Dolar 32,5113
%0.18
Euro 34,5506
%0.02
Altın 2.494,610
%0.33
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ'dan çarpıcı ENAG açıklaması: Merdiven altı bilim

AK Partili Dağ'dan çarpıcı ENAG açıklaması: Merdiven altı bilim

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sosyal medya hesabı yaptığı açıklamada ENAG üzerinden ana muhalefet partisi CHP'ye yüklendi.

  • Ege Postası
  • 05.09.2022 - 15:26

EGEPOSTASI- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine alternatif olarak veri yayımlayan Enflasyon Araştırma Grubu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. ENAG için sözde bilimsel ifadelerini kullanan Hamza Dağ, '' Köklü devlet kurumumuz TÜİK ve Eurostat standartlarıyla uyumlu çalışmaları, muhalefet ve iliştirilmiş ekonomistlerce itibarsızlaştırılmaya çalışılmakta, bunun yerine "ENAG" isimli sözde bilimsel oluşumun saha araştırmalarına dayanmayan verileri pazarlanmaya çalışılmaktadır'' ifadelerini kullandı. 

''TÜİK enflasyonunu 2 ile çarpıp üstüne biraz eklemek''

ENAG'ın 7 kişilik kadrosu hakkında açıklamalarda bulunan AK Partili Dağ, '' TÜİK'in uluslararası ölçütlerle hazırlayıp sunduğu ve tüm dünya tarafından temel alınan veriler yok sayılmakta, bunun yerine metodolojisi "her ay TÜİK enflasyonunu 2 ile çarpıp üstüne biraz eklemek" olan bu kurum, alternatif olarak kitlelere sunulmaya çalışılmaktadır.  ENAG (Enflasyon Araştırma Grubu) adlı oluşumun başında, CHP'nin gayrı resmî TV kanalı Halk TV'de boy gösteren, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, oldukça objektif (!) bir isim bulunmaktadır. TÜİK'in yaklaşık 4 bin çalışanı varken, ENAG sadece 7 kişiden oluşmaktadır. İlgili oluşum, her ay manidar bir zamanlamayla TÜİK ile aynı günde yayınladığı, birkaç excel tablosundan oluşan son derece bilimsel raporlarına, metodolojisinin “kişisel görüşlere” dayandığını ve “doğru olduğunun garanti edilemeyeceği” notunu peşinen düşmektedir'' dedi. 

''Muhalefetin duymak istediği rakamlar''

CHP'yi hedef alan Dağ, ''Tıpkı fonlanan masa başı anket firmaları gibi merdiven altı bilim yapan bu ciddiyetsiz oluşum hiçbir şeffaflık barındırmamakta, muhalefetin duymak istediği rakamları vermeyi bilim saymaktadır. Bu gibi paravan kuruluşları kurup bu kuruluşlar üzerinden milletimizi manipüle etmeyi adet haline getiren yalancı CHP ve medyasına karşı olan hakikat mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz'' ifadelerine yer verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.