Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AİHM’in Demirtaş kararıyla ilgili AK Parti’den açıklama

AİHM’in Demirtaş kararıyla ilgili AK Parti’den açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AİHM'in Selahattin Demirtaş kararıyla ilgili yaptığı açıklamada "Hukuk sistemimiz gerekçeli kararı değerlendirecektir. Değerlendirmesine göre bir yaklaşım üretilecektir" dedi.

  • Ege Postası
  • 22.12.2020 - 19:29

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Çelik, çıplak arama iddiasıyla ilgili şunları söyledi:

* Bunların yapıldığı dönemlere şahit olduğumuzda en önemli tavırlarımızdan biri işkenceye sıfır toleranstır. Bunların hepsini kaldırdık. Bu iddiayı dile getiren şahısların her gün adliye, güvenlik teşkilatını zan altında bırakmaya çalışan yeni bir açıklaması oluyor. Arama prosedürleri içtihatlara uygun bir şekilde yapılmaktadır. Denetleme mekanizmalarımız tarafından her gün denetleniyor. İşkenceye sıfır tolerans ilkesinde hiçbir şekilde gevşeme olamaz.

CORONA VİRÜSÜ SALGINI

* 96 ülke ile uçuşlarımız düzenli olarak sürüyor. Kovid ile ilgili tehlike ortaya çıktığında hiç şüphesiz tedbir alınacaktır. İstanbul'da tedbirlerden sonra rakam düşmeye başladı. Yasaklara tam uyulmasıyla ilgili hassasiyetin çok yüksek tutulması gerekiyor. Lütfen bu yasaklara kurallara tam olarak uyulması özellikle yılbaşı döneminde gayret sarf edelim.

AİHM’İN DEMİRTAŞ KARARI

Çelik, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) 2017’de gündemine taşınan Selahattin Demirtaş davasıyla ilgili kararına dair “Hukuk sistemimiz gerekçeli kararı değerlendirecektir. Değerlendirmesine göre bir yaklaşım üretilecektir” şeklinde konuştu.

Çelik, parlamenter sistem tartışmalarıyla ilgili “Parlamenter sistem bir tek AK Parti döneminde sağlıklı bir şekilde işletilmeye çalışıldı. Orada da kapatma davasıyla karşı karşıya kalındı” açıklamasında bulundu. DHA

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.