Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’de Cahit Özkan görevden alındı

AK Parti’de Cahit Özkan görevden alındı

Birleşik Arap Emirlikleri ile ilgili açıklamasıyla krize neden olan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevden alındı. Denizli Milletvekili Özkan’ın yerine Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç atandı. Karar sonrası yaptığı açıklamada görevden affını istediğini belirten Özkan, "AK Parti’de aslolan makam ve mevki değil, görev ve sorumluluklardır" dedi.

  • Ege Postası
  • 19.05.2022 - 21:18

Geçtiğimiz hafta “BAE teslim oldu” diyerek büyük krize neden olan AK Partili Özkan'ın sözleri pahalıya mâl oldu.

Özkan'ın görevinden alındığı Grup Başkanı İsmet Yılmaz tarafından tebliğ edildi. Yılmaz, Özkan'dan boşalan koltuğa Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un geldiğini yine telefonla arayarak bildirdi.

Tunç, Sözcü'nün sorusu üzerine “Şu anda bir cenaze namazındayım, Grup Başkanımız İsmet bey arayarak tebliğ etti. Hayırlı olsun” demekle yetindi.

Özkan'la ilgili görevden alma kararı AK Parti MYK toplantısında kararlaştırıldı. Toplantı bitiminde de görev değişikliği tebliğ edildi.

"GÖREVDEN AFFIMI İSTİRHAM ETMİŞ BULUNMAKTAYIM"

Denizli Milletvekili Özkan, akşam saatlerinde sosyal medya hesabından konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Sayın Grup Başkanımız ve çalışma arkadaşımızla yaptığımız istişareler neticesinde, dört yıldan beri yürüttüğüm AK Parti Grup Başkanvekilliği görevimden affımı istirham etmiş bulunmaktayım. Genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim. AK Parti’de aslolan makam ve mevki değil, görev ve sorumluluklardır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir nefer olarak her daim görev ve sorumluluklarımı sonuna kadar yerine getirmek için tüm gayretimle çalışmalarıma devam edeceğim.”

İSMET YILMAZ TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Grup Başkanı, Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz da Özkan’ın bu açıklamasını alıntılayarak, Twitter hesabından kısa bir açıklama yaptı. Yılmaz, “Grup Başkan Vekilimiz Sn. Cahit Özkan beyin görevden af talebi yapılan değerlendirme sonucunda kabul edilmiştir. Kendisine bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

“BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ TESLİM OLDU”

Cahit Özkan, "Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri belki -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu" açıklaması 15 Mayıs'ta kamuoyuna yansıdı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise aynı gece Özkan'ı yalanladı ve "Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır" açıklamasını yaptı.

ÖMER ÇELİK: PARTİMİZİN GÖRÜŞLERİNİ YANSITMIYOR

Cahit Özkan'ın geçtiğimiz hafta yayımlanan bu açıklamalarına, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten 15 Mayıs günü eleştiri gelmişti. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Grup Başkanvekilimiz Sn. Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır. Türkiye-BAE ilişkileri Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın ortak iradesiyle karşılıklı güven ve saygıya dayalı olarak ilerlemektedir” ifadelerini kullanmıştı.

“SIKI DOSTLAR ARASINA KİMSE GİREMEZ”

Ömer Çelik'in bu eleştirilerinin ardından geçtiğimiz salı günü Özkan, Çelik ile çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak “Sıkı dostlar arasına kimse giremez” demişti.

ERDOĞAN İLE FOTOĞRAFINI PAYLAŞMIŞTI

Cahit Özkan daha sonra da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile fotoğrafını paylaşmıştı.

(Sözcü)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.