Dolar 32,3748
%0.18
Euro 35,0046
%-0.17
Altın 2.324,910
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
6 parti cumhurbaşkanı profilini çizdi

6 parti cumhurbaşkanı profilini çizdi

6 Partili Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem toplantısında bu kez cumhurbaşkanının yetkileri ve görev süresi konuşuldu. Buna göre Cumhurbaşkanı olacak kişi sadece bir defa seçilebilecek. Görev süresi 7 yıl olacak ve görev süresi sonrası bir daha aktif siyasete dönemeyecek. Ayrıca herhangi bir partiye üye olamayacak.

  • Ege Postası
  • 27.10.2021 - 08:59

Millet İttifakı'nı oluşturan 4 parti ile DEVA ve Gelecek Partisi'nin temsilcileri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir araya geldi. 5. Toplantıda "yasama" başlığından devam edildi. Buna göre seçim barajı için yüzde 3 üzerinde uzlaşıya varıldı. Meclis komisyonlarının daha etkin rol oynaması noktasında da mutabakata varıldı. 

haberturk.com'dan Mahir Kılıç'ın haberine göre; Gensoru uygulamasının geri getirilmesi kararlaştırıldı. Buna göre bakanlar veya Başbakan hakkında gensoru verilebilecek. Güvenoyu alamayan hükümet düşürülürken muhalefet Cumhurbaşkanına yeni hükümetin kuracak kişinin yanı sıra Başbakan'ın ismini verecek. Ve Cumhurbaşkanı o isme hükmet kurma görevini verecek. Başka bir isim görevlendirilemeyecek. Burada amaç, hükümetin düşürülerek yaşanabilecek olası krizlerin önüne geçmek.

GÖREV SÜRESİ 7 YIL

"Yasama" başlığı bitikten sonra "yürütme" başlığı görüşülmeye başlandı. Bu başlık altında Cumhurbaşkanı'nın görev ve yetkileri konuşuldu. Buna göre Cumhurbaşkanı'nın görev süresi 7 yıl olacak. Cumhurbaşkanı olacak kişi sadece bir defa seçilebilecek ve görev süresi bitince aktif siyasete dönemeyecek.

6 Partinin vardığı mutabakata göre, Cumhurbaşkanı tarafsız ve temsili olacak. Herhangi bir partiye üye olmayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.