Dolar 32,5342
%-0.02
Euro 34,9602
%0.38
Altın 2.429,440
%0.26
Bist-100 9.708,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Özalan’dan Kılıçdaroğlu’na sert çıkış: Ne demokrat denir ne de amca

AK Partili Özalan’dan Kılıçdaroğlu’na sert çıkış: Ne demokrat denir ne de amca

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Afgan mültecilerin Türkiye sınırından kontrolsüz geçişine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözlerini sert bir dille eleştirdi. “Demokrat amca” polemiği üzerinden Kılıçdaroğlu’na yüklenen Özalan, Kılıçdaroğlu’nun tehditle oy istediğini iddia etti ve “Böyle birine ne demokrat denir ne de amca” dedi.

  • Ege Postası
  • 16.08.2021 - 10:45

EGEPOSTASI- Türkiye Taliban’ın Afganistan hükümetiyle yaşadığı çatışmalar nedeniyle ülkeyi terk eden Afgan mülteci akınıyla karşı karşıya. Afgan mülteciler kamuoyunda tepki toplarken siyasette de yeni bir tartışma konusu oldu. 

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Erdoğan’ın Afgan mültecilere ilişkin sarf ettiği “Düzensiz göç akını söz konusu değil” ve “İran üzerinden gerçekleşen Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız” sözlerini hatırlatarak “Erdoğan, sana soruyorum: 2.400 km ötedeki sığınmacı nasıl bizi tehdit ediyor? Hani hükümetin sınırlarımıza hakimdi? Yoksa değil mi? Olmadığını ve kasten oldurmadığını biliyoruz. Çünkü her gün düzensiz yeni sığınmacılarla karşı karşıya kalıyoruz. Sonra da senin anlattıklarınla... “Yol geçen hanı” mı Türkiye Erdoğan? Sınırı koruyamadığını, Biden’a verdiğin sözü yerine getirdiğini itiraf ediyorsun. Bunca sığınmacıyı bu topraklar kabul edemez. Kapalı kapılar ardında hangi taahhütlerde bulunduğunu söyle artık millete. Yine mi mal varlığınla tehdit edildin! Sabah başka akşam başka konuşuyorsun, aldığın talimata göre görüşün değişiyor” demişti.

Kılıçdaroğlu’na yanıt ise AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan’dan geldi. Özalan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Kılıçdaroğlu’nu sert bir dille eleştirirken çarpıcı iddialarda bulundu.

Özalan paylaşımında şu ifadelere yer verdi; “10 senede 10 seçim kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik bir parlatma girişimi var. Tüm Türkiye Kemal Kılıçdaroğlu’nun çapını biliyor lakin şu sıra sosyal medyada sahte ve gülünç çıkışlarla kendine lider süsü vermeye çalışıyor. Kendi aklı ve fikriyle hareket ediyormuş gibi de kasılıyor. Öyle bir konuşuyor ki zannedersiniz ki hayatın zaferle dolu olan kendisi, sürekli seçim kaybedip koltuğu bırakmayan da başkası. Hiç utanmıyor. Cumhurbaşkanı adayı olacakmış gibi konuşuyor, "Aday mısınız" diye sorulunca ‘Bilmiyorum’ diyor. "Ben seçildiğimde" diye cümleye başlıyor, cümlenin sonunda geri vites yapıyor. İstedikleri kadar parlatmaya çalışsınlar. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan hiçbir şey olmaz. ‘Demokrat Amca’ hiç olmaz. CHP’nin başına nasıl geldiği. Ortada. Kendisini eleştirenleri CHP’den nasıl tavsiye ettiği ortada. Öğretmenlerden, esnaflardan ve çiftçilerden tehditle oy istiyor. Gazetecilere, sanatçılara, iş adamlarına tehditler savuruyor. Böyle birine ne demokrat denir ne de amca.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.