Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akşener’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a danışman tepkisi

Akşener’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a danışman tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından Siirt'te karşılaştığı bir esnafın yaşadığı sıkıntıları anlattığı videoyu paylaşarak danışmanlar üzerinden isim vermeden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Akşener, "Madem insanlarımızın 1.500 lirayla geçinebileceğini düşünüyorsunuz. O zaman neden saray danışmanlarına 5-10 yerden maaş veriyorsunuz?" diye sordu.

  • Ege Postası
  • 28.10.2021 - 21:14

Memleket gezileri kapsamında Siirt’te bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından Siirt’te karşılaştığı bir esnafın sıkıntılarını anlattığı videoyu paylaştı.

Videoda, 40 yıllık esnaf olduğunu ve 6 çocuk okuttuğunu söyleyen vatandaş şu ifadeleri kullandı:

* ‘Oğlum niye evlenmiyorsun’ diye soruyorum. ‘İş bulamadım sana yük olmak istemiyorum' diyor.  6 tane çocuğumu buradan okutuyorum. Bizim sesimiz olursanız çok makbule geçer. İşlerimiz çok şükür, kazanımız kaynıyor.  Biraz zorlanıyorum tabi, gelecek sene inşallah emekli olacağım ama bin 500 lira alacağım. Bin 500 lira maaşla sizce geçinebilir miyim?

* Emekli ediyorsunuz da bin 500 lira veriyorsunuz, bin 500 lirayla ne kadar geçinebilirim? İşyerim ve evim var diye devletten kredi alamıyorum. Şu anda  büyük çocuğumun 22 bin TL borcu var onu ödemeye çalışıyorum.

“SARAY DANIŞMANLARINA NEDEN 5-10 YERDEN MAAŞ VERİYORSUNUZ?”

Akşener paylaşımında, danışmanlar üzerinden isim vermeden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek şunları kaydetti:

* Siirt Merkez’de esnaf kardeşim; Emekli olunca 1.500 lirayla nasıl geçineceğini düşünüyor, iş bulamayan çocuklarının geleceğinden endişe duyuyor. Madem insanlarımızın 1.500 lirayla geçinebileceğini düşünüyorsunuz. O zaman neden saray danışmanlarına 5-10 yerden maaş veriyorsunuz?

“BÜTÜN SİYASETÇİ, ‘SEÇMEN VELİNİMETTİR’ DEYİP KARŞINIZDA BENİM GİBİ ‘HAZIR OL’ DA DURACAK”

Siirt’teki temaslarını tamamlayan Meral Akşener, Batman’a geçti. Akşener, Sason ilçesindeki esnafı tek tek ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Esnaf, iş yapamamaktan ve geçinememekten Akşener’e dert yandı. Akşener daha sonra meydanda halka seslendi.

22 aydır Türkiye’yi karış karış gezdiğini söyleyen Akşener, amacını ise şu sözlerle açıkladı:

* Türkiye çok uzun zamandır şuculuk, buculuk üzerinden kutuplaştırılarak oy veriyor ve siyasetçi hiç yorulmuyor. Biz siyasetçiler sizin dertlerini dinleyip ona çözüm üretmek yoluyla rekabet etmeye kalktığımız zaman biz yorulacağız, siz faydalanacaksınız.

* Seçim geldiğinde o tartıya hizmet üzerinden çıkıp, bizleri hizmetlerimiz üzerinden, sizin dertlerinize ürettiğimiz çözümler üzerinden değerlendirmek söz konusu olduğunda da mühür sizin elinizde olacak ve bütün siyasetçi, ‘seçmen velinimettir’ deyip karşınızda benim gibi ‘hazır ol’ da duracak. Dolayısıyla yapmaya çalıştığım şey bu.

“SEÇMEN VELİNİMETTİR ANLAYIŞINI BU ÜLKEYE BİRLİKTE GETİRECEĞİZ”

Esnaf ve vatandaşların sorunlarını Meclis’e taşıdığını anlatan Akşener, şunları söyledi:

* Esnafın derdini dinledim, çözüm önerilerini, eleştirilerini aldım ve ben Meclis’te konuşmalarıma, milletvekili arkadaşlarımız da kanun teklifi olarak, soru önergesi olarak Meclis gündemine getirdik.

* Hem iktidarın dikkatini size çekmek üzere hizmet yapmasını sağlamak üzere hem de sizin dertlerinize, Türkiye’de yaşayan herkesin duymasını sağlamak üzere bir politik yol yürüyorum ben ve arkadaşlarım.

* Bu size dair, sizin seçmenin velinimet olmasını sağlamaya yönelik bir yolculuk. Bunu birlikte el ele vererek bu seçmen velinimettir anlayışını bu ülkeye birlikte getireceğiz.

“1.500 LİRA EMEKLİ MAAŞI OLUR MU?”

“Seçmen velinimet olursa ne olur biliyor musunuz?” diye soran Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

* Sizin çocuklarını işsiz gezerken, 5 maaşlı danışmanlar olmaz, aşağıda girdiğim manav dükkanında domates 8.5 lira olmaz, çiftçinin mazotu, ilacı, gübresi alıp başını tepelere çıkmaz. Müşteri velinimet olduğu zaman Sason-Muş yolu yapılır.

* Devlet memuru arkadaşlarımız karşımızda duruyor, 3600 ek göstergeyi söyleye söyleye gezdik hep beraber, iktidar mensupları yerine getirdi mi? Hayır. Emekli maaşları… Yahu 1.500 lira emekli maaşı olur mu? Nasıl geçinir bu insanlar, kim geçine bilir?

* Halbuki bu hizmet üzerinden rekabeti, sizin de velinimet olmanızı biz sağlarsak eğer birlikte el ele, ne olur biliyor musunuz? Bütün emekli maaşları en az asgari ücret kadar olur. Seçmenin velinimet olmasını sağlama yolculuğumda ben sizden destek istiyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.