Dolar 32,3368
%0.18
Euro 35,1987
%0.05
Altın 2.245,700
%0.1
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den EYT ve sözleşmeli personel açıklaması

AK Parti'den EYT ve sözleşmeli personel açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, EYT ve sözleşmeli personelle ilgili açıklama yaptı. Akbaşoğlu, düzenlemelerin en kötü ihtimalle 2023 başında yasalaşacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 29.11.2022 - 16:44

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve kamuda kadro alacak sözleşmelilerle ilgili yasal düzenlemenin takvimine ilişkin konuştu,

Akbaşoğlu, "Meclis takvimine uygun şekilde bunları çalışıp getireceğiz. Aralık ayında yapma planımız söz konusu. En kötü ihtimalle 2023 başında yasalaşmasına şahit olacağız" dedi.

MECLİS TAKVİMİ NASIL İŞLEYECEK?

Meclis'te 5 Aralık'tan itibaren 12 gün boyunca bütçe maratonu yaşanacak. Bütçe görüşmeleri sırasında Meclis'te yasa teklifi görüşülemiyor. Bu nedenle 16 Aralık'tan sonra Meclis'e düzenlemelerle ilgili küçük bir torba yasa teklifinin gelmesi bekleniyor. 3 Ocak'tan sonra düzenlemenin Meclis'te görüşülmesi ve yasalaşması bekleniyor. EYT düzenlemesi 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak.

EYT düzenlemesinden ilk etapta yaklaşık 1,5 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenlerle ilgili çalışmamızı en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız" demişti. 

Sözlemeli personele ilişkin düzenlemeyle kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebilecek. (NTV) 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.