Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ'dan Soyer'e uçak eleştirisi: 2 yıl önce yangın uçağı için toplanan paralar nerede ?

AK Partili Dağ'dan Soyer'e uçak eleştirisi: 2 yıl önce yangın uçağı için toplanan paralar nerede ?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, katıldığı bir televizyon kanalında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik eleştirilerde bulundu. Dağ, "İzmir’deki yangından sonra da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, İzmir’de ben yangın  uçağı alacağım, diyerek para topladı, üzerinden 2 yıl geçti ama ortada uçak yok. Para da toplandı, paralar nerede?" ifadelerini kullandı. 

  • Ege Postası
  • 04.08.2021 - 22:17

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde CHP’li ilçe belediye başkanlarıyla Çeşme'de kampa girmişti. İki gün boyunca yapılan toplantıların ana gündem maddesi ise orman yangınları ve alınabilecek önlemler olmuştu. Kampın ardından açıklama yapan Başkan Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önerisi ile Türk Hava Kurumu (THK) hangarlarındaki uçakları CHP’li belediyelerin kiralaması konusun da gündeme geldiğini ifade etmişti. 

Soyer'in bu açıklamalarının ardından muhalefet kanadından eleştiriler gelmişti. 

Bugün bir televizyon kanalında canlı yayına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Başkan Soyer'in bu söylemlerine yönelik, “İzmir’deki yangından sonra da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, İzmir’de ben yangın uçağı alacağım, diyerek para topladı, üzerinden 2 yıl geçti ama ortada uçak yok. Para da toplandı, paralar nerede? Orada belediye meclis toplantısı yapıldı, zaten Tarım ve Orman Bakanlığı ağaçlandırdı yeri. Muhalefetin doğal afetlerdeki tek amacı siyasi çıkar sağlamaktır. Her olayda benzer refleksler: Yalan, dezenformasyon ve popülizm" ifadelerini kullandı. 

(18 Ağustos 2019'da Karabağlar İlçesi Tırazlı'da başlayan yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle Seferihisar ile Menderes ilçelerine kadar yayılmış ve 54 saat sonra söndürülmüştü.)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.