Dolar 32,3106
%0.19
Euro 35,1105
%-0.03
Altın 2.303,090
%1.12
Bist-100 9,06
%2.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Nasır: 'İzmirlileri oyalamaktan bıkmadınız mı?'

AK Partili Nasır: 'İzmirlileri oyalamaktan bıkmadınız mı?'

İzmir’de 3 günlük programa katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’i bilmediğini savunan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir’deki kentsel dönüşüm gerçeğini rakamlarla gözler önüne serdi. Kılıçdaroğlu’nun önceki programına yönelik eleştiriler üzerine bu kez programlarına temel atma töreni eklendiğini kaydeden AK Partili Nasır, ‘’İzmirlileri oyalamaktan bıkmadınız mı? Sayın Kılıçdaroğlu; 25 yıldır iktidar olduğunuz İzmir’in milletvekilisiniz ve İzmir’i bilmiyorsunuz. Yanıltılıyorsunuz.” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 26.09.2022 - 11:51

İzmir’i 25 yıldır CHP’li belediyelerin yönettiğini hatırlatan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na İzmir’in kentsel dönüşüm gerçeğini rakamlarla açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na temelini attıkları programa ve kentsel dönüşüme ilişkin sorular da yönelten İzmir Milletvekili Nasır, “Belediyenin hazineden 12 milyon TL bedelle almış olduğu 80 dönümlük boş arazide kentsel dönüşüm temeli attığınızı biliyor musunuz? Belediyenin bölgeyi bütüncül planlamayıp sadece hazineden aldığı yeri ‘Üç’ emsalli planlayıp dönüşüm yapmayı düşündüğü, yan alanlardaki vatandaşların yerine ‘Bir Buçuk’ emsal ile sözleşme yapıp, ‘Rantsal Dönüşüm’ yapmaya çalıştıklarını biliyor musunuz? Bakanlığın, 2012’den bugüne kadar İzmir için 6,5 milyon metrekare alanın belediye tarafından kentsel dönüşüm yapılması için yetkilendirildiğini biliyor musunuz? Yüzde 70’inin dönüştürülmesi gereken ve 17 fay hattının üzerine kurulu 1. Derecede deprem bölgesi olan İzmir’in Binde 1’ini bile dönüştüremediğinizi bilmiyor musunuz?” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR ENGELLENMİYOR, ENGELLİYOR”

CHP’li belediyelerin, hizmet üretemedikleri gibi kaynaklarını algı çalışmalarına aktardıklarını, bunları da gölgelemek için “Engellenme” yalanının arkasına sığındığını dile getiren İzmir Milletvekili Nasır, “Bakanlığın Karabağlarda 540 hektarlık alanda 2012'den beri yapmaya çalıştığı Kentsel Dönüşümün belediyelerinizce engellendiğini biliyor musunuz? Son engelleme; Ödemiş'te yüzde 90'ı bitmiş TOKİ konutlarının Büyükşehir Belediyenizce engellenmeye çalışıldığını biliyor musunuz? Her türlü engellemelere rağmen, İzmir'de Bakanlığın TOKİ aracılığı ile 25 bin sosyal konut ve deprem konutları yaptığını biliyor musunuz? Belediye başkanınızın dediği, TBMM'de düzenlenmesini grup başkanvekilinizden istediğiniz tapu sorunu; Hazine fazlalığı ile ilgili olup, düzenleme iki ay önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapıldı. Esas tapu sorunu; 2981 Sayılı Yasa ile hükümetin vatandaşa vermesi için belediyelerinize devrettiği tapuların, vatandaşa verilmediğini biliyor musunuz? Bilmiyorsanız yanıltılıyorsunuz. Ancak; Büyükşehir Belediyesinin engellenmediğini aksine tüm imkanlarını kullanarak İzmirlinin yararına hükümet tarafından yapılan proje ve yatırımları engellediğini çok iyi biliyorsunuz. Elinizi vicdanınıza koyun! Gençliğinizde gelip, İzmir’i gördüyseniz, Ege’nin incisi Akdeniz’in yıldızı bir kenti 25 yılda ne hale getirdiğinizi açıkça söyleyiniz. Siz söylemiyorsanız biz söyleyelim. Yıllardır her konuda olduğu gibi dönüşüm konusunda da algı yönetimi ile İzmirlileri oyaladınız. Kentsel dönüşümü siyasi risk olarak gördünüz. İzmir’in zamanını çaldınız. İzmir’i ‘Kokan’ ve ‘Çöküntü’ bir kent haline getirdiniz. Artık İzmirli sizin oyalama taktiklerinizin farkında. Hizmeti kimin yaptığını ve kimin yapacağını çok iyi biliyor” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.