Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akşener'den Ermenek'te esnaf ziyareti: Az kaldı, en uzun hali bir yıl kaldı

Akşener'den Ermenek'te esnaf ziyareti: Az kaldı, en uzun hali bir yıl kaldı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Karaman’ın Ermenek ilçesinde ziyaret ettiği bir esnaf "Eti ne kadar sürede alıyorsunuz" sorusuna “Eti kurbandan kurbana görüyoruz... Alabilirsek arada bir tavuk, eti unuttuk artık" yanıtını verdi. İki gündür siftah yapamadığını söyleyen esnaf da “Haftada en fazla yarım kilo. O da kıyma...Kirayı ödeyemedim daha. Dükkân kirası, ev kirası aynı şekilde, elektrik doğalgaz hiçbir şey ödeyemedik” sözleriyle sitem etti.

  • Ege Postası
  • 14.05.2022 - 16:01

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Karaman’ın Ermenek ilçesinde esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

"ETİ KURBANDAN KURBANA GÖRÜYORUZ, ALABİLİRSEK ARADA BİR TAVUK, ETİ UNUTTUK ARTIK"

Bir berber ile Akşener arasındaki şu diyalog yaşandı:

Akşener: Alım gücü nasıl?

Esnaf: Alım gücü sıfır. Yüzde 5 yüzde 10 bile değil sıfır. Ayakta durabiliyorsak şu anda ona şükrediyoruz.

Akşener: Eti ne kadar sürede alıyorsunuz?

Esnaf: Eti kurbandan kurbana görüyoruz desek artık yalan olmaz. Yani alabilirsek arada bir tavuk, eti unuttuk artık. Başkanım burada akşama kadar kazanıp da misal 110-120 liraya bir kilo eti nasıl alacaksın?

İKİ GÜNDÜR SİFTAH YAPMAYAN ESNAF: “DÜKKAN KİRASI, EV KİRASI AYNI ŞEKİLDE, ELEKTRİK DOĞALGAZ HİÇBİR ŞEY ÖDEYEMEDİK”

Telefon tamiri yapan bir esnaf ile Akşener arasındaki diyalog şöyle:

Akşener: İşler nasıl kardeşim?

Esnaf: İşler yani çok kötü başkanım. Millet kan ağlıyor işin açığı. Bu devlet hükümet artık değişmesi gerekiyor.

Akşener: El ele verip değiştireceğiz. Şu saatte tamir ettin parasını aldığın oldu mu?

Esnaf: Yok dün bile siftah etmedim…Milletin artık son umudu sizsiniz başkanım.

Akşener: Az kaldı. En uzun hali bir yıl kaldı. Yok gidecek, başka türlü çünkü…

Esnaf: İnşallah…Bütün temennimiz o.

Akşener: Kardeşim Türkiye’nin imkanları var. Türkiye’nin gerçekten insan unsuru var. Bulunduğu coğrafyadaki imkanları var. Pek çok imkânı var. Ama israf, kayırmacılık, yolsuzluk ve nasıl diyelim çarpıklık…

Esnaf: Sığınmacılar.

Akşener: Mesela sığınmacıları, biz niye bu ülkeye sığınmacı aldık…Kim aldı? Sayın Erdoğan aldı. Şimdi birdenbire sığınmacıları sanki ben getirmişim gibi hissine kapılmış durumdayım. Arkadaş sen durup dururken Suriye’nin içine niye elini soktun? ‘5 milyon, 6 milyon’ diyorlar. Biz bir simülasyon yaptık. Yani gitmediği takdirde bu insanlar, iterek kakaraktan bahsetmiyorum ama mutlaka memleketlerine dönmesi lazım. 2053 yılında 35 milyon Suriyeli oluyor bu ülkede.

Esnaf: Doğru. Sürekli çoğalıyorlar zaten başkanım.

Akşener: İtmeden kakmadan insanları birbirine düşürmeden gitmeleri lazım o ayrı. Bir de böyle derin bir fakirlik. Ne kadar süre de et alıyorsun oğlum sen eve?

Esnaf: Yani haftada en fazla yarım kilo. O da kıyma…Kirayı ödeyemedim daha. Dükkân kirası, ev kirası aynı şekilde, elektrik doğalgaz hiçbir şey ödeyemedik.”

Akşener, esnaf ziyaretinin ardından katlı otopark ve pazar alanının temel atma törenine katıldı. Ardından da Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu’yu ziyaret etti.

TARİHİ ZEYVE PAZARI'NDA ESNAFLA SOHBET EDEN AKŞENER: “SONUÇTA 1 YIL KALDI SEÇİME, ONDAN SONRA CÜMBÜR CEMAAT HER ŞEYİ DEĞİŞTİRECEĞİZ"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karaman programı kapsamında Ermenek ilçesinde tarihi Zeyve Pazarı’nı ziyaret ederek esnaf ve pazarcılarla sohbet etti.

Pazar alanındaki fahiş kira bedellerinden şikayet eden esnaf, satış yerlerini kaybetmekten duydukları endişeleri dile getirdi. Akşener, şunları söyledi:

“Benim şöyle bir yöntemim var 20 Ocak 2020’den beri esnaf geziyorum, hiçbir dükkan içinde hiçbir partiyi yermedim, kendi partimi övmedim sadece esnafın derdini, önerilerini hatta eleştirilerini dinledim. Sonra arkadaşlarım kanun teklifini, soru önergesi veriyor iktidarı haberdar ediyorlar. Muhalefet vatandaş tarafından halkın avukatlığını yapmak üzere görevlendirilir iktidar ise hizmet etmek için görevlendirilir.

Biz sizleri dinleriz, bütün aldığımız bu bilhassa özel alanları önce ilgili bakanlıkları arıyorum burayı duymamışsınızdır belki diye iletiyorum, bu arada kamuoyuyla paylaşmıyoruz. Cevap vermeyenler olduğu zaman alıyorum grup konuşmama koyuyorum, Türkiye duyuyor. Burayı mesire yeri olarak birçok insan biliyordur ama bu problemi şimdi Türkiye duyacak. Sonra döneceğiz bu konuyla ilgili araştırma önergeleri, soru önergeleri ile sürekli gündemde tutacağız.

Bütün bunlara rağmen hiçbir şey olmadığı zaman sonuçta 1 yıl kaldı seçime, çok az kaldı. Ondan sonra cümbür cemaat her şeyi değiştireceğiz o ayrı bir şey ama seçim gününe kadar gerçek dertlerin üzerinden yürüyüp rekabeti onun üzerinde yapma kararlılığımız devam edecek. Sizden aldığımız çözüm önerilerini de söylüyoruz. Pandemi döneminde de çok dolaştım ben, çok şey öğrendim esnaftan. Çok makul şeyler söylüyorsunuz.”

AKŞENER, KARAMAN'DA TÜRK DİL BAYRAMI ETKİNLİKLERİNE KATILDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkçe’nin resmi dil olmasının 745. yıl dönümü nedeniyle Karaman’da düzenlenen ‘Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma’ etkinliklerine katıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyaretleri için geldiği Karaman programı kapsamında son durağı Turkuaz Gölü kıyısındaki mesire alanı oldu. Burada Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma etkinliklerini izleyen Akşener, Ermenek Belediye Başkanı Atilla Zorlu'dan da bilgi adlı.  

Akşener ilk olarak kum pistinde yapılacak olan motosiklet yarışının başlangıç işaretini verdi. Bir süre boyunca yarışları izleyen Akşener, daha sonra Turkuaz Gölü’nde yapılan su gösterilerini izledi. Su danslarını çok beğendiğini belirten Akşener, göstericilere el salladı.

Türk Dil Bayramı, Karamanoğlu Mehmet Bey’in 13 Mayıs 1277 tarihindeki fermanı ile Türkçe’nin devletin resmi dili olarak kabul edilmesinin yıl dönümünde kutlanıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.