Dolar 32,5437
%0.01
Euro 34,9217
%0.27
Altın 2.427,060
%0.16
Bist-100 9.675,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akşener: İsrafı, hırsızlığı, yolsuzluğu bitireceğiz

Akşener: İsrafı, hırsızlığı, yolsuzluğu bitireceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Samsun Terme’de, “Bu ülkenin kaynakları vardır, imkanlarını vardır. İsrafı bitireceğiz, hırsızlığı bitireceğiz, yolsuzluğu bitireceğiz” dedi. Akşener’in dinlediği bir yurttaş, “8 nüfusluyum, 10 liralık peynir alıyorum 10 liralık. 200 gram 300 gram zeytin alıyorum nereye kadar bu? Bir yerse biri bakıyor, bir baba olarak ne yapabilirim, işsizim. İki tane oğlum var 18 yaşında iş yok” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 22.07.2022 - 15:47

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyareti için geldiği Samsun’un Terme ilçesinde yurttaşlara seslendi. Akşener özetle şunları söyledi:

“Daha ilginci Giresun’da gördüm; Meksika’nın üzerinden Amerika’ya iltica eden dört ay içinde 2 bin 218 gencin varlığını gördüm. Bütün bunları sizle paylaştık, çözümlerini ürettik. Çünkü bizim anlayışımıza göre iktidar hizmet eder, muhalefet halkın avukatlığını yapar. Biz sizden öğreniriz, getiririz, çözüm önerilimizi sunarız. İktidar bunu yapar. Yaparsa ona yazar. Yapmazsa biz peşinden gideriz. Ondan sonra da sizlerin, iktidarı değiştirme hakkınız doğar. İş bölümü böyledir.

Şimdi ben buradayım, karşınızdayım. Ben dahil herkesi buraya getirin, dertlerinize çözüm ürettirin. Karadeniz gezimizin esası bu mantık içerisinde fındık ve çeltik için fiyat açıklamaktır ki iktidar onu yerine getirsin. Fındık için yaptığımız derin bir çalışmanın sonucunda 74 lira fiyat açıklanmasını istiyoruz. Sizler Türkiye’nin çeltiğinin yüzde 17’ini üretiyorsunuz, sizin için de çeltik için de 15 lira açıklanması gerekiyor, en az 15 lira açıklanması gerekiyor.

“İSRAFI BİTİRECEĞİZ, HIRSIZLIĞI BİTİRECEĞİZ, YOLSUZLUĞU BİTİRECEĞİZ”

Biz muhalefet olarak çalıştık. Diyoruz ki iktidara; ‘sen yorulma biz çalıştık sen sadece yerine getir, 74 lira fındık açıkla, 15 lira çeltik açıkla, bir de Salı Pazarı’nın barajını yerine getir, ikide bir selden kurtarın bu Terme’yi, ondan sonra iş hallolsun.’ Muhalefetin görevi bu. Biz bu işi yerine getirmeye gayret ediyoruz. Yapmaya çalıştığımız şey bu. Kavgadan uzak. Birbirimize düşmekten uzak. Herkesin birbiri ile doğru bir dil ile konuştuğu, makulde buluşulan; milletimizin derdine çare üretilen bir siyasi dili, birlikte inşallah inşa edeceğiz. Dolayısıyla kim ne derse desin, hangi yün yumağını atarlarsa atsınlar, and olsun o yün yumağına biz kapılmayacağız. Kavga etmeyeceğiz, kavganın bir parçası olmayacağız.

Bu ülkenin kaynakları vardır. Bu ülkenin imkanları vardır. Bu ülkenin insanları var, insanları; gençleri var, yaş almışları var, orta yaşlıları var. İsrafı bitireceğiz, hırsızlığı bitireceğiz, yolsuzluğu bitireceğiz. Ve sonuç itibarıyla inşallah bu harami düzeni helal oylarımızla birlikte demokrasi ile emekliye sevk edeceğiz.”

Akşener konuşmasının ardından Terme’de esnaf dükkanlarını ziyaret ettik, çalışanlarla sohbet etti, dertlerini dinledi. Akşener’in “Asgari ücretle geçinebiliyor musunuz” diye sorduğu bir çalışan, Tarih öğretmeni olduğunu ve atamadığını söyleyerek şu yanıtı verdi:

“Çok zor. Günü kurtarıyoruz ama kenara bir şey atamıyoruz. Çocuk yaparsak ben çalışamayacağım eşim evi tek geçindiremeyecek, zor, yeni de evlendik. 3 sene olacak hala borçlarımızı ödüyoruz. Ben okudum üniversite mezunuyum, atanamıyorum. Arkadaş üniversiteye gidemiyor, çalışmak zorunda. Mesleğimizi icra edemiyoruz maalesef, umudumuz da kalmadı.”

“8 NÜFUSLUYUM, 10 LİRALIK PEYNİR ALIYORUM 10 LİRALIK. 200 GRAM 300 GRAM ZEYTİN ALIYORUM NEREYE KADAR BU?”

Akşener’in esnaf ziyareti sırasında bir yurttaş derdini şu sözlere anlattı:

“8 nüfusluyum, 10 liralık peynir alıyorum, 10 liralık. 200 gram 300 gram zeytin alıyorum. Nereye kadar bu? 8 nüfus, 10 liralık peynir alıyorum. Biri yerse, biri bakıyor. Ne yapabilirim, bir baba olarak ben ne yapabilirim? İş yok, işsizim. İki tane oğlum var, 18 yaşında; iş yok. Sosyal Yardımlaşma’ya dilekçe vereceğim; dört aydan dört aya bana 300 lira dilekçe verecek.”

Bir emekli polis, “3600’ü verdik dediler vermediler. Sayın Kılıçdaroğlu ne dedi KYK için ‘Ödemeyin gelince yapacağız’ hemen ne yaptılar sadece ana parayı aldılar” dedi.

“ESNAF AKŞENER’DEN DİYARBAKIR ANNELERİ İÇİN ARACI OLMASINI İSTEDİ”

Bir esnaf Akşener’den Diyarbakır Anneleri’nin çocuklarının geri dönmesi için aracı olmasını talep etti. Akşener, “2019’da seslendim, Antalya’dan; Sayın Cumhurbaşkanı’na beni gönder dedim Suriye’ye Esad’la görüşmeye, ama resmi olarak yani sen gönder, şu göç meselesini çözelim ama. Şöyle oldu ölmüş anama gidildi. Şimdi ben bunu desem var ya PKK’lı olur çıkarız. Türkiye’de sizlerin bunları istemeniz gerekiyor. Burada kim kimdir, bilmiyorum. Bilerek bilmiyorum. Muhteşem bir öneri bu. Sadece Diyarbakır Anneleri açısından da değil. Başka çocuklarımız da var ellerinde. Orada konsensüs olması gerekiyor. Devlet aklının devreye girip, ‘kardeşim sen eski İçişleri Bakanı’sın, Türk milliyetçisisin, senden kimse şüphe etmez, gir devreye çöz” dense hayhay. Ama…” yanıtını verdi.

AKŞENER’İN SAMSUN 19 MAYIS’TA DİNLEDİĞİ ESNAF: 3 DÖNEM AK PARTİ’YE OY VERMİŞ BİRİ OLARAK KONUŞUYORUM, TAYYİP ERDOĞAN BİZİM İÇİN BİR HAYAL KIRIKLIĞI OLDU...”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde esnafı ziyaret etti, yurttaşlarla sohbet etti.

Akşener’in “İşler nasıl” diye sorduğu bir kasap, “Devletin işleri gibi… Çok çalışıyoruz, hep cari açık veriyoruz” yanıtını verdi. Akşener de İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta’ya dönerek, “Bana bak senden iyi, arkadaş iktisatçı, kamu maliyesi süper biliyor ama buradaki arkadaş da iş insanı” dedi. Kasap şöyle devam etti:

“Realite bu, işin gerçeği artık masraflar ağır geliyor. İster istemez bizi yabancı işçi çalıştırmaya sevk ediyor. Niye? Bugün normal asgari ücretlinin maliyeti neredeyse 8-10 bin liraları buluyor. Çıkamıyoruz... Haklı olarak işçi de haklı bunu talep ediyor ona da yetmiyor. Böyle iki ucu zor bir değneğin üzerinde yürüyoruz.”

“4 AYLIK ABDESTLE 12 AY NAMAZ KILMAK ZORUNDAYIZ”

Akşener’in “Her hafta gelip, bir kilo veya bütün tavuk alan bir ailenin şu anda durumu nedir” sorusuna, kasabın yanıtı; “Ben 15 yıldır bu ilçedeyim, hep bu işi yaptım. Bu sene önceki yılları üçte biri, tüketim. Biz kışın yaptığımız işi şu an yapıyoruz. Dört aylık abdestle 12 ay namaz kılmak zorundayız. 4 ay iş yapabilmeliyiz ki kalan 8 ay bunu besleyebilsin. Şu gidiş öyle değil, benim bildiğim kısa sürede bu ilçede 8-10 tane dükkan kapandı ki buradaki esnaf sayısı belli” oldu.

Akşener’in ziyaret ettiği bir esnaf ise şu sözlerle dert yandı:

“Çok ciddi bir fiyat artışı var, bir senede 3-4 katı, 5 katı fiyat artışı var. Bu da bizim doğal olarak hitap ettiğimiz müşteri kitlesini daraltıyor, bunun zorluklarını yaşıyoruz. Burada sanayide imalathanemiz var. Sizden beklediğimiz çok şey var. Yaşadığımız durum belli. Türkiye’de 10 yıldır ciddi manada bir tahrifat yapıldığını görüyoruz. Yıktıkları anayasal düzeni tekrardan inşa etmenizi bekliyoruz. Hukuk istiyoruz, adalet bekliyoruz, adil bir ülke bekliyoruz. Bunlar olursa ekonominin düzeleceğine inanıyorum.

“TAYYİP ERDOĞAN BİZİM İÇİN BİR HAYAL KIRIKLIĞI OLDU. SİYASETÇİLERE GÜVENİMİZ SARSILDI”

Liyakatli atamalar bekliyoruz, gözlerinden ışık saçan bakanlar değil de ayakları yere basan bakanlar istiyoruz. Masal dinlemek istemiyoruz, vatandaş olarak artık biz, çok dinledik. Üç dönem AK Parti’ye o vermiş biri olarak konuşuyorum, üçüncü döneminden çok pişmanım. Tayyip Erdoğan bizim için bir hayal kırıklığı oldu. O yüzden siyasetçilere güvenimiz sarsıldı. Ben üç dönem oy verdim, AK Parti’ye. Gelinen nokta bu. Böyle hayal etmemiştik, tabi oy verirken.”

Akşener ise şu yanıtı verdi:

“Kendime ettiğim dua şu: Allah beni ve arkadaşlarımı size karşı mahcup etmesin. Farkındaysanız benim tutumum, kişisel tutumum; yalan söyleyemeye müsait değil. Ben Cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçtim. Böyle değerlendirin.”

Akşener’in “Akşam ne yemek pişirdin” diye sorduğu bir kadın yurttaş şu yanıtı verdi:

“Eşim çalışıyor, parayı ne yapıyorsun diye soruyorum sen bilmiyorsun diyor. O orada çalışıyor ben burada çalışıyorum ve çocuklarımın geleceğinden, bütün gençlerin geleceğinden endişeliyim. Neden çocuklarımı okutuyorum, ellerine mesleğini alsın diye okutuyorum. Bugün diplomalı, işsiz gezmesin diye okutuyorum. Ama bugün iş yok. Okutuyorum, gidip markette işçilik yapsın diye değil. Lokantaya girip, bulaşıkçılık yapsın diye değil. Yani daha ne diyeyim, ben? Çocuklarım için, gençler için; şu vatana hayırlı bir insan nasip etsin. Gelip de yemeyen gerçekten şu halkın hakkını koruyan. Ben AK Parti’ye oy verdim, pişmanım. Benim kızım 2023’ü bekliyor.”

MERAL AKŞENER, SAMSUN ATAKUM’DA: “BU YAZ BOYUNCA 5 MAAŞ, 10 MAAŞ ALIP SİZE KÜFREDENLERİN KORKULU RÜYASI OLACAĞIZ”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyareti için Samsun’un Atakum ilçesine geldi. Akşener, kendisini görmeye gelen yurttaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Akşener özetle şunları söyledi:

"ABİLER AĞALAR MECBUR KALDILAR SİZİN DERTLERİNİZ İÇİN ADIM ATIYORLAR"

“Şimdi bir şey yapmamız lazım. O dükkanlardaki herkes bilir ki müşteri veli nimettir. Seçmen zaten veli nimet unutuldunuz. Abiler ağalar mecbur kaldılar sizin dertleriniz için adım atıyorlar. Şekil A1 KYK bursları. Bu gençlerin dertlerine kulak vermek zor iş çünkü onlara çözüm üreteceksin. Yememiş içmemiş anne baba çocuğunu dershaneye göndermiş, çocuğu 92 puan almış atanamamış ama 58 puanla atanmış. Bu kul hakkıdır.

Benim sizden istediğim şudur, bir siyasetçi denilen cenahı denetleyeceksiniz. Seçilip o dükkanların içine girmeyenler haddini bilecek, size hakaret edenler haddini bilecek, sizi nankörlükle, şükürsüzlükle suçlayanlar haddini bilecek. Yapmaya çalıştığımız budur, bunu başaracağız.

"ONLAR VURDUKÇA BEN GÜÇLENİYORUM"

Karadeniz'i geziyorum iki gündür, fındığı 74 lira açıklatmak istiyoruz. Çeltik yani pirinç 15 lira olmak durumunda. Onun için geziyoruz. Onun için sinirleri çok bozuldu, troller iki gündür bana vuruyor. Onlar vurdukça ben güçleniyorum. Bu yaz boyunca gençlerimiz, emeklilerimiz, çiftçilerimiz, EYT'lilerimiz, besicilerimiz, atanamayan öğretmenlerimiz, gübre atamayan çiftçimiz için, yan gelip yatanların 5 maaş 10 maaş alıp size küfredenlerin korkulu rüyası olacağız. Onun için rahat yok, rahatlarını bozmaya devam edeceğiz.

"GÖÇMENLERİN ÜLKELERİNE DÖNMESİ GEREKİR, BİZ DE BUNU BAŞARACAĞIZ"

Bütün şehirlerimizde Sayın Erdoğan'ın Emevi camisinde namaz kılmak üzere iddia ortaya koydu namazı kılamadı, Esad kıldı. Kimine göre 6 milyon kimine göre 5,5 milyon aynı şehirde, aynı ülkede doğmuş insanlar Türkiye’ye geldiler. Çok net bir şey söyleyeyim; Türkiye'nin demografisi değişir, onun Sayın Erdoğan tarafından bizzat getirilmiş göçmenlerin ülkelerine, devletlerine, topraklarına geri dönmesi gerekir, biz de bunu başaracağız.”

AKŞENER’İN SAMSUN’DA DİNLEDİĞİ GENÇ: “PEYNİR ALIRKEN ZORLANMAK O KADAR DOKUNUYOR Kİ… BU SENE KAYISI YEMEDİM”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun’un Atakum ilçesinde esnafı ziyaret etti. Akşener, Atakum’da yurttaşlara seslendikten sonra dükkanların ziyaret etti esnafın derdini dinledi.

Akşener’e derdini anlatan bir moto-kurye, “Türkiye’de 1 milyon tane kuryemiz var, bu kuryemizin 15-20 bin tanesi kayıtsız, sigortasız çalışıyor. Kuryelerimiz 12 saat çalışıyor, ailesi ile vakti olmuyor, bunlara bir çözüm” dedi.

Esnaf ziyareti sırasından Türkiye Emekli Subaylar Derneği Samsun İl Başkanı emekli astsubay; emeklilik tazminatlarına ilişkin hazırladıkları dosyayı Akşener verdi. Astsubay, “Genel Başkanımızın hazırlamış olduğu dosyayı size takdim edeyim. Tazminatlar konusu. Biz astsubaylara tazminatlar söz verildiği halde maalesef verilmemekte, görevdeki astsubaylarımız ve emekli olan astsubaylarımızı mağdur edilmekte, sizlerden bu konuya hassas olmanızı istiyoruz” diye konuştu.

“MİLLETİN ALIM GÜCÜ BİTTİ”

Akşener’in “İşler nasıl” diye sorduğu esnaf, “İşler tamamıyla durdu, hepten durdu. 50 milyona (50 liraya) aldığım kıymayı şu anda alıyorum, 150 milyona (150 liraya) alıyorum. 10 milyona (10 liraya) satıyordum Adana dürümü, şu anda satıyorum 40-45 milyona (40-45 liraya), milletin alım gücü bitti. Bu bize de yansıyor, herkese yansıyor” dedi.   

Akşener’in, “2,5 yıl önce bir kilo her hafta et alan aile, şu anda ne alıyor” diye sorduğu bir kasap, “250 gram, onu da yani zorla, o da zorla. Gerçekleri konuşalım. Ben hem üreticiyim hem satıcıyım. Satarken haftada bir fiyatlar değişiyor. Müşteri haklı, ben haklıyım, esnaf haklı, besici haklı… Herkes haklı ama haklıyla olmuyor bu iş” yanıtını verdi.

“BİZ TAYYİPÇİYDİK, ANAMIN YANINDA TAYYİP’E BİRİ LAF ETSİN TERLİĞİ KAFASINA ATARDIM, HEPİMİZ DÖNDÜK, BEN DÖNDÜM YALAN YOK”

Esnaf Akşener’e şunları söyledi:

“Yalanım yok, kimliğimi gösterebilirim, Rize Güneysuluyum, biz Tayyip’çiydik. Anamın yanında Tayyip’e bir laf etsin terliği kafasına atardım o derecedeydi. Şu anda babam da EYT, yaşa takıldı. Hepimiz döndük. Ben döndüm, yalanım yok. Hemen şurada esnafım döndük yani çünkü niye mağduruz. Biz sağcıyız, kökümüz de MHP’den gelme, onla da işim kalmadı benim”  

Bir eczacı veresiye defterini Akşener’e göstererek, “Mesela burada 150 lira var. Ödenmeyenler de var. Bu sektörde mecbur yapmak zorundayız. Türkiye’nin birçok sorunu var ekonomik anlamda dar boğazdan geçiyor” dedi.

“BEN BU SENE KAYISI YEMEDİM, 15 YAŞINDA BİR İNSANIN BUNLARI DÜŞÜNMESİ İNSANI ÇOK RAHATSIZ EDİYOR”

Bir genç ise Akşener’e şu sözlerle dert yandı:

“Ben olursa yurtdışında okumayı istiyorum. Mevzu bir şey alabilmek değil bugün elbette bir peynir yiyebiliyorum ama bugün peynir alırken zorlanmaktan, insana o kadar dokunuyor ki. Mesela bir meyve çıktı, ben bu sene kayısı yemedim. Bunu kendimi acındırmak için söylemiyorum, burada değiliz. Bunu yiyememek o kadar koyuyor ki insana, 15 yaşında bir insanın bunları düşünmesi inanın çok rahatsız ediyor. Umarım başa geldiğiniz zaman bunlar gibi olmazsınız. Düzgün bir ekonomi politikası ile insanların alım gücünü artırırsınız da… Artık rahat bir hayata ereriz. Durumlarımız inanın iyi değil. Ben yurt dışında okumak istiyorum ama okuduktan sonra ülkeye dönüm ülkeye bir şeyler katmak istiyorum. Bizim bu ülkeyi geliştirmemiz ve yüceltmemiz gerekiyor.”

Genç, Akşener’e bilekliğini hediye etmesine karşılık Akşener’de küpelerini gence hediye etti, “Bunu çıktığın ilk kıza, gerçekten ilk sevdiğin kıza hediye edeceksin. Bu Meral teyzenin diyeceksin” dedi.   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.