Dolar 32,5383
%0.16
Euro 34,9025
%-0.2
Altın 2.437,320
%0.05
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti ve CHP arasında polemik büyüyor: Kılıçlar yeniden çekildi

AK Parti ve CHP arasında polemik büyüyor: Kılıçlar yeniden çekildi

Mersin’deki terör saldırısında öldürülen teröristin adının CHP’nin 2012 yılında hazırladığı 'Tutuklu Gazeteciler Raporu'nda geçtiği yönündeki iddia ile ilgili tartışmalar sürüyor. Saldırının ardından AK Parti tarafından CHP'ye yönelik eleştiriler gelirken, iki parti arasında karşılıklı açıklamalar ipleri geriyor. Kılıçdaroğlu'nun "İki gündür kirli propaganda yürütülüyor" tepkisine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP'yi doğrudan veya dolaylı olarak terör örgütlerini desteklemekle suçlarken, Hamza Dağ'a yanıt CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den geldi. CHP'li Yücel, ''Millet çamurunuzdan, pisliğinizden, yalanınızdan, talanınızdan bıktı. FETÖ'yü bu ülkenin başına bela eden, PKK'yla masaya oturan kimse, odur milli güvenlik sorunu'' dedi. CHP'li Arslan ise açıklamasında, "Suç örgütü ve baronları ile boy boy fotoğrafları çıkanlar, Ne istediniz de vermedik diyenler değil de CHP’mi milli güvenlik sorunu. Hadi oradan" dedi. CHP PM Üyesi Devrim Barış Çelik de, "Bu ülkede bir milli güvenlik sorunu varsa o da sizlersiniz!" diyerek tepkisini gösterdi.

  • Ege Postası
  • 30.09.2022 - 10:43

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi'ne yönelik saldırının ardından hükümetin CHP’yi hedef alarak açıklama yapmasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu: 2 gündür yalan söylediniz 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından, ‘’İki gündür kirli propaganda yürüten Erdoğan ve yaveri fotoroman Süleyman… Öldürülen teröristin DNA raporuna rağmen, tam 2 gündür yalan söylediniz, havuz medyanız manşetler attı. Oysa ben ne dolaplar çevirdiğinizi iki gündür biliyorum. Bile bile yalan söylediniz. Şimdi çıkın ve teröriste ait DNA raporunu açıklayın, bu millet bir kez ağzınızdan doğru bir şey duysun. Başsavcıya dosyaya el koyun dediniz. Başsavcıya sesleniyorum, o dosyayı gizlemeye çalışma, biliyoruz gerçekleri… Utanmıyor musunuz!’’ ifadelerini kullanmıştı. 

AK Partili Dağ: CHP milli güvenlik sorununa dönüştü 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Liderinin tweetlerini alıntılayarak CHP’yi teröre destek vermekle suçladı. AK Partili Dağ açıklamasında ‘’ Mızrak çuvala sığmıyor. Sadece teröristleri gazeteci diye aklayan raporları değil, sayısız örnekten sonra şu artık çok nettir: CHP terör örgütlerini doğrudan ve dolaylı olarak desteklemektedir ve Kemal Kılıçdaroğlu CHP'yi maalesef bir milli güvenlik sorununa dönüştürmüştür.  İki gündür sessiz kalan CHP Genel Başkanı, PKK açıklamasına sırtını dayayıp devlete meydan okumuş. Kemal Bey, bunlar sizin son çırpınışlarınız, kaybedeceksiniz ve size tavsiyemiz; bunun onurlu bir mağlubiyet olması için çabalamanız’’ ifadelerini kullandı.  

CHP'li Yücel: Millet çamurunuzdan, pisliğinizden, yalanınızdan, talanınızdan bıktı

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Ülkenin ve vatandaşın gerçek gündemini konuşmaya yüzü olmayanlar, başlarındakinin "Terör örgütünün üzerine gitmeyin" talimatını,FETÖ ile birlikte yol yürüdüklerini,Öcalan'ın kardeşini TRT'ye çıkarttıklarını, Terörist başı Apo'nun mektubunu televizyonda yorumladıklarını unutmuş, çözüm sürecinde suç duyurusunda bulunan CHP'ye çamur atmaya çalışıyor. Millet çamurunuzdan, pisliğinizden, yalanınızdan, talanınızdan bıktı. FETÖ'yü bu ülkenin başına bela eden, PKK'yla masaya oturan kimse, odur milli güvenlik sorunu'' ifadelerini kullandı. 

CHP’li Arslan: Hadi ordan! 

AK Partili Dağ’ın açıklamalarına bir tepki de CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan'dan geldi. Arslan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘’Terörist başının kırmızı bültenle aranan kardeşini TRT’ye çıkaranlar, Terörist başının mektubunu TV’lerde yorumlatanlar, Suç örgütü ve baronları ile boy boy fotoğrafları çıkanlar, Ne istediniz de vermedik diyenler değil de CHP’mi milli güvenlik sorunu. Hadi oradan’’ dedi. 

Devrim Barış Çelik: Bu ülkede bir milli güvenlik sorunu varsa o da sizlersiniz!

CHP PM Üyesi Devrim Barış Çelik, "Bu ülkede bir milli güvenlik sorunu varsa o da sizlersiniz! Ülkede ne kadar vurguncu, dolandırıcı, uyuşturucu kaçakçısı, suç örgütü lideri varsa fotoğraf çektiren de, kokainmanları yanında gezdirenler de sizlersiniz." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.