Dolar 32,5113
%0.18
Euro 34,5506
%0.02
Altın 2.494,610
%0.33
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Çankırı'dan emekli başkanlara: İhtiyaç duyduğunuz her an yanınızdayız

AK Partili Çankırı'dan emekli başkanlara: İhtiyaç duyduğunuz her an yanınızdayız

AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı, belediye başkanlarının arasındaki emeklilik maaş farkları düzenlenmesi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'In "Geçmiş Dönem Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı" programıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Çankırı Milletimize gece gündüz demeden hizmet götüren belediye başkanlarımızı ise yabana atmamız mümkün değildir. Sizler, duruşunuzla, işinizle, ilişkilerinizle tüm kritik süreçlerin en önemli belirleyicisi oldunuz. İhtiyaç duyduğunuz her an yanınızda olduğumuzdan ve olacağımızdan şüpheniz olmasın" dedi.

  • Ege Postası
  • 07.07.2022 - 11:37

TBMM Genel Kurulu 5. Yasama Döneminin son çalışma gününde Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Bu kanunun 16. Madde gerekçesi itibariyle 2008 sonrası sosyal güvenlik sistemine dahil olacak şekilde belediye başkanı olanlarla öncesinde olanlar arasındaki fark ortadan kaldırılıyor. Böylelikle 5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 2008 yılından sonra ilk defa sigortalı olan belediye başkanları ile öncesinde sigortalılığı bulunan belediye başkanlarının arasındaki emeklilik maaş farkları düzeltiliyor.

AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı, "20 Mayıs tarihinde İzmir’de İl Başkanımız Kerem Ali Sürekli Başkanlığında düzenlenen ‘Dünden Bugüne Yol Arkadaşlarımızla İstişare ve Değerlendirme’ toplantısında önceki dönem belde belediye başkanlarımızın dile getirdiği bu sorunun takipçisi olacağımızı belirtmiştik." dedi.

Millete hizmet eden tüm belediye başkanları arasındaki eşitsizliğin giderildiğine değinen Çankırı, "Hiç şüphesiz bu çalışmanın kanunlaşması, 2008 öncesi ve sonrası ayırımını ortadan kaldıracak, aynı statüde olanlar için söz konusu olan farklı uygulama ve eşitsizlik giderilmiş olacaktır." dedi.

Çankırı, sözlerine şöyle devam etti:

"20 Mayıs tarihinde dünden bugüne yol arkadaşlığı yapmış olduğumuz önceki dönem belde belediye başkanlarımız ile bir araya geldiğimizde, bir ve beraber olduğumuz müddetçe yapılamayacak işin, çözülemeyecek sorunun olmadığını vurgulamıştık. Bugün hamdolsun takipçisi olacağımıza söz verdiğimiz bu sorunu, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla çalışmasını tamamlayıp Gazi Meclisimizde kabul edilmesiyle çözüme kavuşturduk. Kanun teklifinin Gerekçeler bölümü 16. maddesindeki “5510 sayılı Kanuna eklenen ek 21 inci madde ile tüm belediye başkanlarının makam/temsil ve görev tazminatlarından faydalanması sağlanmaktadır” ibaresi ile belediye başkanlarının emekli maaşlarında makam ve temsil tazminatı oranında artışı sağlamış olduk."

AK Parti hükümetleri döneminde kimsenin göz ardı edilmediğine, özellikle millete hizmet eden yerel yöneticilere her zaman gereken önemin verildiğine dikkat çeken Çankırı, şöyle konuştu:

"Bizim anlayışımızda siyasetin öznesi her daim millet ve hizmet olmuştur. Milletimize gece gündüz demeden hizmet götüren belediye başkanlarımızı ise yabana atmamız mümkün değildir. Sizler, duruşunuzla, işinizle, ilişkilerinizle tüm kritik süreçlerin en önemli belirleyicisi oldunuz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği şekilde vefa toplantılarımızı hem yereldeki temsilcileri olan bizler hem de kendileri gerçekleştirmeyi sürdürüyoruz. Bu sorunu da bu toplantılar vesilesiyle çözüme kavuşturmuş olduk. İhtiyaç duyduğunuz her an yanınızda olduğumuzdan ve olacağımızdan şüpheniz olmasın. Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla geçmiş dönem belediye başkanlarımızla bir araya gelerek yanlarında olduğunu bir kez daha gösterdi.’’

Geçmiş Dönem Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Biz, ekonomimizi mahvetme tehdidiyle büyük bir saldırıya maruz kaldığımız 2018 yılındaki yol ayrımında tarihî bir tercihte bulunduk. Bu, ülkemizin imkânlarını finansal illüzyonlarda değil istihdamı artırmak için kullanma tercihidir. İşte bu anlayışla asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına kadar sabit kazançlıların gelir seviyelerini artırarak yaşadığımız sıkıntıları hafifletmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede geçtiğimiz hafta çıkan bir kanunla belediye başkanlarımızın maaşlarında yaptığımız iyileştirmenin de hayırlı olmasını diliyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.