Dolar 32,5135
%-0.1
Euro 34,7838
%-0.24
Altın 2.427,060
%-0.13
Bist-100 9.713,00
%0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den Soyer'e sert eleştiriler: Ecdadımıza hakaret ediyor

AK Parti'den Soyer'e sert eleştiriler: Ecdadımıza hakaret ediyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kurtuluşun 100. yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşma AK Partililerin tepkisini topladı. AK Partililer Soyer’e sert eleştiriler yöneltti.

  • Ege Postası
  • 10.09.2022 - 10:27

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin Yunan işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl kutlamaları kapsamında Gündoğdu Meydanı’nda yüzbinlerce İzmirliye seslendi.

Soyer konuşmasının bir bölümünde, "100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içendeydi, Gençleri, kadınları ve geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün milleti ateşe attılar" ifadelerini kullandı. 

Soyer’in bu sözleri İzmir siyasetinde tansiyonu yükseltirken, AK Partililerin hedefi haline geldi. 

Ömer Çelik: Şuursuzluk 

Başkan Tunç Soyer'in Osmanlı'yı hedef aldığını öne süren, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''Güzel İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde, ülkemize yapılmış düşmanlıklara karşı konuşması gerekenlerin Osmanlı Devleti’ni hedef alması şuursuzluktur.Daha önce de ifade etmiştik: kim Osmanlı Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti’ni kavga ettirmeye çalışıyorsa, milletin egemenlik hakları ile sorunu vardır.Bütün siyasi misyonu Cumhuriyetimiz ile Osmanlı Devleti’mizi kavga ettirme üzerine kurulmuş olanlar var. Cumhuriyetimize sahip çıkmak için tarihimizin büyük köklerinden Osmanlı Devleti ile kavga etmek milletimizin kimliğine saldırıdır. Cumhuriyet de bizim, Osmanlı Devleti de…'' dedi. 

Hamza Dağ: Seneye kutlamaları Atina’da yapın 

Tunç Soyer’in sözlerini Osmanlı’ya hakaret olarak değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ,’' İzmir’in kurtuluş yıl dönümü etkinliğinde İzmir BB Başkanı’nın konuşması, tarihi acıyla ve kahramanlıkla dolu olan İzmir’imize büyük hakarettir. Osmanlı’yı hain ilan ediyor ama işgalci Yunan’ın adını zikredemiyor bile. Seneye kutlamaları Atina’da yapın da tam olsun’’ ifadelerini kullandı. 

Kerem Ali Sürekli: Ecdadımıza hakaret ediyor

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Yunanistan’la ne zaman gerilim yaşansa kendini Yunan topraklarına atan, Zafer’i gölgelemeye çalışan belediye başkanı Ecdadımıza hakaret ediyor. Derdi ne İzmir ne de İzmirli… İzmirli’nin verdiği görev ve sorumluluğu taşıyamıyor, hadsizliklerinin başka açıklaması olamaz." dedi.

Mahmut Atilla Kaya: Düşmansın 

Tunç Soyer'e ağır eleştirilerde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, ''Korkaksın! Onun için, dilinin altındaki asıl baklayı çıkaramıyorsun. Düşmansın! Hem milletimizin ortak değerlerine, hem tarihimize, hem de demokrasiye. Zafer günümüzde bile Yunan dostlarına yaranmaya çalışıyorsun. Yakışmıyorsun! Bu güzel şehre, İzmir'imize'' ifadelerine yer verdi. 

Soyer'in açıklamalarının ardından yeni bir paylaşım yapan Kaya, "Senin kimin izinden gittiğin belli! Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan gitmek, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmakla olur. Senin kimin yolundan gittiğin belli, kimlerle kol kola yürüdüğün çok net belli!" ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, ''CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde Yunanistan yerine Osmanlı'yı hedef aldı. Ecdat düşmanlığından başka bir şey bilmeyen CHP'nin, Belediye Başkanı hiç şaşırtmadı. Her zamanki gibi karakterinin gereğini yaptı. Büyük bir gururla söylüyorum. Osmanlı Devleti biziz, bizimdir. Türkiye Cumhuriyeti biziz, bizimdir. Bakış açımız budur. Osmanlı'ya sövmek ancak Türkiye düşmanlarını sevindirir. CHP ve ortaklarının millilikle alakası olmadığı için, düşmanı sevindirmekten de hiç utanmazlar'' dedi. 

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, ''Tunç Soyer’in Yunan aşkı bitmiyor! Yunanistan Başbakanı, ABD Kongresi’ne Türkiye’ye F-16 satmayın dedikten sonra Tunç Soyer soluğu Yunanistan’da almıştı. Ayrı para basmak ve ayrı bayrak hayali olan, LGBT aktivisti Soyer’in, İzmir'i kokan ve çöküntü şehir haline getiren zihniyeti, şimdi de tarihi kahramanlıkla dolu olan İzmir’imizin Kurtuluş Zaferinin 100. Yılında, Atamız Osmanlı’yı hain ilan etti. İşgalci Yunan’ın adını dahi zikretmedi. Yunanlılara haddinden fazla ilgisi herkesçe bilinen Soyer’in bu davranışları milletimiz nezdinde karşılığını görecektir'' dedi. 

İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise açıklamasında, ‘’Tunç Soyer, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde bile ecdadı inkar ederek Osmanlı’yı hedef alarak ihanet ile suçlamış. Sayın Soyer sana hatırlatmakta fayda görüyorum; İzmir’i şanlı ecdadımız Osmanlı’dan değil, kadim dostluklarının olduğu Yunan’dan aldık!’’ dedi. 

Soyer’in aldığı talimatları yerine getirdiğini ileri süren AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Soyer onu oraya getirenlerden gelen talimatlarını bir bir yerine getiriyor. Gün geliyor İzmir için ayrı bir para, ayrı bir bayrak diyor. Kıbrıs'la ilgili ağıza alınmayacak laflar ediyor.  PKK’nın, HDP'’in yanında duruyor özerklik diyor. Onlarla birlikte gözyaşı döküyor. Aile yapımızı ahlaki erozyona uğratmak için akıl almaz faaliyetlerde bulunuyor. Başka tarım, başka para, başka bayrak, başka İzmir ve başka Türkiye mümkün diyor.  Bugün de kendi tarihimize küfrediyor. Ecdadımızı aşağılıyor. Başka bir ecdat başka bir tarih mümkün diyor. Yüzbinlerce Şehit vererek kurduğumuz Yeni Türkiye Cumhuriyet’inin banileri Başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşları Osmanlı paşaları değiller miydi? Ülkemizin Cumhurbaşkanı ‘Bir gece ansızın gelebiliriz. İzmir’i unutmayın diyor’ Cevap CHP ve Soyer’den tamda bu günde 9 Eylül’de İzmir’den geliyor. 100 yıl önce denize dökerek zafer kazandığımız Yunanistan’a destek mesajı başka nasıl gönderilir ki? Soyer’in dediklerini en azılı düşmanlarımız bile demiyor. Bu karanlık zihniyetin şanlı ecdadımıza dil uzatması hadsizlik olmakla birlikte Soyer ve zihniyetini şiddetle kınıyoruz.”

Hızal: Soyer, milleti hedef aldı 

Başkan Soyer’in millet hedef aldığını ileri süren İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ‘’Tunç Soyer'in 9 Eylül gibi bir tarihi kendi zihnindeki çirkin düşüncelere alet etmesini kınıyorum. Yunanlı dostlarına söz söyleyemeyen Soyer, yine milleti hedef aldı’’ dedi. 

CHP'li Yücel'in açıklamalarını alıntılayıp ikinci bir paylaşım yapan Özgür Hızal şunları söyledi; ''Doğu Akdeniz'de, Mavi Vatan'da, Azerbeycan'da, Suriye'nin kuzeyinde PKK ile mücadelede kimin gaflet ve delalet içinde olduğunu çok iyi biliyoruz.'' 

Başkan Soyer'in açıklamasına yanıt veren Hızal üçüncü paylaşımda, ''9 Eylül'e gölge düşürdün! Kutlamalara yazık ettin. Bir İşgalci komiser gibi konuşma yaptın. Hatanı kabul et ve özür dile'' dedi.  

AK Parti MKYK Üyesi Emre Cemil Ayvalı ise, sosyal medya hesabıdan yaptığı açıklamada, ‘’Tunç Soyer, elinde olsa İzmir’i Yunan’a teslim etmekten gram imtina etmeyecek bir LGBT aktivisti. Bu yüzden ecdad düşmanlığı şaşırtmıyor. Bu çirkin diliyle beceriksiz yönetimini perdeleyeceğini, İzmirliyi konsolide edeceğini sanıyor’’ dedi. 

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan sosyal medyadan , ‘’Yunan işgalinden bahsetmeden 9 Eylül'ü anmaya çalışıyor. İzmir'in Yunan mezaliminden kurtuluşuna "Barışın Yüzyılı" diyor. Sen bu kavgada hangi taraftasın bilelim Tunç Soyer’’ ifadelerini kullandı. 

AK Parti İzmir Gençlik Kolları İl Başkanı Recep Tayyip Taslak ise, ‘’ İzmir’in kurtuluşunda tarihi bir günde LGBT Aktivisti’nin yaptığı konuşmaya bakın.. Atina Belediye Başkanından bile duymayacağımız sözleri burnumuza sürekli kötü kokuların gelmesine sebebiyet veren CHP’li Tunç Soyer’den duyuyoruz. Biz senin zihniyetini çok iyi biliyoruz!’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.