Dolar 32,5133
%-0.1
Euro 34,7844
%-0.23
Altın 2.433,080
%0.12
Bist-100 9.730,00
%0.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ'dan erken seçim açıklaması

AK Partili Dağ'dan erken seçim açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında "6 Nisan'dan önce seçime gidilmesi zor görünüyor." dedi.

  • Ege Postası
  • 01.01.2023 - 13:52

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında önemli açıklamalarda bulundu. 

"2 TÜRLÜ SEÇİME GİTME İMKANI VAR"

Hamza Dağ'ın açıklamaları şu şekilde;

Cumhuriyet Halk Partisi 2018 seçimlerine göre normalde almış olduğu oydan 17 milletvekili fazla aldı.

6 Nisan’dan sonra yapılacak olan seçim siyasi mühendislik olur gibi bir ifadede kullandılar. Esas 6 Nisan’dan önce yapılacak bir seçim siyasi mühendislik doğuruyor.

Cumhurbaşkanımızın yeni sistemdeki ilk dönemidir.

2 türlü seçime gitme imkanı var: Birisi, Meclis'in 360 milletvekiliyle karar almasıyla, diğeri, Cumhurbaşkanının Meclis'i feshetmesiyle. Dolayısıyla 18 Haziran değil de başka bir tarih durumu söz konusu olacak olursa bunlardan birisi uygulanabilir. Muhalefet yokum derse kendileri bilir. 

Türkiye'nin gündeminde olması gereken bir konu değil. Bunun hukuki olarak açıklaması TBMM başkanımız Mustafa Şentop tarihe not düşmek adına bir makaleyle bunu açıkladı. Muhalefetin içinde halen vesayet kalıntıları devam ediyor. Devam ettiği için ondan bir türlü kurtulamıyorlar. 

"İMAMOĞLU KARARINI ŞOVA DÖNÜŞTÜRDÜLER"

Hizmetleriyle yaptıklarıyla şov yapmayanların daha karar çıkmadan şova tevessül etmesini milletimiz gayet iyi bir şekilde biliyor, takip ediyor.

6'LI MASANIN ADAY KAOSU

Meal Akşener bir televizyon programında "İki belediye başkanından biri aday gösterildiğin biz itiraz etmeyiz" dedi. Kendi içlerinde tartışsınlar en güçlü adayla gelsinler. Kılıçdaroğlu, Akşener, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu...

6'lı masayı bilardo masasına benzetecek olursak. Elini ıstakayı alıp sayı yapmaya çalışan ve kuralları kendi belirlemeye çalışan bir masa. 6'lı masa diyoruz ama HDP ile 7, Akşener-Kılıçdaroğlu görüşmesinden sonra 2'li masaya düştü. Birisi dokunsa yıkılacak gibi. 

AK PARTİ'NİN BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ REFERANDUMA GİDECEK Mİ?

Yıllarca başörtüsü konusunda samimi bir mücadele yaşamış, hatta kendi hayatında bunu yaşamış bir lidere o dönemde "Başörtüsü liselerde dahi olmasın” diyen birinin bugün bu boyuta gelip bir de bizi suçlaması, çok net ifadeyle aymazlıktır.

Anayasa teklifine evet 360-400 arası çıkarsa referanduma gitmesi mecburi. 400'ün üzerinde bir oy alırsan zaten Meclis kabul etmiş olacak. Referanduma da gerek kalmayacak böyle olursa. (Haber 7)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.