Dolar 32,4983
%-0.13
Euro 34,9502
%0.35
Altın 2.430,310
%0.29
Bist-100 9.809,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’den Soyer’ tepki, destek mesajlarına eleştiri

AK Parti’den Soyer’ tepki, destek mesajlarına eleştiri

İçişleri Bakanlığı’nın, 9 Eylül'deki İzmir'in kurtuluşu törenlerinde yaptığı konuşmayla iktidarın tepkisini çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve belediye yönetimi hakkında 3 ayrı konuyla ilgili soruşturma izni vermesi kent siyasetine bomba gibi düştü. CHP cephesinden art arda destek mesajları yükselirken AK Parti’den ise tepki mesajları yağdı.

  • Ege Postası
  • 01.10.2022 - 12:29

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında üç ayrı konu hakkında soruşturma izni verildi. 

 İçişleri Bakanlığı ilk olarak, 1987 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çankaya’daki 6,6 dönümlük arazisini vererek yüzde 23,3'le hissedarı olduğu Hilton Oteli'ni soruşturma konusu yaptı.
Tunç Soyer'in Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde, Seferihisar'ın Ulamış Köyü'ne 2017 yılında kurulan et entegre tesisi de ayrı bir soruşturma konusu yapıldı. 
28 Eylül'de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ulaşan bir diğer soruşturma izni ise Grand Plaza A.Ş.'nin yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Ayşen Uysal ile ilgili oldu.
 İçişleri Bakanlığı tarafından Soyer'e soruşturma izni verilmesine CHP'den peş peşe tepki geldi. AK Parti ise tepkilere sosyal medyadan cevap vererek Soyer’i sert bir dille eleştirdi. 

Hızal: Hataların yanında değil, karşısında… 

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘’ Tunç Soyer ile ilgili ortaya çıkan konular: Hilton Otel Skandalı, Teröre destek verdiği için ihraç edilen, Fransa'da yaşayan birine maaş bağlanması. Bir kamu görevlisi yönettiği kamu kaynağından elbette sorumludur. Konu Tunç Soyer'in İzmire yaptığı kötülüktür. Konu Tunç Soyer'in kamu kaynaklarını savurması ve zarara uğratmasıdır. Bir yönetici bu sorumsuzluğunun karşısında hesap verebilir pozisyondadır. Yapılan hataların yanında değil, karşısında olun.’’ ifadelerini kullandı. 

Kaya: Konu HDP olunca tam kadro 

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise açıklamasında, ‘’ CHP'li Soyer, KHK ile ihraç edilip Fransa'da yaşayan birisini, HDP kontenjanından belediye şirketine yönetici yapıp, İzmirliler'in sırtından maaşa bağladı. Bakanlık, bunun için soruşturma izni verdi. Soyer'in yanındaymışlar. Konu HDP olunca, tabi CHP tam kadro yanında olur’’ dedi. 

Kırkpınar: Soyer’in değil, HDP’nin yanındasınız…

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, ‘’ Fransa’da yaşayıp hiç bir iş yapmayan birini HDP’ye olan diyet borcunu ödemek için belediye şirketine yönetici yapan Soyer hakkında soruşturma izni verilince CHP tam kadro Soyer’in yanında olduğunu belirtmiş. Siz aslında Soyer’in değil HDP’nin, terörün, haksızlığın ve hukuksuzluğun yanındasınız…’’ ifadelerini kullandı. 

Sürekli: Türkiye hukuk devletidir

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ''CHP, yine en iyi bildiği şeyi yapıyor! “Veremeyeceğimiz hesap yok” demek yerine, masumu ve mağduru oynuyor! Ortada belediyeyi ve kamuyu zarara uğratan, usulsüz, hukuksuz bir durum varsa bunu soruşturmak elbette İçişleri Bakanlığı’nın görevi, karar merci de yargıdır. CHP, İBB’nin ortağı olduğu Hilton Oteli üzerinden kamu zararı oluşmasını; başkanları Soyer’in Fransa’da yaşayan terör destekçisi bir akademisyeni yönetici yapmasını; Seferihisar’da bakanlık hibesiyle kurduğu tesisin yasal izinlerinin olmayışını normalleştirmeye çalışmaktadır. lnı açık olanın feveran etmeye ihtiyacı yoktur! Türkiye hukuk devletidir. Verilen soruşturma iznine isyan edeceklerine; bu iddiaların hesabını vermeye odaklansınlar! Çünkü bu suçları; saldırıyla bastırıp, algı operasyonu ile siyasallaştırarak boşa çıkarmaları mümkün değildir'' dedi. 

Şahin: Neyin bedeli? 

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin, ''Soyer’e soruyorum; Terör destekçisi olduğu için ihraç edildikten sonra Grand Plaza A.Ş. Yönetimine aldığınız Prof.Dr. Ayşen Uysal’a, Fransa'da yaşamasına ve yönetim kurulu toplantılarına katılmamasına rağmen neden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden maaş veriyorsunuz? Neyin bedeli?'' dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.