Dolar 32,2637
%0.02
Euro 34,6747
%-0.1
Altın 2.405,260
%0.21
Bist-100 10.337,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akşener: Harami düzeni el ele verip ortadan kaldıracağız

Akşener: Harami düzeni el ele verip ortadan kaldıracağız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidarın yurttaşları kutuplaştırdığını ifade ederek, "Komşuyu komşuya, kardeşi kardeşe düşman olduğu; buna karşı ceketimi, şapkamı assam seçilirim, seçtiririm anlayışının net bir şekilde ortaya çıktığı; siyasetin seçimden seçime gelip o da kutuplaştırıp birbirinize düşman eden bir dil üzerinden bedava, çok kolay oy aldığı, iktidar olduğu bir sistemin sonucu harami bir düzendir. Öyle olduğu için gözlerinizin içine bakmaktan vazgeçtiler. Öyle olduğu için saraylara hapsoldular" dedi.

  • Ege Postası
  • 05.07.2022 - 17:29

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “siyasetin seçimden seçime gelip o da kutuplaştırıp birbirinize düşman eden bir dil üzerinden bedava, çok kolay oy aldığı, iktidar olduğu bir sistemin sonucu harami bir düzendir” dedi. Akşener, “EYT’lileri neredeyse vatan haini ilan ettiler. O 24 milyar TL ile EYT’lilerin de meselesi çözülebilirdi. Ne yaptı arkadaş; seni üzdü, Hariri’yi üzmedi. Oğlunu, kızını üzdü, Hariri’yi üzmedi. Bu harami düzeni birlikte el ele verip ortadan kaldıracağız. Nasıl? Demokrasi ile sandıkta ve helal oylarınızla. Çok az kaldı. Onlar yapmıyor, ama biz yapacağız. Onlar gençleri sevmiyor, biz seviyoruz. O gençlere istihdam yaratacağız; bu ülkede o gençler üretecekler. Bu ülkede yaşamaktan zevk alacaklar, onur, gurur duyacaklar" diye konuştu.

Meral Akşener, Ankara'da Tunalı Hilmi Caddesi'nde yurttaşlarla bir araya geldi. Kuğulu Park'ın önünde kendisini karşılayan yurttaşlara seslenen Akşener, iktidarın seçmeni "velinimet olmaktan" çıkardığını söyledi. 

Yurttaşlara, "Siz milletsiniz, asılsınız, siz bizi seçensiniz" diyen Akşener, "Ne zaman size kimlik siyaseti yapıyorlarsa, inançlarınız üzerinden sizi bölmeye çalışıyorlarsa, sizi kardeşine, dostunuza, komşunuza düşman hale getiriyorlarsa ona dur diyeceksiniz" diye konuştu. 

"KAÇ ABİNİN RAHATINI BOZUYOR, BİLİYOR MUSUNUZ?"

"Başbakan Meral” sloganı atılması üzerine Akşener, “Siz şimdi niye abilerin sinirlerini bozuyorsunuz. Bu Başbakan Meral, kaç kişinin, kaç abinin rahatını bozuyor biliyor musunuz? Sizin bu yaşlılara karşı tutumunuzun anlamı nedir? Rahatlarını bozuyorsunuz” dedi.

Akşener’in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"SARAYLARA HAPSOLDULAR: Çok uzun bir zamandır, şuculuk ve buculuk üzerinden birbirimizin karşısına diktiler ve komşuyu komşuya, kardeşi kardeşe düşman olduğu; buna karşı ceketimi, şapkamı assam seçilirim, seçtiririm anlayışının net bir şekilde ortaya çıktığı; siyasetin seçimden seçime gelip o da kutuplaştırıp birbirinize düşman eden bir dil üzerinden çok bedava, çok kolay oy aldığı, iktidar olduğu bir sistemin sonucu harami bir düzendir. Öyle olduğu için gözlerinizin içine bakmaktan vazgeçtiler. Öyle olduğu için saraylara hapsoldular.

SİZ MİLLETSİNİZ, ASILSINIZ: Sizi maraba gördükleri için, sizi velinimet olmaktan çıkardıkları için o helal oylarını çok kolay bir şekilde hiç gayret göstermeden alabildikleri için senin çocuğun atanamazken, 92 puanla atanamazken, onun yanındaki arkadaşı 58 puanla ayısı ve dayısı olduğu için atanırken; senin çocuğun evde ağlarken, umutsuzken, yurtdışına garson olarak gitmeyi düşünürken beş maaşlı, on maaşlı, on bir maaşlı yan gelip yatan danışmanlar cep doldurmaya devam ettirler. Bunun adı harami bir düzendir. Bu harami düzeni birlikte el ele verip yıkacağız. Nasıl ben buraya geldimse, yüz kişi de olsa beş kişi de olsa karşınızda hazır ola geçeceksem el ele verip bu harami düzeni yıkmak için bütün ağaları, muhteremleri buraya getireceksiniz ve karşınızda durduracaksınız. Siz milletsiniz, asılsınız. Siz bizi seçensiniz. Asli unsursunuz.

GÖRDÜM Kİ BİZİ YÖNETEN AĞALAR DA BİLMİYOR: Ne zaman size kimlik siyaseti yapıyorlarsa, inançlarınız üzerinden sizi bölmeye çalışıyorlarsa, sizi kardeşine, dostunuza, komşunuza düşman hale getiriyorlarsa ona ‘dur’ diyeceksiniz. Senelerdir emekli aç. Biz demiştik ki en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalıdır. Bu gezilere başladığımda 1500, 1900, 2500, 3000 TL emekli maaşı vardı. Pek çok farklı emekli maaşı vardı. Gördüm ki bizi yöneten ağalar da bilmiyor. Grup konuşmalarımızda anlatmaya başladık. Dedik ki en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalıdır. Söyledik, söyledik, tamamını yapamadılar. Çünkü o zaman onu yapsalar Telekom’dan 24 milyar TL’yi Haririler’in cebine koyamazlardı. Bakın, bu soygunları, yolsuzluklar, sizin cebinizden alınıp dostun, ahbabın cebine konulanları görmeyesiniz, işitmeyesiniz, onları bilmeyesiniz diye kimlik siyaseti üzerinden düşmanlaştırma, kutuplaştırma üzerinden çırak çıkarılan sizlersiniz.

HARİRİLER’İN CEBİNE KOYDULAR. 24 MİLYAR TL’YE NE OLABİLİRDİ: Sadece nefes alabilmesi için emeklinin en düşük maaşı asgari ücret kadar olmalıdır. Bunu söylemeye devam edeceğiz. Bunlar yapmıyor, az kaldı, biz geldiğimizde yapacağız İnşallah. Tam 24 milyar TL’yi Türk Telekom’dan aldılar. Sizlerin vergilerinden oluşan hazineden aldılar, sayın Erdoğan’ın dostu ya, kırmıyor dostunu, Haririler’in cebine koydular. 24 milyar TL’ye ne olabilirdi? İlkokullarda, ortaokullarda, liselerde çocuklarımızın inanılmaz bir gıda yoksunluğu var. Açlık var açlık. Ben bunu söylediğim zaman sayın Erdoğan’ın anlaması mümkün değil, onlar smoothie içiyor. O nedenle o 24 milyar TL ile bir yıl boyunca ilkokul, ortaokul, lisede okuyan öğrencilerimizin sabah kahvaltısı, öğle yemeği verilebilirdi.

ÇİFTÇİMİZİN NİSAN AYINDA ATACAĞI GÜBRENİN ÜCRETSİZ OLARAK ATILMASI SAĞLANABİLİRDİ: Hariri’nin cebine konulan o 24 milyar TL ile KYK kredileri sebebiyle kara karar düşünen yoksul öğrencilerin, yoksul ailelerin çocuklarının mezun olduktan sonra da canını okuyan o KYK kredileri, en azından yapılandırılabilir, bu çocukların üzerinden faiz yükü kaldırılabilirdi. Bu 24 milyar TL ile tarlasına gübre atamayan çiftçimizin Nisan ayında atacağı gübrenin ücretsiz olarak atılması sağlanabilirdi. Kaç tane şey söyledim. Sadece bizim cebimizden alınıp Hariri’lerin cebine konan 24 milyar TL’den bahsediyorum. Daha neler var neler… İşte çırak çıkan sizsiniz. Asgari ücret yetmez kardeşim.

ONLAR GENÇLERİ SEVMİYOR, BİZ SEVİYORUZ: EYT’lileri neredeyse vatan haini ilan ettiler. O 24 milyar TL ile EYT’lilerin de meselesi çözülebilirdi. Ne yaptı arkadaş; seni üzdü, Hariri’yi üzmedi. Oğlunu, kızını üzdü, Hariri’yi üzmedi. İşte bu başlı başına harami bir düzendir. Bu harami düzeni birlikte el ele verip ortadan kaldıracağız. Nasıl? Demokrasi ile sandıkta ve helal oylarınızla. Çok az kaldı. Onlar yapmıyor, ama biz yapacağız. Onlar gençleri sevmiyor, biz seviyoruz. O gençlere istihdam yaratacağız; bu ülkede o gençler üretecekler. Bu ülkede yaşamaktan zevk alacaklar, onur, gurur duyacaklar."

AKŞENER'İN ZİYARET ETTİĞİ ANKARALI GÖZLÜKÇÜ: BEN SADECE ELEKTRİK PARASINA, KİRAYA ÇALIŞIYORUM...

Meral Akşener, esnaf ziyaretlerini bugün Ankara’nın Çankaya ilçesinde sürdürdü. Çankayalılar, Akşener'i Kuğulu Park'ta İzmir Marşı söyleyerek ve çiçeklerle karşıladı. Parkta kendisini karşılayan yurttaşlara seslenen Akşener, daha sonra Tunalı Hilmi Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret etti. 

"ESFLASYONDAN DOLAYI İŞLERİMİZ BAYAĞI AŞAĞILARDA"

Akşener'in "İşler nasıl" diye sorduğu bir saatçi, "Son zamanlar çok bir hareket yok. Bugün iki tane saat sattım" karşılığını verdi. Dükkanın kendi mülkü olduğunu söyleyen esnafa Akşener, "İki saat de yetmez" dedi. Esnaf da "Yetmez. Biz, normalde günlük beşin, altının altına düşmeyen bir mağazayız. Ama bu üç, dört aydır enflasyondan dolayı işlerimiz bayağı aşağılarda" diye konuştu. 

"BİR GECEDE ETİKETLER DEĞİŞİYOR"

İki mağazasının olduğunu söyleyen esnaf, toplamda 10 kişinin çalıştığını belirterek, "Biraz zor zamandayız. Eski bir mağaza olmasak, yatırımlarımız olmasa olmaz burası. Duramayız burada, zor yani. Çünkü biz, ithal ürün satıyoruz. Dolar bugün kaçsa, bizim ürünlerimiz de o fiyatta. Bir gecede etiketler değişiyor. Biz de kendimizi koruma altına almaya çalışıyoruz" dedi. 

"VERGİLERE YETİŞEMİYORUM. PERSONELİN MAAŞINI ÖDEYEMİYORUZ"

Akşener’in ziyaret ettiği bir gözlükçü ise "Artık vergilere yetişemiyorum. Personelin maaşını ödeyemiyoruz, mal çekemiyorum. Mal çekemediğim için de senet versem senedimi ödeyemiyorum. Ödeme yapamıyorum. Şu son dört yıldır, inanın kredilerle ben dükkanımı işletiyorum. Artık kredileri ödemekten yoruldum. Kredi faizleri, kredi kartlarını ödemekten yoruldum. Artık işçilerin ne maaşlarını ne SSK'larını, hiçbirini ödeyemiyorum. Sürekli yapılandırma yapmak zorunda kalıyorum. Asgari ücreti ben personele verdiğim zaman ben, asgari ücreti bile karşılayamayacak durumdayım" diyerek dert yandı. 

"BEN SADECE ELEKTRİK PARASINA, KİRAYA ÇALIŞIYORUM"

Akşener de esnafa, "Asgari ücretin vergisini devletin üstlenmesi gerektiğini söylüyoruz biz. Sizin maaşa zam vermekte probleminiz yok. Ama bugünün Türkiye'sinde onun alınmaması gerekiyor. Asgari ücretin, sizin ödediğiniz vergiden muaf olması gerekiyor" dedi. Esnaf ise "Biz, vergi ödemekten personelin maaşını ödeyemiyoruz. Asgari ücret bana dokunmaz. Ama ben, vergi, SSK, elektrik parası ödemekten ve diğer ihtiyaçları ödemekten... Bana 5-6 bin TL elektrik parası geliyor. Ben, sadece elektrik parasına, kiraya çalışıyorum" karşılığını verdi. 

"BIKTIK, YILDIK. YETER"

Esnaf, "Ben kiramı mı ödeyim, elektrik paramı mı ödeyim, personelimin maaşını mı ödeyim ve ben evime ekmek mi götüreyim? Soruyorum; 6 kişi çalışıyor, personelimin maaşını ödemezsem bana satış yapar mı? Yapmaz. Elektriğimi ödemezsem elektriğimi kesiyorlar” diyerek Akşener’e, bugün eline ulaşan ihbarnameyi gösterdi. Esnaf, “Bir ay gecikti diye bana kesme ihbarnamesi geliyor. Ben ne yapabilirim başkanım, söyler misiniz? Ben nasıl yetiştireceğim? Yeter, bıktık bu hükümetten. Bıktık, yıldık. Yeter" diye konuştu. 

"BU, UZAYDA MI YAŞIYOR"

Esnaf, "Oturup konuşmayı biliyor. ‘Bir problem yok, en ufak bir ekonomik sorun yok’ deniyor. Başkanım, nasıl yok? Bu, uzayda mı yaşıyor" dedi. 

"ŞU ANA KADAR SİFTAHIM YOK"

Esnafın "Şu ana kadar siftahım yok" demesi üzerine Akşener, bir tane güneş gözlüğü satın aldı. Gözlüğü takan Akşener, basın mensuplarına ve dükkanda bulunan yurttaşlara, "Beğendiniz mi arkadaşlar" diye sordu. Akşener, "Kesin buna gelinim el koyabilir" dedi. Esnaf, Akşener’e, aynı zamanda EYT’li olduğunu ve bu konuda çözüm beklediğini söyledi. 

"BUGÜN OLMUŞ BİR ŞARJ ALETİ 400-500 TL"

Daha sonra bir telefon mağazasına giren Akşener, esnafa işlerinin nasıl olduğunu sordu. Esnaf, ürünlerin ithal olduğu ve fiyatların bir senede iki katına çıktığını belirterek, “Biz de sıkıntı içerisindeyiz. Bugün olmuş bir şarj aleti mesela 400-500 TL. Piyasaya biz bile ayak uyduramıyoruz" diye dert yandı.

AKŞENER’E SARILARAK AĞLAYAN KADIN: “2 BİN 500 LİRA EMEKLİ MAAŞI ALIYORUM. ELEKTRİK, SU, ÇOCUK… BEN HAYATTAN BIKTIM. BEN YETİŞEMİYORUM YA, PSİKOLOJİM BOZULDU”

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, yurt genelinde yaptığı esnaf ve yurttaş görüşmelerini bugün Ankara’da, Yenimahalle ve Altındağ ilçelerinde sürdürdü. Bir yurttaş Akşener’e Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı öğrenci yurt ücretlerine yapılan yüzde 80 zamma tepki gösterdi. Göz yaşlarını tutamayan yurttaş Akşener’e sarıldı. Yurttaş şöyle konuştu:

“BEN HAYATTAN BIKTIM. BEN YETİŞEMİYORUM YA, PSİKOLOJİM BOZULDU”

“Çocuğum yurtta okuyor, babamı 20 sene oldu kaybedeli… Çocuğum 2.5 yaşındayken babamı kaybettim. Çocuğumun yurdunun kirası 450 liraydı, 850 lira oldu. 2 bin 500 lira emekli maaşı alıyorum. Elektrik, su, çocuk… Ben hayattan bıktım. Ben yetişemiyorum ya, psikolojim bozuldu. Ne yapayım ben çocuğumu okutmayayım mı? Her şeye zam geldi. 35 yaşında eşimi kaybettim, çocuğumu okuttum… Çocuğumun 5 bin lira masrafı var. Ben nasıl okutacağım bu çocuğu?”

Kadına sarılan Akşener, "Çocuğu ben halledeceğim" karşılığını verdi.

“LAFA GELDİ Mİ HERKES HERKESİN YANINDA”

Akşener, ziyaret ettiği bir tuhafiyede “İşler nasıl, kaç müşteri geldi, günde kaç müşteri ile kapatıyorsunuz” sorusuna ise bir işçi, “Fena değil, yeri geliyor 30 yeri geliyor 50 müşteri geliyor” diye cevap verdi. Akşener ise, “50 müşteri buraya baktığında zor, normal bir sistemin dönebilmesi için en az buraya 150 müşteri gelmesi olması lazım. Kâr marjı küçük... Geçinebiliyor musunuz oğlum? Vatandaşın alım gücü ne durumda” dedi.

İşçinin eşi bir çocuğu olduğunu belirterek, “Bütün eşler çalışıyor, çocuklar kreşlerde, oralarda buralarda…Hep öyle” diye konuştu. Akşener’in kreş ücretinin ne kadar olduğu sorusuna ise, “2000-2500 lira ödüyorum” diye cevap verdi.  30 yaşındaki genç kadın, Akşener’e sarıldıktan sonra, “Geçinmek zor, çok söylenecek şey var; mikrofon uzatılıyor ama yarım uzatılıyor. Arkasını düşünen yok. Ön taraftan göründüğü kadar bitti. Lafa geldi mi herkes herkesin yanında” dedi. Akşener ise, “Kendimize sinirim bozuldu, size böyle bir dünya bıraktığımız için…” diye konuştu. Genç kadın ise, “Biz yine iyiyiz, bizden sonra gelenler ne olacak bu önemli bizim için, artık sen çok yemişsin az yemişsin onu takmıyoruz. Çocuklarımıza bir gelecek versinler, göremiyoruz” sözleriyle sitem etti.  

“14,5 LİRAYA DÜRÜM ALIYORLAR, İKİYE BÖLDÜRMEK İSTİYORLAR”

Meral Akşener, 21 yaşındaki bir çiğköfteciyi de ziyaret etti. Burada ise şu diyaloglar yaşandı:

Akşener: Bir dürümü ikiye böldürüp alıyormuş insanlar diye söyleniyor

Esnaf: Evet, 14,5 liraya dürüm alıyorlar, ikiye böldürmek istiyorlar

Akşener: Kaç kişi geçiniyor burada?

Esnaf: Ben normalde tek bakıyorum; bir ablam var, o bakıyor arada… Gece saat 2’ye kadar kaldığım da oluyor.

Akşener: Mala borcun, kredi borcun var mı?

Esnaf: Hepsine borcum var, gün geçtikçe daha çok dibe batıyorum. Ülke düzelecek diye biraz daha bekliyorum, gayret ediyorum, sabrediyorum…

Akşener: Az daha gayret." 

Çiğköfteci, 5 bin lira kira ödediğini, 1000 lira ile 1500 lira arasında elektrik faturasının geldiğini, doğalgazı hiç kullanmadığı halde 700- 800 lira civarında geldiğini de söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.