Dolar 32,3157
%0.2
Euro 35,1213
%0
Altın 2.292,730
%0.67
Bist-100 9,06
%2.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Yazıcı'dan başörtüsü teklifi açıklaması

AK Partili Yazıcı'dan başörtüsü teklifi açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, başörtüsü teklifi hakkında "Referandumsuz şekilde destek alacağını düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

  • Ege Postası
  • 17.11.2022 - 10:21

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Meclise sunulması beklenen başörtüsü teklifine ilişkin, "Teklif önümüzdeki hafta TBMM Başkanlığına sunulabilir. Meclis Başkanlığına sunulma takvimi henüz netleşmedi. Anayasa'nın 24 ve 41. maddelerinde düzenlemeyi öngören iki konuya hiçbir siyasetçinin katılmamak için gerekçe bulacağı bir neden olmadığını düşünüyorum" dedi.

İHA'nın haberine göre, AK Parti'nin başörtüsüne anayasal güvence getirmeyi amaçlayan Anayasa değişikliği teklifinde çalışmalar tamamlandı.

Anayasa çalışmalarının tamamlandığını, çalışmaların teknik boyutunu Adalet Bakanlığı’nın yürüttüğünü ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Teklif önümüzdeki hafta TBMM Başkanlığına sunulabilir. Meclis Başkanlığına sunulma takvimi henüz netleşmedi. Cumhurbaşkanımız yurt dışındaydı. Önümüzdeki hafta netleşir. 6'lı masanın metindeki açıklamalarından ben henüz karar vermedikleri şeklinde algılıyorum. Anayasa'nın 24 ve 41. maddelerinde düzenlemeyi öngören iki konuya hiçbir siyasetçinin katılmamak için gerekçe bulacağı bir neden olmadığını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Adalet Bakanı Bozdağ'ın "Anayasa değişikliği teklifine muhalefetin destek vereceğini düşünüyorum" sözleriyle ilgili de Yazıcı, "Ben de sayın bakan gibi düşünüyorum. Muhalefet partilerinin de bu teklife destek vereceklerini bekliyorum. 400 üzerinde destek alacağı kanısındayım" dedi.

"AİLE BİRLİĞİ KADIN VE ERKEĞİN EVLİLİĞİNDEN OLUŞUR"

Aileyi korumayı amaçlayan düzenlemeyle ilgili soruları da cevaplayan Yazıcı, şunları kaydetti:
"Anayasa'nın 41. maddesinin başlığında ailenin korunması, aile birliği ve çocuk hakları, aile birliği kavramını ilave ediyoruz. Aile birliğini yeni ekliyoruz. Aile birliğinin kimlerden oluşacağı da madde metninde yer alıyor. Aile birliği kadın ve erkeğin evliliğinden oluşur. Buna karşı olan olabilir mi? Referandumsuz şekilde destek alacağını düşünüyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.