Dolar 32,5433
%0.01
Euro 34,9241
%0.27
Altın 2.420,100
%-0.41
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Çelik'ten 'zehirli dil' tepkisi

AK Partili Çelik'ten 'zehirli dil' tepkisi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, muhalefetin eleştirilerine tepki göstererek, "Geçmişte bunu vesayet adına yapıyorlardı şimdi demokrasi, hukuk, özgürlük diyorlar ama son derece zehirli bir dil kullanmaya devam ediyorlar" dedi

  • Ege Postası
  • 05.01.2022 - 13:59

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısında konuştu. Çelik'in konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Milletvekilleriyle, Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı istişarelerin temelini, 2023'e doğru giderken seçimlerin AK Parti gündeminde sürekli vatandaşlarıyla daha yoğun buluşma, hem ülke hem de uluslararası siyasetle hem de illerdeki bu fotoğrafları çekmeye önem veriyor. Bugün de milletvekillerimiz ülkedeki genel siyaset, bölge siyaseti ve illeriyle ilgili değerlendirmelerini paylaştılar. Takip edilecek projeler, siyasetler var onlar da arkadaşlarımız tarafından not alındı.

2023'e giderken, bütün stratejilerin ortak akılla belirlenmesi bakımında bu toplantıların yapılması hem de bundan sonra sahada nasıl bir stratejiyle yürünmesi bakımından bir harita çıkarılacak.

"ZEHİRLİ BİR DİL KULLANIYORLAR"

Son zamanlarda karşımızda pek çok meydan okuma var. Siyasi, ekonomik açıdan Sayın Cumhurbaşkanımız arkadaşlarımızla paylaştı. Sayın Cumhurbaşkanımıza, AK Parti'ye karşı vatandaşlarımıza karşı dozu artan bir yıkım siyasetine dönüşen zehirli bir dil kullanıldığını görüyoruz. AK Parti buna karşı mücadele verecektir. Geçmişte bunu vesayet adına yapıyorlardı şimdi demokrasi, hukuk, özgürlük diyorlar ama son derece zehirli bir dil kullanmaya devam ediyorlar.

KURAN KURSU POLEMİĞİ

Sürekli olarak demokrasiden bahsediyorsunuz meşru seçilmiş AK Parti'ye karşı bu zehirli dili kullanırken, terör örgütüne karşı mutedil bir dil kullanıyorsunuz. İşte bu demokrasinin demokrasi denilerek çalınmasıdır. 28 Şubat'tan daha vahşi şekilde çocukların Kur'an kursu eğitimi almasıyla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın nasıl hedef alındığını gördük. Ortaçağ zihniyeti bunlardan rahatsız olmakla eşdeğer bir yaklaşımdır.

Milletvekillerimizle, vatandaşlarımızla birlikte bu sinsi çalışmaya karşı çok daha kararlı çalışmayı, mücadeleyi sürdüreceğiz. Bunu herkes görecek.

PKK'nın Suriye kolunun saldırıları karşısında sessiz kalanlar, Türkiye'nin egemenlik haklarını korumak için gerekli olan tezkereye hayır diyenler, bu dili Cumhurbaşkanı'na karşı kullanmaktan çekinmiyorlar.

İslam düşmanlığı, Türkiye düşmanlığıyla ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Almanya'daki Müslüman mezarlığına saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırılarla ilgili geri adım atılması söz konusu değildir. Bununla mücadele etmeye devam edeceğiz. Yetkili makamların üzerine düşenleri yapmasını bekliyoruz.

SORU-CEVAP

* Erdoğan-Bahçeli görüşmesi...

Görüşmeler Cumhur İttifakı'nın doğası gereği devam ediyor. Son zamanlarda CHP Genel Başkanı tarafından kullanılan zehirli dil, bir fitne sokma siyasetinin yoğunlaştığını da görüyoruz. Bunlar Cumhur İttifakı için bir zaaf oluşturmuyor. Bu görüşmeler, Türkiye'nin meseleleriyle ilgili istişare, Cumhur İttifakı birlikteliğinin teyit edilmesi anlamını taşıyor.

* Kılıçdaroğlu'nun Bahçeli'ye milliyetçilik eleştirisi...

Sayın Kılıçdaroğlu'nun sözlerini dinledim. Sayın Bahçeli'nin milliyetçiliğini sorgulamaya kalkmış. Bu fitne oluşturma siyasetinin parçası olarak görüyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu, AK Parti tabanına seslenip AK Parti'nin nasıl olması gerektiğini dillendiriyor. Bunlar Sayın Kılıçdaroğlu'nun bildiği, anladığı konular değil. Sayın Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin nasıl bir parti olması gerektiği üzerine yoğunlaşması gerekiyor. Millet İttifakı içindeki çelişki ve hatta kendi içindeki çelişkilerle uğraşması gerekiyor.Bu söylem giderek komediden faciaya dönüşmüş durumda.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.