Dolar 32,5418
%0.17
Euro 34,9253
%-0.13
Altın 2.443,630
%0.3
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'7 milyon EYT'li, 6 milyon KYK'lının kabusu son bulsun'

"7 milyon EYT'li, 6 milyon KYK'lının kabusu son bulsun"

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, emeklilikte yaşa takılan 7 milyon kişinin durumunun hala netlik kazanmadığını, hükümetin pek çok kez düzenleme yapılacağını açıklamasına karşın ‘kuzuların sessizliği’ modunu koruduğunu söyledi. Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) borcu olan öğrenci sayısının 6 milyona ulaştığına dikkat çeken Şevkin, "Üniversite öğrencilerine ve mezunlarına yıllarca süren borç ödemesi ve icra kabusu son bulmalı, öğrencilerin borçları silinmelidir" dedi.

  • Ege Postası
  • 13.04.2022 - 17:41

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, emeklilikte yaşa takılanlar ile KYK’ye borcu olan öğrencilerin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. TBMM Genel Kurulu’nda dün söz alan Şevkin, şöyle konuştu:

“HÜKÜMET KUZULARIN SESSİZLİĞİ MODUNDA”

Emeklilikte yaşa takılan 7 milyonun durumu hala netlik kazanmadı. Hükümet birçok kez çalışma yapıldığını söylese de kuzuların sessizliği modunu koruyor. EYT’li iş bulamıyor evine ekmek götüremiyor.

“İŞVEREN YAŞLISIN DİYOR İŞE ALMIYOR, HÜKÜMET GENÇSİN DİYOR EMEKLİ ETMİYOR”

İşveren ‘yaşlısın’ diyor işe almıyor, hükümet ‘gençsin’ diyor emekli etmiyor. Yeter artık. İşsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı olabildiğince artmışken, SGK’nin halihazırda tüm imkanları oluşmuşken milyonlarca EYT’linin hakkı derhal teslim edilmelidir.

“KYK’YE BORÇ YÜZÜNDEN 500 BİN ÖĞRENCİ İCRALIK”

Ayrıca KYK’dan öğrenim kredisi alan ve borcunu ödeyemeyen üniversite öğrencisi 6 milyona ulaştı. İcralık olan öğrenci sayısı 500 bin. Üniversite öğrencilerine ve mezunlarına yıllarca süren borç ödemesi ve icra kabusu son bulmalı, öğrencilerin borçları silinmelidir, sosyal devlet olma ilkesi bunu gerektirir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.