Dolar 32,5263
%-0.06
Euro 34,7959
%-0.2
Altın 2.432,990
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adalet Komisyonu'nda söz hakkının kısıtlanmasına Tuncay Özkan'dan tepki

Adalet Komisyonu'nda söz hakkının kısıtlanmasına Tuncay Özkan'dan tepki

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, Adalet Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda; konuşma süresinin beş dakikadan üç dakikaya indirilmesine tepki gösterdi. Özkan, Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz’a “Adalet gibi bir konuda konuşma arzusunu zaten beş dakikayla sınırlıyorsunuz” dedi.

  • Ege Postası
  • 15.11.2022 - 17:02

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Adalet Bakanlığı, Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Ceza ev İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Hakimler ve Savcılar Kurulu, Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumu, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay’ın 2021 yılı kesin hesap kanun teklifleri, 2023 yılı bütçe kanun teklifleri ile Sayıştay raporları görüşülüyor.

Görüşmeler sırasında CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, konuşma sürelerinin beş dakikadan üç dakikaya indirilmesine tepki gösterdi.

Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, usule ilişkin söz isteyen CHP'li Özkan'a, "Usule ilişkin üyemiz olmayanlara söz veremiyoruz, böyle bir usulümüz yok" dedi.

Bunun üzerine Özkan, ayağa kalkarak; "TBMM milletvekillerinin adalet gibi bir konuda konuşma arzusunu zaten beş dakikayla sınırlıyorsunuz" karşılığını verdi.

Yılmaz, "Tam tersine, adalet konusunda herkesin daha hassas olması lazım, aynen katılıyorum dediğinize, adaleti konuşurken partiler arası eşitlik ve adalet konusunda çok daha eşit olmamız lazım" dedi.

Bunun üzerine Özkan, "Siz nasıl böyle bir tasarrufa gidebilirsiniz? Gidemezsiniz efendim" dedi.

"Böyle bir hakkınız yok, usul olarak böyle bir hakkınız yok" diyen Yılmaz'a Özkan, "Ben milletvekiliyim efendim, nasıl öyle bir hakkım yok" sözleriyle tepki gösterdi.

Özkan'ın, "Açıkladığınız beş dakikayı vereceksiniz" sözlerine karşılık Yılmaz, "Hiç öyle bir hakkınız yok, hayır efendim, yok öyle bir şey" dedi. Özkan da Yılmaz'a, "Sizi dava edeceğim" karşılığını verdi.

Özkan, Yılmaz'a, "Size karşı masa da yumruklanır dava da açılır" dedi.

Özkan, 5 dakikalık konuşma süresi istedi. Yılmaz ise Özkan'a, "Öyle bir hakkınız yok" dedi. Bunun üzerine Özkan, "O taraf beş dakika, bu taraf üç dakika; öyle mi?" sözleriyle Yılmaz'ı eleştirdi.

“ADALET BÜTÇESİ KONUŞULURKEN ADALETSİZLİK”

Özkan, yaşanan tartışmanın görüntülerini sosyal medya hesabından, “Adalet bütçesi konuşulurken adaletsizlik... Söz hakkını 5 dakikadan 3 dakikaya indiren keyfi tutum hakkında konuşmamı engelleyen Plan Bütçe Komisyonu Başkanı AKP'li Cevdet Yılmaz'ı protesto ettik” açıklamasıyla paylaştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.