Dolar 32,5878
%0.35
Euro 34,8666
%0.39
Altın 2.495,840
%0.46
Bist-100 9.701,00
%1.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili vekil AYM’yi ihanetle suçladı

AK Partili vekil AYM’yi ihanetle suçladı

Anayasa Mahkemesi’nin zorunlu din dersi ile ilgili ‘’Hak ihlali’’ kararı vermesine AK Parti Kocaeli Milletvekili ve RP’li Şevki Yılmaz’ın oğlu Mehmet Akif Yılmaz çok sert tepki gösterdi. AYM’yi ihanetle suçladı.

  • Ege Postası
  • 11.04.2022 - 21:08

Anayasa Mahkemesi'nin zorunlu din dersi ile ilgili “Hak ihlali” kararı vermesine AK Parti Kocaeli Milletvekili ve RP'li Şevki Yılmaz'ın oğlu Mehmet Akif Yılmaz çok sert tepki gösterdi. AYM'yi ihanetle suçlayan AK Parti'li vekil “Müslümanlıkla yoğrulan yurdumda İslam'ın öğretilmesini ‘insan hakkı ihlali' olarak yaftalamak, en büyük ihanetlerden biridir. Bu ihanete Aziz Milletimiz asla izin vermez. Türkiye Müslümanlarına Ramazan hediyesi. Yazıklar olsun” dedi.

8 YIL ÖNCE KARARA BAĞLANMIŞTI

AYM, zorunlu din dersinin insan hakları ihlali olduğu gerekçesiyle 8 yıl önce yapılan başvuruyu kararı bağlamış ve ‘Hak ihlali' olduğuna hükmetmişti. AK Parti'li Yılmaz da bu karara tepki göstererek şöyle dedi:

“Adı ‘barış' olan, insanlığa kardeşliği, eşitliği ve iyiliği yaymayı öğreten yüce dinimiz İslam'ın okullarımızda neslimize öğretilmesi ‘insan hakları ihlali' imiş. Anayasa Mahkememiz böyle buyurmuş. Türkiye Müslümanlarına Ramazan hediyesi. Yazıklar olsun. İslam diyarı Türkiye'mizin Anayasa Mahkemesi bir Yunanistan, Finlandiya, Norveç, İsveç kadar olamadı. 300 yıldır sömürge zihniyetiyle dünyanın kanını emen, 40 yıldır PKK terör örgütünü silahlarıyla besleyen Avrupa'nın ‘sarı saçlı mavi gözlü insan hakları' yalanına boyun eğdiler.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.