Dolar 32,4903
%-0.15
Euro 34,9212
%0.27
Altın 2.440,520
%0.72
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Afiş’ tartışması tam gaz! Dervişoğlu’ndan Soyer’e; Belediye başkanımız diye…

‘Afiş’ tartışması tam gaz! Dervişoğlu’ndan Soyer’e; Belediye başkanımız diye…

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, ülke ve İzmir gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TBMM eski başkanı İsmail Kahraman’ın üstü kapalı 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 9 Eylül’ü hedef alarak yaptığı açıklamalara sert tepki gösteren Dervişoğlu, 9 Eylül afişlerinde “barış” kelimesinin kullanılmasıyla başlayan polemiğe ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Barış sözcünden rahatsız olanların iki yakası iki dünyada da elimizde olacak” sözlerine de yanıt verdi ve “9 Eylül düşmanın denize döküldüğü kurtuluş mücadelesinin taçlandığı mücadeledir diye Sayın Başkan’ın konuşması var. Ben belediye başkanımız ile siyasi polemiğe girmiyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.09.2022 - 13:09

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İYİ Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, ülke ve İzmir gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen açıklamaya Dervişoğlu’nun yanı sıra İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da katıldı.

Bugünden itibaren doğalgaz ve elektriğe uygulanan zamlardan TBMM eski başkanı İsmail Kahraman’ın üstü kapalı 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 9 Eylül’ü hedef alarak yaptığı açıklamalara sert tepki gösteren Dervişoğlu, 9 Eylül afişlerinde kullanılan “barış” kelimesine gösterdiği tepkiyle başlayan tartışmalara da değindi.

Siyaset amacı gütmediğini belirten Dervişoğlu her günün anlamı üzerinde kutlanması vurgusu yaparken “9 Eylül düşmanın denize döküldüğü kurtuluş mücadelesinin taçlandığı mücadeledir diye Sayın Başkan’ın konuşması var. Ben belediye başkanımız ile siyasi polemiğe girmiyorum” dedi.

“BU MİLLETİN YAKASINDAN DÜŞÜN”

Açıklamasına doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlar üzerinden iktidarı eleştirerek başlayan Dervişoğlu, “Güne yeni zamlarla uyandık. Doğalgaz ve elektriği yıl başından itibaren yüzde 85’in üzerinde zam yapıldı. Anlaşılan odur ki bu hükümet kaşıkla verip kepçeyle alma alışkanlığını sürdürecek .Millet ne yer ne içer diye düşünmeden... Oylarıyla en kutlu makamlara geldikleri halde milletimizi unutup saray saltanatına dalan, milletin Hazine’sini çetelerin önüne seren iktidar, dün gece yarısı milletin ekmeğine bir kere daha kan doğramıştır. Kendi soygunlarını örtbas etmek için esnafımızı fırsatçılıkla suçlayan iktidar, asıl fırsatçının kendisi olduğu gerçeğini ispat etti. Sanayi ve konutlarda yapılan doğalgaz zammı milletimizle alay etmekten aşka bir şey değildir. Bu iktidar ne yaparsa yapsın artık vatandaşlarımızın sabrı tükenmiştir. Sayın cumhurbaşkanı geçtiğimiz günlerde geçim sıkıntı var diyerek kısmen bunu kabule etmişken sıkıntı içindeki milletin omzuna zamları bindirmek nasıl iştir? Bu iktidar konu vatandaşın ekonomisi olunca nedense veren el değil alan el olmayı tercih ediyor. Bu gerçeği her geçen gün görüyoruz. Buradan iktidara sesleniyorum. Büyük zamlarla hangi kaynağı bekliyorsunuz ve hangi sıkıntıyı ortadan kaldırmayı planlıyorsunuz? Büyük zamlar yapmayı kesin. Vatandaşın iki büklüm olmuş beline yeni yükler yüklemeyin. Bakanları yılbaşına kadar yeni zam öngörmezken Eylül başında yapılan zamla millet önünü göremez hale getirilmiştir. Yalanınız dolanınız stratejiniz batsın. İş bilmez liyakatsiz kadrolarınızla artık bu milletin yakasından düşün” dedi.

"MİLLET SAVCILARIN HAREKETE GEÇMESİNİ BEKLİYOR"

Maya lideri Sedat Peker’in geçtiğimiz günlerde devlet organlarında görevli bazı isimlerle ilgili ortaya attığı iddiaların ardından adalet organlarının “sessizliğini” de eleştiren Dervişoğlu, “Her sabah yeni bir skandalla uyanıyoruz. Suç duyurusu yapılması beklentisinde olan millet, savcıların harekete geçmesini bekliyor. İYİ Parti olarak son dönemde ortaya atılan suçlamalara istinaden suç duyurusunda bulunduk. Henüz herhangi bir savcının harekete geçtiğine dair bir emareye rastlamadık. Adalet duygusunun zedelendiği toplumlarda zedelenmemiş hiçbir müessesse kalmaz. Milletimize de sesleniyoruz. Olup bitenleri unutmayın. Seçim geliyor. Milleti unutup saray saltanatına gömülenleri unutursak tarih bizi affetmeyecektir. İYİ Parti iktidarında milletin hazinesi çetelerin değil milletimizin hizmetinde olacak. Yaşanan skandallar ya da ortaya atılan iddialar sadece muhalefeti değil iktidar partisine gönül verenleri de rahatsız ediyor. Geçtiğimiz yıllarda AKP’ye oy veren seçmenin o partiye oy vermek için haklı gerekçeleri olduğunu söyledik. Dün AKP’ye oy vermek için haklı gerekçeler bulan vatandaş bugün AKP’ye oy vermekten vazgeçmek için yüzlerce haklı gerekçe buluyor. Biz AK Parti’ye oy veren vatandaşlarımıza saygı gösterdik ama onlar artık AK Parti’ye oy vermekten vazgeçen vatandaşlara hain yaftası yapıştırıyorlar” diye konuştu.

“30 AĞUSTOS’UN ANLAMINI BİLMEYECEKLERİNİ AKLIMDAN BİLE GEÇİRMEMİŞTİM”

Geçtiğimiz günlerde TBMM eski başkanı İsmail Kahraman’ın şehirlerin kurtuluşlarının kutlanmasına ilişkin sözlerine de değinen Dervişoğlu, Kahraman’a sert tepki verdi ve “Büyüklerimizin hafızalarımıza kazınan önemli sözleri vardır. Bunlardan biri de geçmişini bilmeyen geleceğini göremez. Bu iktidar bu söze tam olarak uymaktadır. Bu nedenle Türkiye’nin başı beladan kurtulmamaktadır. Bu iktidar tarihimize ve değerlerimize hakaret ediyor. Bütün bunları söylerken şehirlerimizin kurtuluş günleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlanırken 30 Ağustos’un önemini bilemeyeceklerini aklımdan bile getirmemiştim. Bir adam çıkıyor. Atatürk’ün kurduğu mecliste başkanlık yapmış. Biz tarihi günlerimizi kutlarken o günleri aşağıya çekecek beyanlarda bulunuyor. Bunlar, onların tarihi gerçekler üzerinde edindikleri bilgiler değil. Onlar içinde Atatürk olan her şeye karşı. Onlar, bu millet şehitler v gaziler verirken bu mücadeleyi ciddi ye almayan manda ve himayecilerin bugünkü torunlarıdır. Sayın genel Başkanımı İsmail Bey’e yerinde bir cevap vermiştir. ‘Biz şehirlerimizin kurtuluş günlerini kutlamaya devam edeceğiz O isterse şehirlerimizin işgal günlerini kutlayabilir’ demiştir” ifadelerini kullandı.

İKTİDARA ÖNLEM ÇAĞRISI

KYK yurtlarında odalardaki yatak sayılarının artırılmasını da eleştiren Dervişoğlu, yeni dönemin yeni sıkıntıları da beraberinde getireceği konusunda iktidara uyarıda bulundu ve “Yeni eğitim öğretim yılı başlıyor. Bu yılda da öğrencilerimiz sıkıntılarla karşı karşıya kalacaklarını görüyoruz. Yeterli yurt yok. Yurtlarda yatak sayısı yeterli olmadığı için öğrencilerimiz ev tutma ve barınma ihtiyaçlarını karşılama çabasına girdiler. Ama maalesef bir yandan yurt bulunamıyor, öte yandan da kiralar fevkalade yüksek. Öğrencilerimizin eğitim hayatını sürdürebilmelerinin önündeki zorluklar maalesef ortadan kaldırılamıyor. Hükümeti bu konuda görevini yapmaya davet ediyor. Barınma sorununu öngöremeyen hükümetin giderayak alması gereken tedbirleri olması gerektiğine vurgu yapmak istiyorum” dedi.

“GÜVENSİZLİK ENDİŞELERİ DEVAM ETTİRİYOR”

Eski uçak gemisi NAe Sao Paulo’ya ilişkin bakanlık tarafından yapılan açıklamaların endişeleri gidermediğine dikkat çeken Dervişoğlu, “İzmir’de bir asbestli gemi meselesi vardı. Bu gemiye ilişkin endişeler ortadan kalkmadı. Bakan, ‘Gemi İzmir’e girmeyecek ‘ dedi ama hükümete duyulan güvensizlik endişeleri devam ettiriyor. Vatandaşın kafasındaki endişeleri kaldırması noktasında da hükümete açık çağrıda bulunuyorum. Bu geminin geri gönderilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“BU SPEKÜLASYONLARA HİÇ GEREK YOK”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 9 Eylül afişlerinde kullanılan “barış” kelimesine gösterdiği tepki ve ardından yaşanan polemiklere de değinen Dervişoğlu, “Önümüzdeki hafta İzmir’in kurtuluşunu kutlayacağız. 9 Eylül kutlamalarının da İzmir’e yakışır bir şekilde gerçekleşmesine ilişkin inancımı muhafaza ettiğimi dile getirmek istiyorum Zaferler zafer gibi, barışlar barış gibi cumhuriyetler cumhuriyet gibi kutlanır. Tabi ki hepsinin birbiriyle bağlantısı vardı. Bu konuda geçtiğimiz hafta yaptığım paylaşımlara ilişkin bazı spekülasyonlar var. Bu spekülasyonlara hiç gerek yok” dedi.

“KAVRAMLAR BİRBİRLERİYLE KARIŞTIRILIRSA…”

Afiş tartışmalarına ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 30 Ağustos kutlamalarında kullandığı “Barış sözünden rahatsız olanların iki yakası iki dünyada da elimizde olacak” sözlerine ilişkin de yorumda bulunan Dervişoğlu, şunları söyledi; “Bu sözleri kime söylediğine bakmak lazım. Bu konuyla alakalı hangi partinin ne dediğine bakmadım çünkü işi siyasallaştırmak istemiyorum. Bazı lafları edebilirseniz. Ben bazı lafları söylerim ona anlam yükleyebilirsiniz ama ben konu İzmir olunca İzmirli kimliğimle konuşuyorum Ben kavramların birbiriyle algıda karmaşa yaratacağına nedenle zafer günün zafer günü olarak kutlanmasını işaret ettim, kimseye tarih dersi vermek gibi bir niyetim yok. 9 Eylül İzmir’in ve Türkiye’nin kuruluşudur. Biz kurtuluşun 100. yılını kutluyoruz. Buna uygun bir kutlama yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Eğer bu düşünceme katılıyorlarsa da buna uygun davranmalarını o şuurla hareket etmelerini temenni ediyorum. Bir yandan barış bir yandan demokrasi bir yandan cumhuriyet bir yandan da bağımsızlık gibi kavramlar birbiriyle karıştırılırsa İsmail Kahraman gibi insanlar türetilir. Eğer tarih öğrenmek istiyorlarsa konuşuruz. 9 Eylül düşmanın denize döküldüğü kurtuluş mücadelesinin taçlandığı mücadeledir diye Sayın Başkan’ın konuşması var. Ben belediye başkanımız ile siyasi polemiğe girmiyorum. Kürsüde söylediğini afişe yansıtmasını temenni ediyorum.  Her günü de kendi anlam ve önemi içerisinde kutlayalım. 30 Ağustos’ta zafer olmuştur, 9 Eylül ‘de kurtuluş olmuştur. Barışı kutlayacaksak 24 Temmuz 2023 tarihinde de burada olacağım ve el birliğiyle barışı kutlayacağız. Cumhuriyeti de 29 Ekim’de kutlayacağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.