Dolar 32,3473
%0.09
Euro 35,1165
%0.15
Altın 2.332,310
%0.51
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akşener'den Erdoğan'a 'adaylık' yanıtı

Akşener'den Erdoğan'a 'adaylık' yanıtı

İYİ Parti lideri Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Daha 2023 seçimlerinde adaylarının kim olduğu belli değil" açıklamasına yanıt verdi: Çok merak ediyorlar da kendisinin de adaylığı belli değil. Ben onun ağzından duymadım aday mıdır, değil midir?

  • Ege Postası
  • 14.01.2022 - 11:29

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti. Akşener, ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HDP'li Milletvekili Semra Güzel'in bir teröristle fotoğrafının çıkması üzerine, İYİ Parti'nin bu durum karşısında sessiz kaldığına yönelik eleştirilere yanıt veren Akşener, “AKP yöneticilerinin ısrarla bu konu üzerinden kimsenin bir laf etmediğine dair söylemleri çok ilginç. Muhtemelen şuur altlarındaki Sayın Erdoğan’a genel başkanlarına duydukları gıcıklığı bizim üzerimizden ortaya döktüler” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millet İttifakı’na yönelik “Cumhurbaşkanı adayları belli değil” çıkışına da yanıt veren Akşener, “Çok merak ediyorlar da kendisinin de adaylığı belli değil. Ben onun ağzından duymadım aday mıdır, değil midir? Bizim adayımız, Millet İttifakı’nın adayı 13. Cumhurbaşkanı olacak” ifadelerini kullandı.

“2014’te 2013’te 2012’de 2011’de açılım-saçılım denilen sürece karşı çıkmış insanlarız” diyen Akşener, şu ifadeleri kullandı:

* Bize o dönemde AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan ve arkadaşları “Kandan, ölümden besleniyorlar. “Analar ağlamasın” deyip tahkir eden, taciz eden bir dili kullanmışlardı.

* 2010 yılında üniversitede hoca iken, bir Kürt öğrencim, o meşhur çadır mahkemelerinde teröristler mahcup olmasın, üzülmesin, sıkılmasınlar diye Türk Bayrağı’nın ve Atatürk’ün resminin çıkarıldığını ağlayarak bana bildirmişti. Ve ben bunu Meclis’te devrin Adalet Bakanı’na sormuştum

“EVET OYU VERECEĞİZ”

Güzel'e yönelik fezlekenin Meclis'e gelmesi durumunda İYİ Partili milletvekillerinin “Evet” oyu vereceğini ifade eden Akşener, şöyle konuştu:

* İYİ Parti’nin terör, teröre yataklık, terörle iltisak ve irtibat gibi konularda tavrı açık ve nettir. Bunda sorunumuz yok.

* Umarım rahatlamışlardır ama Türk bayrağını ve Atatürk resmini çıkarma talimatını veren siyasetçiler, Oslo’da PKK’ya yalvar yakar bizim bürokratlarımızı gönderen ve AKP Genel Başkanı o günün Başbakanı Sayın Erdoğan “Talimatı ben verdim” demişti.

* Dün olumlu görülen bütün işler bugün olumsuz ise o zaman bu talimatları verenlerin de her birinin fezlekesi olması gerekiyor.

* Biz o fezlekelere de evet oyu vereceğiz. Onlar bu fezlekeleri getirmezlerse, biz iktidar olacağız ve bu fezlekeleri biz getireceğiz.

ERDOĞAN’IN ‘ERDİRNE’DEKİ İMRALI’DAKİNE HESAP VERECEK’ ÇIKIŞINA CEVAP

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Edirne’deki, en büyük hesabı İmralı’dakine verecek. Onların da kendi içlerinde ayrı bir hesaplaşmaları var. Ve bu hesaplaşmayı da yapacaklar” şeklindeki sözleri hatırlatılan Akşener, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan, hukuki olarak ne olarak ne bittiğini anlatmakla ve takip etmekle görevli. Türkiye’nin güvenliğinden sorumlu Sayın Erdoğan, mektup arkadaşı Abdullah Öcalan ile Selahattin Demirtaş arasındaki bir hesaplaşmayı söyleyebiliyor. En hafif tabiri ile ayıptır ayıp, bu da bir fezleke konusudur” değerlendirmesini yaptı.

ERDOĞAN’IN ADAYLARI BELLİ DEĞİL’AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Millet İttifakı'na yönelik “Adayları bile belli değil” açıklaması sorulan Akşener, “Çok merak ediyorlar da kendisinin de adaylığı tam belli değil. Ben onun ağzından duymadım; aday mıdır, değil midir? Ama bizim adayımız, Millet İttifakı’nın adayı 13. Cumhurbaşkanı olacak” yanıtını verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Enflasyon Ocak’ta pik yapar ama Haziran 2023'e tek haneyle gireceğiz” şeklindeki açıklaması da sorulan Akşener şunları söyledi: Anlıyorum ki TÜİK Başkanı değişecek, muhtemelen Merkez Bankası’nın başkanı da değişecek. Oranın yazlık-kışlık bir sistemi var. TÜİK’e göre bir enflasyon rakamı açıklanacak ve Sayın Nebati’nin gözlerinin ışıltısına bakıp böyle bir enflasyon sonucu ile karşılaşacağız gibi gözüküyor. Ben kendisine hem ekonomiyi hem de matematiği öğrenmesini tavsiye ediyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.