Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akşener: Acı gerçeklerle karşı karşıyayız

Akşener: Acı gerçeklerle karşı karşıyayız

Kırşehir'de halka seslenen İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Ben bir iddia ile geziyorum. O da şu: Seçmen velinimet olsun diye" dedi. Bir esnafla yaptığı sohbeti de sosyal medyadan paylaşan Akşener, "Artık milletimizin alım gücünün tükendiği acı gerçeklerle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı. Öte yandan Akşener, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun elektriğinin kesilmesi ile ilgili de “3,5 milyon civarında elektrik abonesinin elektriği kesiliyor. 1,5 milyona yaklaşan bir doğal gaz kullanıcısının abonesinin de doğal gazı kesik. Umarım Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu tutumu, elektriği kesilmiş hanenin, insanlara dair bir dikkat çeker. Hem iktidarın hem de zor durumdaki insanların iktidar tarafından problemlerin çözülmesi için bir adım atılmasına sebep olur. Bu açıdan çok olumlu değerlendiriyorum bu tutumu” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 21.04.2022 - 21:09

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ilçe ilçe sürdürdüğü esnaf ziyaretlerine bugün Kırşehir’de devam etti.

Akşener’in buradaki ilk durağı Akpınar ilçesi oldu. Vatandaşın sorunlarını ve taleplerini dinleyen Akşener, kendisini takip eden vatandaşlara da hitap etti.

image small

“EMİR DEMİRİ KESER”

“Başbakan Meral” sloganlarıyla karşılanan Akşener, şu ifadeleri kullandı;

*Bugün ben esnaf gezip diğer ilçemize gidecektim. Sonra da iftar yapacağız merkezde. Ama ben bir iddia ile geziyorum.

*O da şu: Seçmen velinimet olsun diye. Arkamda (arka tarafında duran kişileri eliyle göstererek) eski politikacılar var. O zaman seçmen velinimetti. Hazır olda mıydı bütün partiler karşınızda? Hazır oldaydı.

*İşte onu yeniden canlandırmak için geziyorum. Sizin dertlerinizi kamuoyuna mal etmek için geziyorum. Kutuplaştırmanın dışına çıkarmak için geziyorum. Ama bir şey oldu. Bütün programımız, esnaf ziyareti sonrası devam etmekti. Muhtarım dedi ki, ‘Çık sandalyenin üzerine el salla.’ (Gülerek) Biz de dedik ki, ‘Emir demiri keser…’ ve çıktık.

image small

ESNAF YAŞANANLARI TEK TEK ANLATTI

Kentteki gezisinde bir esnafsa Akşener’e ekonomide yaşananları şöyle anlattı;

*İşlerimiz kötü, Türkiye’nin hali kötü yani görüyorsunuz. Alım gücü bitti. 60 liralık yağ, 200 lira oldu. Burada hiçbir satış yapamıyoruz. Dükkan kirasını bekliyorlar.

*Bugün işe gittiğimiz zaman parayı hemen alamıyoruz, iş bitimi parayı alabiliyoruz. İnsanların alım gücü de azaldı. İnşaata gidiyorum adam çimentonun torbası 75 TL diyor, yapamıyor.

*Bir inşaat musluğu 30 liraydı, şimdi 70-80 lira. Nasıl alacaklar? 2 bin 500 TL emekli maaşı alanlar var, yetişmiyor, millet perişan.

“BUYRUN MİLLETİN SESİ”

Görüntüleri sosyal medyadan paylaşan Akşener, şu ifadeleri kullandı;

“Memleketimizi kasıp kavuran pahalılığın izleri Kırşehir'imizde de aynı… 60 liralık yağın 200 lira olduğu, artık milletimizin alım gücünün tükendiği acı gerçeklerle karşı karşıyayız.

*Biz gerçekleri dile getirdikçe ‘yaygaracılık’ ile suçlayanlar; Buyurun, milletin sesi…”

image small

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyareti için gittiği Kırşehir’de temaslarının ardından gazetecilerin sorusunu yanıtladı.

Akşener; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, elektrik faturalarına gelen zamlara tepki göstermek için evinin faturasını ödemeyerek protesto etmesinden dolayı bugün elektriğinin kesilmesi ile ilgili soruya şu cevabı verdi:

“DİKKAT ÇEKMEK AMAÇLI BİR TUTUM”

“Sayın Kılıçdaroğlu faturasını ödememe tutumuyla... 3,5 milyon civarında elektrik abonesinin elektriği kesik, kesiliyor, 1,5 milyona yaklaşan bir doğal gaz kullanıcısının abonesinin de doğal gazı kesik. Dolayısıyla oraya dikkat çekmek amaçlı bir tutum aldı. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriği kesilerek tabii basının, herkesin ilgisini çekti. Bir genel başkanın evinin elektriğinin kesilmiş olması… 

“ÇOK OLUMLU DEĞERLENDİRİYORUM”

Dolayısıyla, umarım Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu tutumu, 3,5 milyon elektriği kesilmiş hanenin, insanlara dair bir dikkat çeker, ödeyemediği için kesilen. Umarım hem iktidarın hem de zor durumdaki insanların iktidar tarafından problemlerin çözülmesi için bir adım atılmasına sebep olur. Bu açıdan çok olumlu değerlendiriyorum bu tutumu. 

“SADECE İKİ FİRMANIN VERGİ BORCUNDAN DAHA DÜŞÜK”

Ama şimdi, bir şey daha var. Bakın, bu elektrik ve doğalgaz parasının bir şekilde ortadan kaldırılmasının fiyatı ne biliyor musunuz? 1 milyar 225 milyon lira. Cengiz İnşaat’ın ve Turkcell’in vergi borcunun silinmesinden daha düşük. Sadece iki firmanın silinen vergi borçlarından daha düşük. Buna dikkat çekmek istiyorum aracılığınızla…

“FATURAYI BEN ÖDEYEBİLİRİM”

(Gülerek) Ama bu işte tabii Selvi Hanımın durumu zor. Sayın Kılıçdaroğlu hem sözünü yere düşürmemiş olur müsaade ederse ben ödeyebilirim hanenin elektrik borcunu ödeyebilirim, o da Selvi Hanım için."  

“UMARIM AYM’DE ESASTAN BOZULUR”

Akşener; bir gazetecinin, CHP’nin Milletvekili Seçim Kanunu’nda yapılan değişikliği kısmen iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle AYM’ye yaptığı başvurunun kabul edilmesine yönelik soruya şu cevabı verdi:

"Çok olumlu buldum, çünkü, dört madde için müracaat etmişti CHP ana muhalefet partisi olarak böyle bir hakkı var. O dört madde cumhurbaşkanının cumhurbaşkanlığı görevini bir kenara koyup, AKP Genel Başkanı olarak yaptığı propaganda faaliyetlerinin sonsuz olanı sınırlandırılmasına yönelik, sonsuz bir hak tanıyan maddenin iptaline yönelik ve diğer işte hakimler vs. ile ilgili olan konuya dair. Yani d'hondt sistemine dair değil, çok olumlu değerlendiriyorum. Umarım esastan bozulur. “

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.