Dolar 32,3666
%0.15
Euro 34,9429
%-0.35
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,12
%0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akşener'den öğretmenlere mesaj: Çok az kaldı

Akşener'den öğretmenlere mesaj: Çok az kaldı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Öğretmenlik kariyer değil kutlu bir ülkünün mesleğidir. Kariyer adı altında öğretmenlerimize reva görülen eziyet kabul edilemez. Değerli meslektaşlarım, hiç merak etmeyin. Atatürk’ümüzün büyük vizyonuyla öğretmenlerimize hak ettiği itibarı yeniden kazandırmamıza çok az kaldı” açıklamasını yaptı.

  • Ege Postası
  • 22.08.2022 - 23:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada; uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı ile ilgili şunları söyledi:

"Uzman ve başöğretmenlik kadrolarına 614 bin 446 başvuru oldu. Bu öğretmenlerimizin büyük bölümü gerekli eğitimleri tamamladılar. Yüksek lisans, doktora yapmış olan 90 bine yakın öğretmenimiz yapılacak sınavdan zaten muaf. Diğer öğretmenlerimize, sınavı boykot çağrısı yapılmasını en başta milli iradenin tecelligahı olan Meclisimize saygısızlık olarak görüyoruz. Daha önce de öğretmenler arasında ayrımcılık yaparak onlara hakaret edenlerin bu konudaki gayretlerinin ciddiye alınacak bir tarafı yoktur."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu açıklamaya sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

“ÖĞRETMENLİK KARİYER DEĞİL KUTLU BİR ÜLKÜNÜN MESLEĞİDİR”

Akşener, sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı:

“Öğretmenlik kariyer değil kutlu bir ülkünün mesleğidir. Kariyer adı altında öğretmenlerimize reva görülen eziyet kabul edilemez. Değerli meslektaşlarım, hiç merak etmeyin. Atatürk’ümüzün büyük vizyonuyla öğretmenlerimize hak ettiği itibarı yeniden kazandırmamıza çok az kaldı.”

AKŞENER: TWEET BU KADAR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bugün Türkiye'de bir genç; ‘Önüme bakmam için önce kafamı karnımdan kaldırmam gerekiyor’ diyor. Tweet bu kadar...” notu ile ‘Gençler İçin Gençlerle Beraber’ programından kısa bir video yayınladı. Videoda Akşener'in, “Oğlum geçinebiliyor musun?” diye sorduğu genç şöyle cevap verdi:

“Yani biraz zorlanıyorum açıkçası. Ben oda arkadaşlarımla yani yurtta kalıyorum, KYK’da. Oda arkadaşlarımla şöyle bir olay dönmüştü. İstanbul’da kar yağdığı zaman oda arkadaşım çıkıp; ‘oh bir hafta dışarı çıkıp para harcayamayacağız. Cebimizde kalacak’ gibi cümleler kullandı yani. Bu çok içler acısı bir durum. Hani ben aynı zamanda birçok sanat dallarıyla ilgileniyorum. Ben buna dair üretimler yapmak için aslında bir yıl öncesinden İstanbul’a gelip burada hem çalışıp hem eve çıkma gibi bir düşüncem vardı ve dolar bir anda 10’un (liranın) üzerine çıkınca böyle bir şeye yeltenemedim açıkçası. Yapamadık yani bir yıldır.

“BEN ÖNÜME BAKABİLMEM İÇİN ÖNCE KARNIMDAN ÖNÜME BAKMAM GEREKİYOR”

Ben şu dönemde politikayla ilgileniyorsam eğer; buna dair bir şeyler yapıyorsam, yapmaya çalışıyorsam hatta yaptığım için bu beni belli başlı streslere sokuyor. Hani üzerimde çok büyük bir yük varmış gibi hissediyorum. Her yerde konu dönüp dolaşıp, dediniz ya ‘5 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz.’ Ben önüme bakabilmem için önce karnımdan önüme bakmam gerekiyor. Bunun da bence konuşulması gerekiyor. Bu kadar”

“TWEET BU KADAR”

Akşener, “Tweet bu kadar” sözüne genç; “Evet” yanıtını verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.