Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Nasır: İzmir'i çöküntü haline getirdiler!

AK Partili Nasır: İzmir'i çöküntü haline getirdiler!

İzmir’in Konak ilçesindeki Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği ve esnaflarını ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, merkezin başta otopark sıkıntısı olmak üzere, altyapısıyla üst yapısıyla ihmal edilmişliğin merkezi haline geldiğini söyledi. İzmir’i elmasa benzeterek üstündeki tozları temizleyeceklerini söyleyen AK Partili Nasır, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Mesleki Eğitim Merkezlerinde, 33 Alan ve 183 farklı dalda mesleki eğitimler verildiğini belirterek hem kursiyerler hem de işverenler için avantajlı bir eğitim merkezi olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 17.08.2022 - 09:50

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Konak’ta bulunan Mimar Kemalettin Moda Merkezi esnafını ve Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği'ni AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş ve AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Necdet Heppekcan il birlikte ziyaret etti. Milletvekili Nasır, Dernek Başkanı İzzet Avcı, yönetim kurulu üyeleri ve esnafı ile merkezin geleceği, esnafın sorun ve talepleri üzerine görüştü.

"İzmir çöküntü alanları haline geldi"

Mimar Kemalettin Moda Merkezi’nin İzmir ve bölge için önemli bir ticaret merkezi olduğunun altını çizen AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, ‘’Maalesef bu güzide moda merkezimizde sektörel canlılığını kaybediyor. Başta otopark sıkıntısı olmak üzere, altyapısıyla üst yapısıyla ihmal edilmişliğin merkezi haline gelmiş durumda. Esnaf bölgenin ihmal edilmesinden şikayetçi. İhmal edilen sadece Mimar Kemalettin değil. Eskiden Anadolu’dan akın akın insanların geldiği, Akdeniz’in yıldızı, Ege’nin incisi İzmir çöküntü alanları haline geldi.’’ dedi. 1970 yıllarda Mimar Kemalettin Moda Merkezi’nin karşısında otel işletmeciliği yaptığında fuar zamanı yer kalmayınca otelin koridorlarındaki koltuklara müşteri yatırdıklarını söyleyen Nasır, ‘’Sadece tribünlere oynayarak, algı ile siyasi ikballerini ön planda tutan, İzmir’i kokan ve çöküntü bölge haline getiren zihniyet, sorumluluk alanı içindeki devletin yapmaya çalıştığı yatırımları da engelliyor. ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.’ CHP zihniyeti yıllardır oyalıyıcı ve günü kurtarmaya çalışan söylemler içerisinde, Mimar Kemalettin Moda Merkezi’miz ile de ilgili birtakım vaatlerde bulundular. Ancak, gel gör ki durum ortada. Esnaf, yerel idarenin, bölgeyi ihmal etmesinden şikayetçi.’’ dedi. İzmir’i elmasa benzeten AK Partili Nasır, 2024 yerel seçimlerde başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok ilçe belediyesini AK belediyecilik ile tanıştırarak, elmasın üstündeki tozları temizleyip, İzmir’i hakkettiği noktaya getireceklerini söyledi.

"Devlet maaşlarını veriyor sigortalarını ödüyor"

Esnafın çalıştıracak ve yetiştirilmek üzere personel bulamadıklarını kendilerine aktaran AK Partili Nasır, ‘’Esnafımıza, sektörlerine, mesleki eğitim ve yetişmiş personel konusunda ki Hükümetimizin desteklerini anlattık.  Bu anlamda, Milli Eğitim Bakanlığımız İllerimizde Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla açtıkları kurslar hem çalışmak isteyen, iş öğrenmek isteyen vatandaşlarımız için büyük kolaylık sağlıyor hem de işverene bu kurslardan temin ettiği personelden avantajlar sağlıyor. Mesleki Eğitim Merkezlerinde, 33 Alan ve 183 farklı dalda mesleki eğitimler veriliyor. Haftada 1 gün okulda teorik, 4 gün ise işletmelerde beceri eğitimi verilmektedir. Çıraklık eğitimi 3 yıl, kalfalık eğitimi 1 yıl sürmektedir. Öğrenciler için Ortaokulu bitirenlere zorunlu lise eğitimini mesleki eğitim merkezlerinde tamamlayabilme fırsatı; 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine asgari ücretin en az yüzde 30'u, 12. sınıftaki kalfalara asgari ücretin en az yarısı kadar maaş imkânı sağlıyor. Mezun olduğu alanda yüzde 88 istihdam oranı yakalanmış durumda. Mesleki Eğitim Merkezlerinin işverene sağladığı avantajların başını Mesleki eğitim gören öğrencilerin ücreti ve sigortaları devlet tarafından karşılanıyor. İşverenler 4 yıl boyunca öğrencileri yetiştirip kendi işletmelerinde istihdam edebilmekte. Ve sayamadığımız birçok avantajı bulunuyor.’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.