Dolar 32,3666
%0.15
Euro 34,9429
%-0.35
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,12
%0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akşener Aydın'da konuştu: Halep oradaysa arşın burada

Akşener Aydın'da konuştu: Halep oradaysa arşın burada

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Aydın ziyareti kapsamında Nazilli ilçesinde vatandaşlara hitap etti. AK Parti ve MHP'nin seçim kanunu değişikliği teklifine değinen Akşener, "Bütün bu üç kağıtların sonunda önemli olan sizin iradeniz. Önemli olan sizin kararınız. Önemli olan sizin 'ben velinimetim' demeniz. İsteyen istediğini yapsın. Bu harami düzeni, haram düzeni helal oylarınızla birlikte yıkacağız.” dedi. Akşener, AK Parti ve MHP'nin hazırladığı Milletvekili Seçim Kanunu değişikliği ile ilgili de “O kadar korktular ki, milimetrik hesaplarla sizin oylarınızı manipüle etmek için kanun çıkarmaya kalkıştılar. Ben de diyorum ki; az gelir az gelir! Sen milletin ferasetine inanmıyorsan daha fazlasını getir. Halep oradaysa arşın burada işte” dedi.

  • Ege Postası
  • 17.03.2022 - 12:24

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Aydın ziyareti kapsamında Nazilli ilçesinde esnafı ziyaret etti. Uzun Çarşı’daki ziyaret sırasında esnafla birlikte pazar duası eden Akşener, daha sonra alandaki kalabalığa hitap etti.

"Gençliğin umudu Meral Akşener" sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan Akşener, "Allah şahit, siz böyle deyince ağlamak istiyorum" dedi.

“KENDİ PARTİMİ HİÇ ÖVMEDİM”

2 yılı aşkın bir süredir il il, ilçe ilçe esnaf gezdiğini dile getiren Akşener, "O dükkanların içinde bugüne kadar herhangi bir partiyi yermedim, kendi partimi hiç övmedim. Propaganda yapmadım. Dertlerinizi anlayıp, çözüm üretip, kamuoyu ile paylaşıp, sizlerin sesini kamuoyuna duyurmak üzere yapılan bir çalışmaydı bu." dedi.

Türkiye'de seçmenin velinimet olmaktan çıktığını savunan Akşener, "İstedim ki ağaların hepsi buraya gelsin, sizin karşınızda 'hazır ol'a geçsin, hem sizi dinlesin hem de hesap versin. İşte o zaman seçmen velinimet olur. Siz olmazsanız, siyaset yok. Sizin tercihinize göre iktidar olunuyor, sizin tercihinize göre muhalefet olunuyor" ifadelerini kullandı.

“KUTUPLAŞAN DÜZENİ HELAL OYLARINIZLA DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Çok uzun zamandır herkesin birbirine hakaret ettiği bir süreçten geçildiğini ifade eden Akşener, "Ben buna hayır diyorum. Biz sizinle el ele verip Türkiye'deki bu kutuplaştırma düzenini helal oylarınızla sandıkta değiştireceğiz." şeklinde konuştu.

Yaz aylarının kurak geçmesinden dolayı Anadolu'daki çiftçilerin zor bir dönem yaşadığına dikkat çeken Akşener, Nisan ayında atılacak gübrede maliyetin yarısının karşılanması için çağrıda bulundu.

"Çiftçiye verilecek olanın 3 katını 5 müteahhite bıraktılar" diyen Akşener, "Telekom gitti biliyor musunuz? Telekom'un hisselerini 1.6 milyar dolara Varlık Fonu'na bıraktılar. Halbuki 2026 yılında bedava devlete geçecekti. Ama ne oldu? Haririler bunların arkadaşı, beraber tatil yapıyorlar. Hariri eliyle belki de dünyanın en büyük soygunu yapıldı." diye ekledi.

1.6 milyar doların karşılığının 24 milyar lira olduğunun altını çizen Akşener, bu para ile yoksul kadınlara, çiftçilere ve öğrencilere destek verilebileceğini söyledi.

Akşener şöyle devam etti:

"Bunu yapmak yerine Haririler'in borcunu sildiler. 24 milyar lirayı sizin, bizim cebimizden aldılar. Şimdi ben; 'haram olsun, zıkkım olsun' demeyim de ne diyeyim. Senin çocuğun işsizken, 5 maaş alan danışmanlara 'haram olsun' demeyim de ne diyeyim."

VATANDAŞIN İSYANI: 2 SENEDİR KAN KUSUYORUM

İYİ Parti Lideri konuşması sırasında mikrofonu kendisini dinleyenlere de uzattı. O vatandaşlardan biri "Kimine 5 maaş gidiyor, benim çocuğum da delik deşik ayakkabı ile gidiyor. Ben çocuğuma harçlık veremiyorum. 2 senedir kan kusuyorum. Delirdim artık delirdim." diyerek duruma tepki gösterdi.

Akşener bu sözler üzerine "Onlar burada seni duymaz. Ben senin sesini duyuracağım ama en önemli ceza ne biliyor musun? Sandığa gedeceksiniz, derdi olan sandıkta cezalandıracak." karşılığını verdi.

AK Parti ve MHP'nin seçim kanunu değişikliği teklifine de değinen Akşener, "Bütün bu üç kağıtların sonunda önemli olan sizin iradeniz. Önemli olan sizin kararınız. Önemli olan sizin 'ben velinimetim' demeniz. İsteyen istediğini yapsın. Bu harami düzeni, haram düzeni helal oylarınızla birlikte yıkacağız. Bu seçim haramla helalin tercihi olacak. Ben biliyorum ki helal hayattan yana olanlar kazanacak" dedi.

İYİ Parti Lideri, konuşması ardından Nazilli Belediyesi’ni ziyaret etti.

İKİNCİ DURAĞI İNCİRLİOVA İLÇESİ OLDU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türk Telekom'un satışı için "Dünya çapında bir soygun" yorumunu yaptı.  

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Aydın ziyareti kapsamında ikinci durağı İncirliova ilçesi oldu.

Burada kendisini bekleyen kalabalığa hitap eden Akşener, siyasilerin karşılıklı atışmaları için "yün yumağı" yorumunda bulunup seçmenin unutulduğuna dikkat çekti.

Bu nedenle esnaf ziyaretleri yapmaya karar verdiğine işaret eden Akşener, esnafın aynı zamanda ekonominin bel kemiği olduğunu vurguladı.

Sanayicilerin ve çiftçilerin ürettiği ürünlerin esnaf tarafından satıldığını ifade eden Akşener, siyasilerin müşterileri velinimet olarak gören esnafı örnek alması gerektiğini belirtti.

Akşener, esnaf dükkanlarında işsiz gençlerle, atanamayan öğretmenlerle karşılaşılacağını ekledi.

Elektrik üretimi için zeytinlik alanlarda madencilik faaliyeti yürütülmesinin önünü açan düzenlemeye tepki gösteren Akşener, "Yandaşlara para verebilmek için madenler için zeytinlikleri sökme kararı aldılar." değerlendirmesinde bulundu.

Düzenlemeye gelen tepkiler üzerine "Zeytinlikleri yeniden dikeceğiz" şeklindeki savunmalara değinen Akşener, bu durumun bilime aykırı olduğunu söyledi.  

“HALEP ORADAYSA ARŞIN BURADA”

AK Parti ve MHP'nin seçim kanunu değişikliği teklifine dikkat çeken Akşener, “O kadar korktular ki, milimetrik hesaplarla sizin oylarınızı manipüle etmek için kanun çıkarmaya kalkıştılar. Ben de diyorum ki; az gelir az gelir! Sen milletin ferasetine inanmıyorsan daha fazlasını getir. Halep oradaysa arşın burada.” şeklinde konuştu.

“TELEKOM’DA YAPILAN SOYGUN DÜNYA ÇAPINDA”

Telekom'un satışına da değinen Akşener şöyle devam etti:

“Telekom'u Haririler'e sattılar. 25-30 milyar dolar eden Telekom'u 1.6 milyar dolara sattılar. Atatürk yanlış yapana "Geldikleri gibi giderler" dedi. Sizin iradenize güvendiği için dedi. Bu Telekom'da yapılan soygun dünya çapında. Türkiye'de 1 numara. 1.6 milyar doları ceplerimizden aldılar. 2026'de devlete geçecek Telekom'un hisselerini Varlık Fonu'na devrettiler. Sayın Erdoğan'ın aile dostu Hariri, Türk bankalarından kredi aldı. Şimdi söyleyeceğim de kızacaklar. Krediler alınırken mal mal baktılar. O paralar Türk bankalarından, devlet bankalarından sizin cebinizden alındı.”

24 milyar liranın bu şekilde uçup gittiğini savunan Akşener, bu para ile çiftçilerin girdi maliyetlerinin düşürülebileceğine, bütün öğrencilere sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verilebileceğine, yoksul kadınlara 1 yıl boyunca 500 lira aylık bağlanabileceğine işaret etti.

İYİ Parti Lideri konuşması ardından esnafın dertlerini dinleyip, İncirliova Belediyesi’ni ziyaret etti.

EFELER İLÇESİ ZİYARETİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidar olmaları durumunda 1 yıl içinde enflasyonun tek haneli rakamlara ineceğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Aydın programı kapsamında Nazilli ve İncirliova'dan sonra Efeler ilçesini ziyaret etti.

Burada kendisini bekleyen kalabalığa hitap eden Akşener, farklı siyasi partilere oy verenler arasında düşmanlık çıkarıldığını savundu.

Bütün siyasilere seçmenin velinimet olduğunu anlatmak için gezdiğini ifade eden Akşener, "Siz birbirinizle kavga ederken, siz birbirinizle şuculuk-buculuk üzerinden küserken birileri malı götürüyor." dedi.

Alandaki kalabalığa işaret ederek "Ağalar tiyatro diyor. Tiyatro burada nerede? Bu insanlar Mars'tan mı geldi?" diye soran Akşener, "Bu insanların her birinin elbet oyuna talibim ama farklı farklı siyasi görüşleri olan herkese en derin saygılarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

Telekom'un satışına değinen Akşener, "Sayın Erdoğan'ın aile dostu Haririler'e satıldı. Hariri paranın tamamını ödeyemedi, döndü Türk bankalarından sizin vergilerinizle oluşan devlet bankalarından borç aldı. Onları da ödemedi bütün hisseleri o bankalara geçti. Ne kadar, 1.6 milyar dolar. Bu paranın karşılığı 24 milyar lira." dedi.

“BU HARAMİ DÜZENİ ELİMİZİN TERSİ İLE GÖNDERECEĞİZ”

Bu parayla yapılabileceklere dikkat çeken Akşener, "5 maaş alan ve yan gelip yatan danışmalar dururken, 24 milyar lirayı aile dostunun cebine koyarken, senin oğlun-kızın işsizse bu işte bir yanlışlık var güzel kardeşim. Bunun adı harami düzendir. 5 maaş alıp yan gelip yatanların maaşları haramdır haram. Haram olsun, zıkkım olsun. 11 maaş alan müdürler var, senin çocuğun işsiz be. Bu müdürlerin eşlerine özel araç tahsisi var. Kimin parasıyla, senin benim paramla. İşte bu harami düzendir. Bu harami düzeni seçimde; ister erken ister zamanında helal oylarınızla, demokrasi ile sandıkta elimizin tersi ile göndereceğiz. Anlayacaklar ki seçmen velinimetmiş" şeklinde konuştu.

“GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

Seçim kanunu değişikliği teklifine de değinen Akşener, şöyle devam etti:

"Onlar bize kabus, biz onlara kabus olduk. Çünkü kanunlar başladı. Seçim kanunu getirdiler. Ne yaparlarsa yapsınlar, hodri meydan. Halep oradaysa arşın da burada. Muhterem milletin adamıydı ya, rantın adamı olması dışında milleti nasıl unuttuğunun resmidir. Bu ülkede Türk millet ile inatlaşılır mı? İnatlaşıyorlar. Gereğini yapacak mıyız, yapacağız.

Bugün mübarek Berat Kandili. Sizin huzurunuzda benim samimiyetle Allah'tan bir duam var. Cenâb-ı Hak, beni sizler karşısında mahcup etmesin. Beni yalan söyleyenlerden eylemesin. Mahcup edecekse Allah şahit canımı alsın. Allah'ın huzurunda sizlere bir söz verdim. Türkiye iyiye gitmiyor ama doğru yönetilmediği için iyiye gitmiyor. Türkiye'nin imkanları, potansiyeli, eğitimli insanları var. Hırsızlığı, yolsuzluğu, israfı engellediğinizde yemin ediyorum iktidar olalım, 12 ay sonra enflasyon tek rakamlı hanelere iner. Başaramazsak çıkın bunları yüzümüze söyleyin."

Akşener konuşması ardından ilçe esnafını ziyaret etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.