Dolar 32,5401
%-0.02
Euro 34,8477
%-0.05
Altın 2.424,020
%-0.25
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de kongre heyecanı yaşandı

AK Parti İzmir'de kongre heyecanı yaşandı

Halkapınar Spor Salonu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen İzmir 7. Olağan İl Kongresi'nde İl Başkanı Kerem Ali Sürekli tek aday olarak seçime girdi. Kongrenin divan başkanlığını AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur yaptı.

  • Ege Postası
  • 22.02.2021 - 12:22

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- AK Parti İzmir 7. Olağan İl Kongresi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. 528 delege ile yapılan kongrede mevcut başkan Kerem Ali Sürekli yeniden başkan seçildi. Kongrede 528 delegenin 507'si oy kullandı. Geçersiz oyun olmadığı seçimde Sürekli 507 oyun tamamını alarak, başkanlık koltuğuna seçilerek oturdu.

Halkapınar Spor Salonu'nda yapılan ve AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin tek aday olduğu kongrede partililer salona adeta akın ettiler.

Ortalama 7 bin partilinin katılım gösterdiği kongre sakonuna AK Parti il kadın kolları, il gençlik kolları, ilçe teşkilatları ve vatandaşlar geniş güvenlik önlemleri altında alındı.

Salona girmek için koronavirsüs PCR testi şartının koyulduğu kongrede, tribünlerdeki kalabalık ve sosyal mesafe kurallarına uyulmaması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kongreye eşi Emine Erdoğan ile geldi ve yaptığı konuşmayla halka hitap etti.

KONGRENİN DİVANI BELLİ OLDU!

Kongrenin Divan Başkanı Manisa Milletvekili ve MKYK üyesi Murat Baybatur olurken Divan Başkan Yardımcısı Kütahya Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Tan oldu. Divan Katip üyeleri ise Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, İzmir Gençlik Kolları MKYK üyesi Gizem Akyüz oldu.

Kongreye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Eski TBMM Başkanı, son Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ ve Mahir Ünal, AK Parti ve MHP İzmir milletvekilleri, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir'deki sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı. 

“BU BİZE İŞARET FİŞEĞİ OLACAK”

İl Başkanıı Kerem Ali Sürekli yaptığı kısa konuşmasında 2023 ve 2024 hedeflerine vurgu yaparak, “Bugün İzmir’in düğünü. Sayın Cumhurbaşkanımız havaalanından yola çıktılar. Beklenen an geliyor. Bu nedenle kısa konuşacağım. Sizinle her zaman her yerde gece gündüz pandemi sel deprem demeden biriz ve beraberiz. İriyiz güçlüyüz. Hep birlikte İzmir’iz. Hep birlikte Türkiye’yiz. Bugün önemli bir sürecin başlangıcındayız Sayın Cumhurbaşkanı bana görevi tebliğ ederken ‘Sayın Başkan git, İzmir’de 2023 ve 2024 hazırlıklarını yap’ demişti. Biz emirlerini hemen yerine getirdik ve 22 aydır sizlerle gece gündüz demeden çalıştık ve çalışacağız. Hedeflerimiz büyüğüz. İlk önce 2023'te yapılacak seçimlerde Sayın Cumhurbaşkanımızı Cumhur İttifakı olarak burada birinci yapacağız. Bu, bize işaret fişeği olacak. Ardından süremiz kısa. Mahalle başkanlığından başladım, ilçe başkanlığı derken şimdi inşallah sizin oylarınızla İl başkanı olacağım. Nihai hedefimiz 2024’te başta büyükşehir olmak üzere birçok ilçeyi Cumhur İttifakı kazanacak.” 

“TÜREKİYE’NİN BAŞKA YERİNDE YAĞMUR YAĞMIYOR MU?”

Ekonomi eski Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi ise konuşmasında yerel yönetimleri eleştirdi ve “İzmir gök kubbe altında yaratılmış en güzel topraklar. Türkiye’nin gözbebeği İzmir. Allah’ın izniyle çıktığımız bu yolda sizlerle beraber İzmir’i Türkiye’ye kazandıracağız. İzmir Türkiye için lazım. Bugün, Cumhurbaşkanımızın başlattığı o hizmetkar belediyecilik maalesef İzmir’de tam karşılığını bulamadı. Genel hizmetler olarak baktığımızda muhteşem. Ama yerel hizmetlere geldiğinde İzmir’e hizmetkar olacak AK belediyecilik İzmir’e gelecek mi? O zeybek Konak Meydanında oynanacak mı? Ve inşallah o gün İzmir hizmetlerle tanışacak. 2023’te Cumhur İttifakı olarak İzmir Cumhur İttifakı’nın birinci geldiği şehir olacak. 2024’te önce büyükşehir ve sonra ilçelerimiz AK hizmet ile tanışacak. 2019 Mart belediye seçimlerinde ‘Bunlar bugüne kadar bir şey yapmadı, yapmayacaklar’ dedik. İki yıl geçti. Taş üstüne taş koymadılar. İzmir’in dertlerinden en küçüğüne bile çare olmadılar Türkiye’nin başka yerinde yağmur yapmıyor mu? Neden her yağmurda İzmir’i çamur deryasına dönüyor? Bunu çözerse AK Parti çözer. Biz gönüller yapacağız, kardeşçe hizmetkar olacağız. Kerem Ali kardeşime yeni yönetimiyle birlikte kolaylıklar diliyorum” dedi.

“BUGÜN HELALLEŞME GÜNÜ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvkeili Hamza Dağ ise 20 yıldır yağılan hizmetlere dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi; “Gittiğim her il kongresinde öncelikle konuşmama bir helalleşmeyle başlıyorum. Bugün bizim toy günümüz, düğün günümüz. Aynı zamanda helalleşme günümüz. Ben her ilde bu özü söylerken hafızamda ve gönlümde İzmir’in AK Parti neferleri olmuştur. Dile kolay 20 seneyi geride bıraktık. Bunun 18senesinde iktidardır. Bu zaman boyunca 15 seçim kazandık. Darbe teşebbüslerine meydan okuduk. Yolsuzluk kılıfına bürünmüş darbe girişimlerine karşı bulunduk. İşte bu zamanlarda bir kere olsun ‘acaba’ demeyen, bayrak asılması gerekiyorsa bayrak asan, ‘Evimde yemeğim yok’ demeyip sokak sokak gezen hepimizden Allah razı olsun. 20 yıl boyunca inandığımız yolda yürümek için her türlü engele rağmen duble yollarla, otoyollarla, Marmaray’la havayollarıyla bu günlere geldik. Şimdi de inandığımız yolda yürümek için hem milli aracımız hem İHA’mızı hem SİHA’mızı ve kazanımlarımızı devam ettirmek için inandığımız yolda yürümeye var mıyız?”

“YOLLARI BÖLERİZ TÜRKİYE’Yİ BÖLDÜRTMEYİZ”

Eski TBMM Başbakanı ve son Başkan Binali Yıldırım konuşmasında birlik mesajı verdi ve “Bu hafta kongrelerimiz İstanbul kongresi ile tamamlıyoruz. Böylece 2023’e giden yolda AK kadroları yeni bir heyecanla, inandığımız yolda, emin adımlarla geleceğe hazırlıyoruz. AK Kadınlar… Bugüne kadar 15 seçimde tarihe adınızı yazdınız. Başarımızda sizin çok büyük emeğiniz var. Gençler… 2023-2024 yolculuğuna hazır mısınız? İzmir olarak yeni bir destan yazacağız. İzmir, son aylarda önemli üzüntüler yaşadı. İzmir’de deprem oldu, sel felaketi oldu, hortumlar oldu. Acılarımız hep beraber paylaştık. Ancak zor günde de yine İzmir’in yanında Sayın Cumhurbaşkanım siz vardınız, bakanlarımız ve milletvekillerimiz vardı. Acıları ve üzüntüleri paylaştık, yaralarımızı hafiflettik. Depremin ardından 3 ay geçti. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla depremde evini kaybeden vatandaşlarımızın konutlarının temelini atacağız. Yaralar sarılır, yıkılan evler yapılır. Ama yitirilen canlar geri gelmez. Depremde hayatını kaybeden her bir vatandaşımıza tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Geçtiğimi hafta Türkiye, emperyal güçlerin oyuncağı olan terör güçlerinin alçakça hareketine şehir oldu. 16 kardeşimiz şehadet şetlerini içti. Bir kez daha terörle kol kola yürüyenlerin foyaları ortaya çıktı. Şunu herkes bilmedir: Türkiye’de vatanımızı böldürtmeyeceğiz, alçaklara hak ettikleri dersi vereceğiz. Yıllar yılı Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz doğusundan batısına kuzeyinden güneyine yollarla donattık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Ama dedik ki Türkiye’yi böleriz böldürtmeyiz” dedi.
 

SALONDAN NOTLAR

Kongrede konuşmaların yapıldığı platformun karşısında "Aşk biterse yorulur insan, yorulmayacağız toprağa kadar" yazılı pankart dikkati çekerken, aynı bölgede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmaya başladığı anda "Gençlik yeni anayasa istiyor" yazılı döviz açıldı. 

Kongrenin yapıldığı salonun tribün kısmının üstünde 15 Temmuz 2016'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleşen darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerin fotoğraflarının ve isimlerinin yazılı olduğu, üzerinde "15 Temmuz Destanı Şehitlerimizi Rahmet ve Saygıyla Anıyoruz" yazılı pankart asıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.