Dolar 32,5520
%0.02
Euro 34,8913
%0.07
Altın 2.429,190
%-0.04
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir’den Kabaş hakkında suç duyurusu

AK Parti İzmir’den Kabaş hakkında suç duyurusu

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla tutuklanan Gazeteci Sedef Kabaş hakkında suç duyurusunda bulundu. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Milletin temsil etiği Cumhurbaşkanımıza hakaret etmek gözü dönmüşlüktür, hadsizliktir, zavallılıktır. Hiçbir akl-ı selim sahibi, hakareti ifade özgürlüğü olarak nitelendirmez” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.01.2022 - 11:33

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI – Geçtiğimiz hafta katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadeler nedeniyle, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı.

AK Parti İzmir Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in 81 ildeki tüm parti teşkilatları olarak Kabaş için suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamasının ardından AK Parti İzmir İl Başkanlığı da harekete geçerek soluğu İzmir Adliyesi’nde aldı.   

İl Teşkilatı, Kabaş’ın yanı sıra aynı programa konuk olan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ardından konuya ilişkin il binasında bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasına AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, ve il yöneticileri katıldı.

Basın açıklamasını okuyan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, söylediği sözler nedeniyle Sedef Kabaş’ı kınadıklarını belirtirken, sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

Sürekli’nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

“HAZIMSIZ GÜRUH SALDIRILARINA DEVAM ETMEKTE”

“Sözde gazeteci Sedef Kabaş, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hiçbir tahammülü olmayan ağır hakaretlerde bulunmuştur. Siyasete girdiği yıllardan bu yana muhalefete sayısız mağlubiyet yaşatan, halkın teveccühüyle defalarca seçim kazanan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu zaferlerini hazmedemeyen ‘hazımsız güruh’ saldırılarına devam etmektedir.

“DÜŞÜK SEVİYELİ MUHALEFET ANLAYIŞI”

Dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyecek kadar düşük seviyede bir muhalefet anlayışının engellemeleriyle karşı karşıyayız. Seviyesi düşük muhalefet anlayışı ülkenin menfaatinin her daim karşısında yer alarak, huzuru kaçıracak hiçbir fırsatı kaçırmayarak, ihanet şebekeleriyle ortak hareket etmekten imtina etmemektedir.

Milletimizin değerlerinin karşısında durmayı muhalefet zanneden bu aciz zihniyet bir kez daha kendini göstermiştir. Ya küfürler savurur, ya tehdit veya hakaretlerde bulunur, ya da saldırıya geçerler.

“SİZ SALDIRDIKÇA LİDERİMİZİ DAHA ÇOK SEVİYORUZ”

Siz saldırdıkça biz liderimizi daha çok seviyoruz. Liderimize sıkı sıkıya sarılıyoruz. 

Basın ilke ve ahlakına saygı duymayan sözde gazeteci Kabaş’ın, tek misyonu AK Parti ve Cumhurbaşkanı’mıza nefret kusmak olan bu televizyon kanalında liderimize yapılan hareketleri asla kabul etmiyoruz. Bu ülkeye hizmet etmekten başka derdi tasası olmayan Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a hakaret etmek kimsenin haddi değildir.

Milletin temsil etiği Cumhurbaşkanımıza hakaret etmek gözü dönmüşlüktür, hadsizliktir, zavallılıktır. Hiçbir akl-ı selim sahibi, hakareti ifade özgürlüğü olarak nitelendirmez. Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu çirkinliği, anti demokratik ve faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.