Dolar 32,5184
%-0.09
Euro 34,8007
%-0.19
Altın 2.426,810
%-0.14
Bist-100 9.719,00
%0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili İnan’dan Çıray’a ‘Erdoğan’ yanıtı: Devlet adamı olmak karakter meselesi

AK Partili İnan’dan Çıray’a ‘Erdoğan’ yanıtı: Devlet adamı olmak karakter meselesi

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı ve Erdoğan’ın oruç tutmadığını iddia ettiği sözlerine AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan’dan sert yanıt geldi. İnan, “Devlet adamı olmanın bir koltuk değil de bir karakter meselesi olduğunun kanıtlarından biri de şu paylaşımlar” dedi.

  • Ege Postası
  • 09.05.2021 - 12:19

EGEPOSTASI- İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, dün, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "81 ilden 560 gençle En Uzun İftar Sofrası" programına, Vahdettin Köşkü'nden videokonferans aracılığıyla bağlandığı anlardan alınan bir
fotoğrafını paylaştı. 

Erdoğan’ın oruç tutmadığını ima eden Çıray, paylaşımında "Sayın Erdoğan'ın bu fotoğrafını eleştiremeyiz. Sebebi sağlıktır, zorlanmadır.. Oruç tutup tutmamak Allah'la kul arasında bir konudur. Lâiklik de bunu gerektirir. Eleştirilecek olan samimiyetsizliktir” iddiasında bulundu. Çıray, saat 20.09’da yaptığı paylaşımda ise; “Düzeltiyorum. Sn Erdoğan'ın bu fotoğrafı iftar sonrası çekilmiş” dedi.
Çıray, söz konusu paylaşımdan sonra 40 dakika sonra yeni paylaşımda bulundu ve "Düzeltiyorum. Sayın Erdoğan'ın bu fotoğrafı iftar sonrası çekilmiş" dedi.

İNAN’DAN ÇIRAY’A YANIT

İYİ Partili Çıray’a AK Parti kanadından ilk yanıt ise AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan’dan geldi.

Çıray’ın sözlerini sert bir dille eleştiren İnan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Devlet adamı olmanın bir koltuk değil de bir karakter meselesi olduğunun kanıtlarından biri de şu paylaşımlar. Önünü arkasını araştırmadan bir fotoğraf paylaşıyor. Kendince cumhurbaşkanımızın sağlığını ve ibadetini tartışmaya açıp sakil bir laiklik övgüsünde bulunuyor. İşin aslı her açıdan yüzüne vurulunca aynı pişkinlikle kendini savunmaya devam ediyor. İftar sonrasının ve iftar esnasının iddiası açısından bir fark teşkil etmediğini de kavrayamamış herhalde. Ama utanma olmayınca! Neyse, velhasıl bu şahıs bu ülkede bürokrasiden siyasete birçok makamda görev aldı. O makamları aslında işgal etmiş olduğunu bugün bir kez daha tecrübe ettik. Gençler bu vasatları gerçekten bilmeli...”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.