriz, o söylenenleri delil kabul edip de kanaate ulaşamayız. Ancak cumhurbaşkanının uzun bir izleme döneminden sonra dünkü tercihi mevcut düzenin bir süre daha devam etmesinden yana oldu. Ya bakanlarına tutum alıp ittifak ortağını kaybedecekti ya da kurulu kötü düzenin devamından yana tercih yapacaktı. Tercihi, devamdan yana oldu. Çok kötü bir tablo. Biz de bunu bekliyorduk, sürpriz olmadı. Seçime gidelim de vatandaştan bir güven tazeleyelim demedi. Bu cumhurbaşkanının tercihidir ama vatandaşların bir değerlendirmesi de mutlaka olmuştur. Vatandaşımız da söyleyeceğini seçim günü söyleyecektir. Cumhurbaşkanının dünkü değerlendirmelerine gelecek olursak; her açıdan ibretlik. Şunu bekliyordum o kadar itham var, karşılıklı iddialar ve ithamların savcılıklar tarafından incelenmesi gerekir ifadesini beklerdim. Yargı korkuyor. Öyle konular yaşandı ki hakimler diyordu ki ‘ya ben bu kişiyi hapse atacağım ya ben gireceğim’ korkusu yaşadı. Bu durumda cumhurbaşkanından yargıya gidecek bir sinyal çok önemli. Ancak ülkede son 1 aydır siyaset-mafya-bürokrasi üçgeninin ülkede hangi boyutlara geldiğinin saçılması asıl gündemden uzaklaştırdı. Ülkenin asıl gündemi işsizlik, ekonomi. Fakat hükümet düne kadar sessiz bir şekilde izledi, belki de gündemin bunlarla meşgul olmasını istemiş olabilir bilemiyoruz” dedi.

İZMİRLİLERE SEÇİM MESAJI

Babacan son olarak İzmirlilere nasıl bir mesajı olduğu sorusunu ise şu şekilde yanıtladı; “İzmir çok önemle bir şehrimiz ve sosyal dokusu da çok önemli bir doku. Biz biliyoruz ki İzmirliler ülkemizi çok seviyor ve olup bitene çok üzülüyorlar. Bunu da arka arkaya her seçimde en net ifade eden şehrimiz İzmir. Sorunların bu kadar farkında olan bir şehrin çözüler konusunda bu kadar hazırlıklı olan DEVA Partisi’ne oy vereceğini düşünüyoruz. Bu benim İzmir’e ilk gelişim ilki deprem sebebiyle olduğu için çok fazla bir araya gelmedik dün havaalanından geldiğimde gördüklerimle bunları teyit ettim. Gerçekten İzmirliler bize gönlünü açtı. Problemler ve sorunlar konusunda farkındalığın yüksek olduğu bir kentte çözüme bu kadar hazır bir partiyi tercih edeceğine inanıyorum.”

“BUGÜN DEMOKRASİMİZİN UTANÇ TARİHİNDE YER ALAN BİR GÜN”

Basın mensuplarıyla kahvaltısının ardından il başkanlığı açılışında konuşan Babacan, şunları söyledi; “Bugün burada sadece bir bina açılışı yapmıyoruz. İzmir için çok önemli bir hizmet noktası. Bugün burada bir demokrasi merkezi açılışı gerçekleştireceğiz. Atılımın ve çözümün merkezi açılışını gerçekleştireceğiz. Her İzmirlinin bası sıkıştığında geleceği bir alan olacak burası. Hem problemleri dillendireceğiz hem de çözüm öneriler getirtileceği bir yer burası. Güzel İzmir'imize hayırlı olsun.  Bugün  tarihimizde acı bir  Mayıs darbesini yıl dönümü. Bugün demokrasimizin utanç tarihinde yer alan bir gün. Cumhuriyetimiz darbecilerin katlettiği aziz vatan evlatlarını hiçbir zaman unutmuyor. onların isimlerini milletimiz göğsünde taşıyor. Caddelerde sokaklarda yaşatıyor. Bugün İzmir'deyiz.

“ÜLKEYİ PARSEL PARSEL SUÇ ÖRGÜTLERİNE SATIYORLAR”

Demokrasi milletimizin sesini egemen kılmaktır. Demokrasi halkın egemenliğini kurmaktır. Bu konuda Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü de hayırlı anmamız lazım.  Bu ülkenin temel taşında demokrasi ve hukuk vardı Bu ülkenin kurucu iradesinde özgürlükler, insan hakları, adalet vardır. Bu gün ülkeyi yönetenler bunların hepsini unuttu. Demokrasi temelini sağlam tutmazsanız bu ülkenin ekonomisini bir krizde savurursunuz. Hepsimizin üzerine düşen en önemli görev demokrasimize karşı düşen bütün görevleri yapmaktır. Anayasal düzeni koruma millet iradesini her şeyden korumaktır. Bizim halkımıza sözümüz koşullar ne olursa olsun hukuk devletini korumak ve hukukun üstünlüğünden asla vazgeçmemektir. Bu ülkenin sorunlarının çözümü meşru demokratik yollarla olur. Bu ülkede halkın desteği ile yönetmeyi zor görenler, halkın desteğinin azaldığını görenler tefeyle, su örgütleri ile ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Ülkeyi parsel parsel suç örgütlerine satıyorlar.  İzmir demokrasiye olan bağlılığını tarihimizin her bölümünde göstermiştir. Demokrasiye sahip çıkma düşüncesi İzmir'de çok güçlüdür. Bugün medyamız vasıtası ile tüm ülkeye İzmir’den seslenmek istiyorum. Bugün yaslı adada toplanıp adeta bir tiyatro oyunu hazırlayacaklara da sesleniyorum. Sözüm ona demokrasi nutuğu atacaklara sesleniyorum. Siz yaslı adaya bir gayrimenkul projesin kondurdunuz, yaslı ada betin tığını hale geldi. Bugün demokrasimiz iyi işlemiyorsa bunun sebebi sizsiniz, başka yerde aramayın.  Siz Türkiye'nin yönetilmesi gerektiği gibi yönetin, gerçek anlamda demokrasi ile yönetin, bu ülkenin karşısında hiçbir güç duramaz. Bugün kalkıp Yassı Ada'da kendilerini aklamaya ve mağduriyet oyunu oynamaya çalışacaklar.

“BİZ TABİİ Kİ VATANDAŞI DÜŞÜNECEĞİZ”

Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Siz yönetim olarak hukuka uygun davranın, çete, mafya ile ayrı durun… Artık demokrasinin iradesi var. Çünkü artık DEVA Partisi var.  DEVA Partisi milletimizin demokratik kazanımlarının güvencesi olduğunu gösteriyor. Demokrasimizi yeniden aya kaldırmanın hazırlığını yapıyor. Ülkemizin tüm temiz insanları ile yeni bir sayfa açacağını bilerek her gün çalışıyor. Ülkemiz çok derin bir yönetim krizi yaşıyor. Ülke gündemini işgal eden bu iddialardan ben ülkem adına utanç duyuyorum Tüm ülke iddialar ile çalkalanıyor ancak kimse bir süreç başlatamıyor. Bugün karşı karşıya olduğumuz mesele sadece belli iddialardan kaynaklı değil, ülkeyi yönetenlerin çarpık zihniyeti ile bağlantılı. Sorun hukuk devletinin katledilmiş olması. Sorun tarafsız ve bağımsız yargının neredeyse ortadan kaldırılmış olması.  Tüm bu iddialar ile ilgili bakan ekrana çıkıyor ancak soruları yanıtlamak yerine konuyu farklı yerlere çekiyor. Hatta konuyu bana dahil getiriyor.  Sizin aklınız siyasi çıkar hesaplarında , kumpaslarda olabilir ancak biz tabii ki vatandaşı düşüneceğiz. Tabii ki vatandaşın refahını, aşını düşüneceğim. Atalarımız ne demiş, kişi kendinden bilir işi… Siz herkesi kendiniz gibi siyasi ikbal peşinden koşanlardan görebilirsiniz. Alnımız açık başımız dik. Zerre kadar korkumuz yok, istediğiniz kadar iftira atın.  Bizim geçmişimizden nokta kadar şüphemiz yok. Siz kendinize bakın.  Görevleriniz bittikten sonra siz bu ülkenin vatandaşlarının karşısına alnınız ak başınız dik çıkabilecek misiniz? Önce bunu düşünün.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.